Az anyósom lehetetlenné tette a házasságomat. Mit tennétek a helyemben?
Közel lakunk hozzájuk, ezért minket is a nagy család részeként kezel, lényegében azt várja, hogy mi a férjemmel ne külön család legyünk, hanem a meglevőbe illeszkedjek be én is. Másrészt napi szinten az életünk része akar lenni, elvárja, hogy ha elhagyjuk a lakást, szóljunk neki, hogy hova megyünk, stb.
Nem szeretném a férjemet kikészíteni, sajnálom őt nagyon, de nem bírom ezt, men bírok itt élni.
Ja, ha tudod, hogy ő az, a telefont egyszerűen ne vedd fel. Engem ha anyósom hív (arany asszony, szeretem) és nincs kedvem beszélni vele, akkor szó nélkül átnyújtom a telefont a fiának, beszélgessen ő az anyjával... Na, a fiú 2 perc alatt lerendezi a beszélgetést :-) Ezért is hív inkább engem az anyósom... :-) De néha nincs hozzá kedvem egyszerűen.
Nem tudom, hogy vonalaos szokott-e hívni, ott is lehet kijelzős készüléket venni. Szóval látod, tudod előre, hogy ő hív? Ha igen, soha ne vedd fel neki a telefont.
Köszi a bíztatást, rám fér..
Én első körben arra gondoltam, hogy elköltözök, és akkor a mama rájön, hogy a fiának is jól keresztbe tett, a férjem meg remélhetőleg utánam jön és normálisan tudunk élni. De azt hiszem, az ilyesmit nem szabad elkapkodni, mindenképp kipróbálom a Te megoldásodat. Ha valakinek van még valami ötlete, várom. Köszönöm mindenkinek.
El ne költözz már egy IDEGEN ember viselkedése miatt, könyörgöm!!!
Hát akkor ezerszer inkább vessz össze vele, oszd ki nyilvánosan, mint hogy elköltözz!!!
Közli majd a férjeddel, hogy jobb ez így és maradsz egyedül. A férjed nem mer vele ellenkezni, neked kell rá finoman megtanítani. Ha látja a példádon, belejön, hidd el!
Nem szoktam én se felvenni, csak ha nagyon kedvem van vagy ha kell (ritkán). Ha felveszem, akkor is csak az van, hogy szia, tudod adni xy-kát?
A férjem szereti az anyját és nem akarja őt se bántani (én meg a férjemet nem akarom), ezért őrlődünk itt ahelyett, h lesz*rnánk, h mit mond, pedig egyszerűbb lenne.
Tudom, hogy szörnyű dolog választás elé állítani a férjemet, de attól félek, ez mindnképp eljön, mert nem lesz más út.
Másrészt nem tudom, hogy azzal, hogy ő megy ahányszor az anyja akarja, mennyire tesszük tönkre a házasságunkat, mert akkor minden nap ott ülne az anyuka erős hatására.
Hát próbáld ki, hogy ne piszkáld a férjedet ezért. Menjen minden nap, ülljön ott, ha akar. Ha hazaért, mondd el neki, mit terveztél volna, ha itthon lett volna. Mondanom se kell, milyen témában :-))) De ne piszkáld, csak érdekességképpen említsd meg, hogy mihez ett volna kedved, de hát sajnos...
Rövid idő alatt elunja, hogy az idejét anyukájával töltse a felesége helyett.
Egy esetben próbáld ki: ha anyyira rossz a helyzet, hogy inkáb elválsz, ha nem változik semmi.
Mert bennevan a pakliban, hogy férjed továbbra is anyuci kicsi fiát játszva nem változtat semmin. És akkor már csak a válás marad.
De én előbb üvölteném le anyósom fejét, mint hogy miatta elváljak, ha amúgy minden rendben a házasságommal.
Szerintem már a gondolkodásotok is problémás.
Én a helyedben próbálnám elérni, hogy sem Te, sem a férjed ne gondolkodjon "Én"-ben. Ti egy család vagytok ketten, már külön anyóséktól. A férjeddel próbáld megértetni, hogy csak "Mi" van. Ha a mama piszkál, kettőtöket bánt meg. Benneteket együtt fogad el, vagy utsít el a mama, és bárki más.
Nagyon kitartóan és következetesen ragaszkodj az önállóságotokhoz. Ha a mama szerint valaminek így KELL lennie, csak kedves mosollyal mondd azt, hogy nem lesz úgy, mert Ti másként döntöttetek. És pont, ez nem vitatéma. Ha a férjed hajlandó leválni a mamáról, és melléd állni, akkor a mama hamar rá fog jönni, hogy el is veszítheti a fiát. A fiának is rá kell azonban jönni, hogy a feleségét veszítheti el. Meg kell értenie, hogy attól még szeretheti a mamát, ha nem enged beleszólást a kattőtök életébe.Hiszen gondolj bele, mi lesz, ha majd unoka is születik? A mama fogja nevelni? Oda is költözik, netán a közös ágyban fog aludni veletek? Ezt még most kell helyre tenni, mert csak romlani fog.
Az elköltözés jó dolognak tűnhet, de inkább álom, mint megvalósítható megoldás. Egy házat eladni, újat vásárolni, új helyen megélhetést találni, idegenek között megszokni nem annyira jó dolog, mint ahogy elsőre tűnik. Azt csak nagyon sok pénzzel lehet zökkenőmentesen megoldani szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!