Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha anyám csalja...

Mit tegyek ha anyám csalja apukámat? Nekem anyu mindent elmond, neten megismert egy 23 éves srácot, taliztak, smaciztak.

Figyelt kérdés
Anyukám 40,én 20.Apukám szereti,megbecsüli,nem iszik,nem cigizik,dolgozik rendesen.
2010. márc. 20. 21:26
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%
20.56-os vagyok. Valószínűleg azért akadhattak ki, mert nem akarják hogy hitellel kezd a nagybetűs életet. Nagyon nehéz kikerülni belőlle, ha már egyszer veszel fel hitelt. Amúgy egyedül lakásra, nem sajnálom a hitelt. Bankban dolgozom, egyébként, és elmondom a helyzetet a bank szemszögéből is. Elmondom hogy azok az emberek akik hitelt vesznek fel hogy kezdik és hogy végzik, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy remélték. Kezdjük az áruvásárlási kölcsönnel. Tudtad hogy általában az áruhitelnek legnagyobb a THM-je? Pl. Tegyük fel a laptop 200.000 Ft, melyet 48 hónapra vesztek fel, ennek kb. 7831 Ft a havi törlesztője. A THM: 32,57% Ha felszorzod a 48*7831 Ft=375.888 Ft.-ot fizetsz ki két év alatt, tehát majdnem a dupláját, ezért két év alatt két laptopot vehetnél. Folytassuk egy alapesettel, lediplomázol, megkapod az állást amelyre jelentkeztél. Kell ugye egy folyószámla. Bemész egy neked szimpatikus bankba, (nem nézel utánna interneten, melyik bank mit kinál, mert a legtöbb ügyfél nem néz körül). Megnyitod a számlát, kapásból felajánlják neked, ha legalább három hónapja odajön a munkabéred megkaphatod a fizetésed egyszeresét folyószámlahitelkeretnek, hat hónap átutalás után pedig akár a háromszorosát. Három hónap múlva felajánl a bank neked egy hitelkártyát 32,28 % évi kamatra. Megkapod költesz, aztán rájössz hogy sokat kell fizetned érte, próbálsz kikecmeregni belőlle. Felajánlják hogy rendezd a tartozásodat személyi kölcsönnel, melyet elfogadsz mert kisebb a törlesztése mint amennyit eddig fizettél. Sokan itt követik el azt a hibát hogy ugyan kifizetik az hitelkártya tartozást, de elfelejtenek szólni hogy szüntesse meg a bank a hitelkártyát, és az ügyintéző nem fogja magától felajánlani, mert miért is tenné, az nem üzlet a banknak. Folytassuk a sort, full kimerited ismét a hitelkártyát, ezért fizeted azt is és a személyi kölcsönt, ami már alig birsz fizetni, nem beszélve arról hogy még a folyószámla hitelkeretre is havonta vonják a kamatot. Felajánlják neked az adósság/tartozásrendező kölcsönt melynek még magasabb a kamata mint a személyi kölcsönnek. Megkötöd, a hitelkártya , szem. kölcs. és folyószámla hitelt kiváltják vele, de magas a fizetni való, ráadásul elveszted az állásodat, nem tudod fizetni, lehet találsz hamar egy másik munkát, de addig is elúszol a fizetéssel és ezért rádterhelik a késedelem diját is. Végre helyre rázódsz, egyszerre sokmindent ki kell fizetned. Tegyük fel rendelkezel ingatlannal, v. a családod, és már három hónapja dolgozol új munkahelyeden, túl vagy a próbaidőn és felajánlják hogy kedvező kamatra tudod váltani a tartozásrendező hiteledet. Belemész. Elég egy váratlan esemény ami miatt 30 napos késedelembe esel és viszik a kecót a fejetek felül. Nos felvázoltam a hitel buktatóit. Kívánom neked hogy ne ess a fenti csapdába. Az előfizetéses mobillal megy ugyancsak az a baj, hogy könnyű vele elúszni. Nincs korlát mint a feltöltősnél. Sokan nem tudják a telefon nem arra van hogy órákat dumáljanak rajta. Csak annyit érdemes rajta beszélni amit éppen muszáj. Megbeszélni a találkozót aztán letenni ennyi. Tanulmányozd az eseted ebből a szemszögből és máris más a gyerek fekvése. A szülők (ha normálisak:) nem akarnak a gyereküknek rosszat, nem azért mondják ne vegyél hitelre laptopot mert irigyek, csak nem akarják hogy adóssággal kezd az életedet. A diákmunkáról csak annyit, én is dolgoztam diákmunkásként 16 éves koromtól suli mellett, suli után és hétvégén, szombat , vas. megállás nélkül, abból finanszíroztam a kiadásaimat, mivel édesapám özvegyen maradt rokkantnyugdíjas, és nem akartam még azzal is terhelni hogy a ruhákat ő vegye. Később a sulit is én fizettem. Sajnos érettségi után a tesómmal maradtunk, addigra mindkét szülőnket elvesztettük. Addig becsüld meg őket amig még teheted, és tedd össze a kezed hogy vannak, és ha nem teszel semmit se , ne fikázd őket.
2010. márc. 28. 23:50
 52/55 anonim ***** válasza:

23:50 - Bár én ugyancsak pénzintézetben de más részen dolgozom, mint te, és biztos nem olyan rég, mint te (kevesebb, mint egy éve), de már régebb óta úgy gondolom, hogy egyedül a lakás lesz az, amire hitelt veszek majd fel - hacsak nem nyerem meg a lottó főnyereményét -, de minden másra feleslegesnek tartom. Van netbookom, a tudása felér egy komoly laptopéval, dolgozom rajta, 100.000Ft alatt újonnan garanciálisan jutottam hozzá, és ki tudtam fizetni, mert gyűjtöttem rá a pénzt, mert szükségem volt egy ilyenre. Érdekes módon nincs egy minta értékű családom, a szüleimnek rossz a házassága, a rokonságot legszívesebben inkább letagadom, de már általános iskolás koromban is spórolós voltam, amikor még csak akkor kaptam zsebpénzt, ha ötöst kaptam valamiből.

A kérdező leírásai alapján nagyon sok olyan dolog van az ő és a családja életében, amit jobban meg kéne néznie, mert jelenleg nem látja eléggé tisztán, és emiatt sok felelőtlen döntést hozhat, amiből baj lehet nem csak anyagilag, hanem a családi kapcsolatokban is. Én megtanultam, hogyan lehet kívülről nézni a saját problémákat, nehéz, de muszáj.

Az ember a hibáiból tanul, az okos ember mások hibáiból. Kérdező, te melyik szeretnél lenni?

2010. márc. 29. 00:10
 53/55 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltok! Apukámék is ugyanezzel a folyamattal áztak el, felvették már az adósságrendezőt is, így a következő, hogy viszik a házat. De ők nagyon elrontották mert mosogatógépet meg minden lófaszt vettek hitelre, ami felesleges, anyám lusta mosogatni, meg a háztartást intézni! A laptopot nem hitelre vettük, csak azért írtam mert így egyszerűbb. A páromnak régen vettünk egy pda-t amit most eladtunk 75000 ft-ért, na abból vettünk laptopot úgy hogy hozzádobtam egy kis pénzt, a t-mobile-nál pedig "vettem" neki egy telót, aminek 1 évig 3750 Ft a részlete és előfizus lettem. Én alig telefonálok, úgyhogy nem fogok eladósodni emiatt. Az egész család úgy áll anyámékhoz ahogy én.Elcseszték, nem spóroltak csak hitelt hitel után vettek fel, pedig mindketten melóztak, elúsztak az adósságokban.Mindenki úgy látja, hogy rosszul csinálják. Nem csak én.De természetesen ők nem látják be, hogy változtatni kéne, még ők néznek hülyének mindenkit, aki jól él.
2010. márc. 29. 09:59
 54/55 anonim ***** válasza:

ma.00.10nek:)

23:50 - Bár én ugyancsak pénzintézetben de más részen dolgozom, mint te, és biztos nem olyan rég, mint te (kevesebb, mint egy éve), de már régebb óta úgy gondolom, hogy egyedül a lakás lesz az, amire hitelt veszek majd fel - hacsak nem nyerem meg a lottó főnyereményét -, de minden másra feleslegesnek tartom.

Lehet nem voltam egyértelmű, de én is a lakásra nem sajnálom egyedül a hitelt. A lényeg hogy levezettem hogy juthat el az áruhiteltől a hajléktalan szintig, ha hitelt hitelre halmoz:) Én több mint 10 éve dolgozom bankban. Üdv. a köreinkben:)

2010. márc. 29. 22:49
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
22:49 - Látom, mi megy, amúgy szeretek pénzintézetben dolgozni. :-) A vicc, hogy nem ezt tanulom, de amit tanulok, azt meg speciális területen fogom kamatoztatni, mellette ha lehet, ezt is megtartom. Aztán meglátjuk, mi alakul. Szerencsére a szüleim se kezdtek el hitelt hitelre halmozni, egyedül a lakást fizették !részletre! most 21 év után fizették ki az utolsó 500Ft-ot. Megtanítottak a pénzzel bánni, még ha nem is minta szülők, de ezt az egyet biztos jól csinálták.
2010. márc. 29. 22:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!