Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyósom lehetetlenné tette...

Az anyósom lehetetlenné tette a házasságomat. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Közel lakunk hozzájuk, ezért minket is a nagy család részeként kezel, lényegében azt várja, hogy mi a férjemmel ne külön család legyünk, hanem a meglevőbe illeszkedjek be én is. Másrészt napi szinten az életünk része akar lenni, elvárja, hogy ha elhagyjuk a lakást, szóljunk neki, hogy hova megyünk, stb.

Nem szeretném a férjemet kikészíteni, sajnálom őt nagyon, de nem bírom ezt, men bírok itt élni.

2010. márc. 22. 09:17
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

Igazatok van, együtt kell elmennünk. Meg kell beszélnem a férjemmel az elköltözés minél hamarabbi időpontját, addig meg úgy tenni, ahogy itt az egyik hozzászóló javasolta.

Az a baj, hogy a férjem nem érzi annyira az önállóság igényét, mint én, mert ő ebben nőtt fel. Ezért a dolgok neki nem olyan triviálisak, mint nekem. A mama meg zsarolja.

2010. márc. 22. 10:22
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a férjeddel kellene nagyon komolyan beszélned, megértetni vele, hogy te így NEM TUDSZ ÉLNI!!! Ebben halálosan boldogtalan vagy. Ahogy írod, egyébként jól megvagytok, csak a konfliktustól fél az anyjától, ill. rendesen be van törve. Ha rádöbben, hogy ezzel a beletörődéssel téged mennyire boldogtalanná tesz, ő is akar majd lépni. Nélküle semmiképpen ne költözz el, ezzel tennéd anyósod a legboldogabbá, akkor aztán tényleg szabadon manipulálhatná a kisfiát. Elköltözéssel kapcsolatban: nekünk is olyan családi helyzetünk volt (anyós elsősorban), amikkel úgy éreztem hosszú távon nem biztos hogy megtudunk birkózni, ill. folyamatosan megkeserítették az életünket. Mi elköltöztük jó messzire, és boldogok vagyunk. A férjem is végre ki meri mondani, hogy nem érdekli mit mond vagy gondol az anyja, ez azelőtt elképzelhetetlen volt. Igy utólag sem értem, de az egész családjuk mint a birka hallgatta és bólogatott anyósomnak minden egyes családi összejövetelen, de olyan szinten durva volt, ha azt kezdte volna elmesélni, hogy tegnap este körberepülte a falut, akkor se mondta volna senki, hogy menjen el orvoshoz kivizsgáltatni magát, hanem mindenki megdicsérte volna, milyen ügyes hogy ő még repülni is tud. Ezt komolyan mondom. Nem tudom mit tesznek, hogy ezt eltudják érni a családjukban, de ez az anyós téma nekem már tényleg ijesztő sokszor. Igenis megoldás az elköltözés, mert akkor nem kell évekig harcolni, küzdeni, idegeskedni, hanem nyugodtan, boldogan élünk. Sok sikert, kitartást kívánok!!!
2010. márc. 22. 10:47
 23/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm, amit írtál, ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel és létezik megoldás. Ennek örülök.

A férjem hajlandó elköltözni, de ezt inkább olyan évek távlatába teszi, ami nekem sok. Nem nagyon tudunk ugrálni, mert x millió Ft-ot elköltöttünk a jelenlegi lakásunkra, ami eladhatatlan, szóval gyakorlatilag a 0-ról kéne indulnunk.

2010. márc. 22. 10:51
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Az évek távlata nagyon sok. Biztos hogy eladhatatlan? Akkor nem lehet esetleg bérbe adni? A bérleti díjból ti is tudnátok átmenetileg bérelni lakást. A lényeg, hogy szerintem ezt rövidre kell zárni. Én konfrontálnék akkor anyósommal, egy hónapban egyszer érnék rá, hogy átmenjünk, és én azzal sem értek egyet, hogy a férjed mindig ott üljön, ti már összetartoztok, együtt menjetek, vagy ne menjetek. Nem kell itt feltétlen nyílt konfrontáció, éppen csak nem mentek át, mert éppen más dolgotok van, őt pedig megkéritek, hogy szóljon amikor jönni akar, hogy mindig megfelelően tudjátok fogadni... amikor szól, akkor nem értek rá éppen. Felnőtt emberek vagytok, jogotok van beállítani a havi 1 látogatást, élje ő a saját életét, ti is úgy tesztek.
2010. márc. 22. 10:58
 25/45 anonim válasza:
84%

Hát le lehet vonni a konzekvenciát.

Először is őszinte részvétem.

Azt már tudjuk, hogy te mit (miket) gondolsz.

Azt nem igazán, hogy a férjed mit gondol? Miért? Miért úgy? Mi tartja vissza?

Tapasztalatból tudom, hogy ennek a viselkedésnek vannak előjelei. A fiús anyák hajlamosak a meny-t úgy kezelni, hogy egy cafka, aki elrabolja a fiát és ellene fordítja.

A leginkább férjuradnak kellene rendezni a dolgot. Szeretettel udvariasan, határozottan. (Én ezt tettem.)

Aranyos "technikákat" viszont tudok javasolni.

Fogd meg a szennyesed és vidd át az anyósodhoz. Mossa ki! (Ha már beledumál...)

Add oda neki a bevásárlólistát. Vegye meg, fizesse ki! (Ha már beledumál...)

Hívd át takarítani! (Ha már beledumál...)

Ásasd fel vele a kertet! (Ha már beledumál ...)

Komolyra fordítva.

Így akarod leélni az életedet? Anyuka füttyent, kisfia ugrik?

Még komolyabbra fordítva.

A részleteket igazán nem ismerjük. Tudjuk, hogy mi a baj, mert te mondtad. Nem tudjuk, hogy mi a baj, mert az anyósod még nem hallottuk. Igazán azt sem tudjuk, hogy a férjed mit mond, csak amit te mondtál.

Az anyós családjának a többi tagja mit szól ehhez, ők hogy viszonyulnak? (A férjed remélhetőleg nem egyke, vagy egyedüli fiú?)

Azt hiszem, hogy egy családgondozó (házassági) pszichológust kellene felkeresnetek a férjeddel.

Egy esélyed talán lenne. A gyerek. Nagyot tud dobni a kapcsolatotokon. Igaz, negatív irányba is.

Nagyon komolyan modom, hogy én két dolgot látok, mint megoldást. Leülni hármasban és megbeszélni, hogy mi a baj. Nem veszekedni, és nálatok otthon, hazai pályán.

Ha végleg nics msá kiút, akkor vagy elfogadod ezt a helyzetet, vagy elválsz.

A távolra költözés meggondolandó.

Úgy veszem észre, hogy elég önérzetes vagy.

Mit szólnál egy reggel valahol a világ háta mögött bizgentyűtyüttyösön, amikor belenézel a tükörbe? Elfutottál az első komoly probléma elől?

2010. márc. 22. 11:00
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Most alakul ki, mi lesz később veletek.

Harmincöt évvel ezelőtt elfogadtam, hogy anyósom nem lehet egyedül hagyni férje halála után. Belementem, odaköltöztem. Tíz évig éltünk ott, majd külön. Ma ott tartunk, az öreg anyukát nem lehet magára hagyni. Feleségem naponta megy, viszi az ebédet, törödik az anyukájával. Nem ez a baj, hanem egyre hátrább kerülök a sorban.

Nem mindegy, hogy a társam életében az első, vagy ötödik helyen vagyok. Ez csak anya-lánya kapcsolat. Gondold el, anya-fia kapcsolatban milyen irányba mehetnek az események.

A boldogságod lehet a tét.

2010. márc. 22. 11:04
 27/45 A kérdező kommentje:

10:58

Én a heti 1 látogatást már jónak tartom, belementem a heti 2-be is, de neki ez sem elég! Ha megyünk valahova, szóljunk, hogy elmegyünk pl. kirándulni 3 órára, ez kell neki.

2010. márc. 22. 11:05
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
11:05, de nem kell szólni!!!! Gyerekkorban kell szólni. Felnőttkorban talán kénytelen vagy végighallgatni (bár ilyen szintet én végig sem hallgatnék, megjegyzem anyósom egyáltalán nem volt ennyire szörnyű). De hogy mit csinálsz, azt te döntöd el. Elmentek, hazajöttök. Telefont nem veszitek fel. Megkérdezi, hol voltatok? Több helyen, dolgunk volt.... ennyi. Mit tud csinálni? Megver? Szobafogság???, Ezt kell végiggondolni. Hidd el, ha látja hogy falba ütközik, fel fogja adni, mert kénytelen lesz rá. Ő semmit nem mondhat meg nektek, hogy mit tegyetek, miről számoljatok be stb.
2010. márc. 22. 11:11
 29/45 A kérdező kommentje:

Hát le lehet vonni a konzekvenciát.

Először is őszinte részvétem.

Azt már tudjuk, hogy te mit (miket) gondolsz.

Azt nem igazán, hogy a férjed mit gondol? Miért? Miért úgy? Mi tartja vissza?

Tapasztalatból tudom, hogy ennek a viselkedésnek vannak előjelei. A fiús anyák hajlamosak a meny-t úgy kezelni, hogy egy cafka, aki elrabolja a fiát és ellene fordítja.

A leginkább férjuradnak kellene rendezni a dolgot. Szeretettel udvariasan, határozottan. (Én ezt tettem.)

Aranyos "technikákat" viszont tudok javasolni.

Fogd meg a szennyesed és vidd át az anyósodhoz. Mossa ki! (Ha már beledumál...)

Add oda neki a bevásárlólistát. Vegye meg, fizesse ki! (Ha már beledumál...)

Hívd át takarítani! (Ha már beledumál...)

Ásasd fel vele a kertet! (Ha már beledumál ...)

Komolyra fordítva.

Így akarod leélni az életedet? Anyuka füttyent, kisfia ugrik?

Még komolyabbra fordítva.

A részleteket igazán nem ismerjük. Tudjuk, hogy mi a baj, mert te mondtad. Nem tudjuk, hogy mi a baj, mert az anyósod még nem hallottuk. Igazán azt sem tudjuk, hogy a férjed mit mond, csak amit te mondtál.

Az anyós családjának a többi tagja mit szól ehhez, ők hogy viszonyulnak? (A férjed remélhetőleg nem egyke, vagy egyedüli fiú?)

Azt hiszem, hogy egy családgondozó (házassági) pszichológust kellene felkeresnetek a férjeddel.

Egy esélyed talán lenne. A gyerek. Nagyot tud dobni a kapcsolatotokon. Igaz, negatív irányba is.

Nagyon komolyan modom, hogy én két dolgot látok, mint megoldást. Leülni hármasban és megbeszélni, hogy mi a baj. Nem veszekedni, és nálatok otthon, hazai pályán.

Ha végleg nics msá kiút, akkor vagy elfogadod ezt a helyzetet, vagy elválsz.

A távolra költözés meggondolandó.

Úgy veszem észre, hogy elég önérzetes vagy.

Mit szólnál egy reggel valahol a világ háta mögött bizgentyűtyüttyösön, amikor belenézel a tükörbe? Elfutottál az első komoly probléma elől?

A férjemet a pénz hiánya tartja vissza, amit fent leírtam, másrészt pedig nem akarja bántani az anyját. Mondjuk arra már ő is rájött, hogy vsz jobb lenne távolabb (a mamának is), békességben, mint itt és örökké veszekedni, tehát hosszabb távon(2-3-4 év) ő is a költözés mellett van.

Az anyósom nem gondol cafkának, csak ő felnőtt egy családban, és ezt a fajta családmodellt tartja egyedül üdvözítőnek, el sem tudja képzelni, hogy lehet a generációknak külön is szeretben élni. Ő így nőtt fel, a gyerekeit is ebben nevelte, nekem ebbe be kell illeszkednem, ha a fiával akarok lenni, pont. ezt gondolja. Nemrég leültünk beszélgetni, onnan tudom. De sajnos nem jutottunk semmire, hiába magyaráztam neki az önállóságról, stb, ő csak a fenti elv mentén gondolkodik.

A férjem nem egyedüli gyerek, és az anyósnak férje is van, szóval nincs egyedül. A család többi tagja nem követelőzik, ezért őket szívesebben látogatom.

Szeretnénk gyereket mindketten, próbálkozunk is, de most picit megijedtem, hogy mi lesz, ha becsődöl az egész kapcsolat.

Igazad van, elfutni nem lehet, együtt költözünk el!

2010. márc. 22. 11:15
 30/45 A kérdező kommentje:
Hú, bocsi, benne hagytam a válaszodat.
2010. márc. 22. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!