Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka mellet, hogyan oldanátok...

Munka mellet, hogyan oldanátok meg a gyerekek iskolába szállítását, ha nem lennének rokonaitok a környéken?

Figyelt kérdés
Egy faluban lakunk ahol 7:30-16:3o-ig lehetnek a gyerekek az iskolában, de 16 órakor a takarítónéni már felmosta az egész iskolát, mert csak pár gyerek marad addig. Itt a legtöbb anyuka nem jár munkahelyre vagy a nagyszülők hozzák-viszik a gyerekeket. Januártól mindketten dolgozni fogunk és a munkaidőnk miatt több napon nem fogjuk tudni fuvarozni a gyerekeket. Én már azon vagyok, hogy költözzünk el BP-re és vállaljunk ott olyan munkákat ami megengedné ezt a beosztást és ott talán könnyebben találnánk valakit aki besegítene. Az itteni babysitterekkel jól megjártuk. Az egyik berúgott , a másik nem jött a megbeszélt időre, a harmadik pletykákat terjesztett, szóval itt nem könnyű normális kisegítőt találni. Hozzáteszem itt az iskolába minden gyereket a szülei vagy a nagyszülei hordanak.
2015. okt. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy szülnék, hogy mindez meg legyen oldva valahogy! :)
2015. okt. 15. 18:17
 52/62 anonim ***** válasza:
79%

"Nincs járda, tehát az út szélén mennek. Nyilván nem buták, hogy kiszaladjanak az útra."

Senki nem attól fél, hogy olyan hülyék, hogy kiugranak az útra. Itt nem csak a gyerekeket kell figyelmbe venni, hanem az autósokat is, azt, hogy az út csúszhat stb. Szerinted tényleg teljesen normális, hogy egy 6 és 9 éves gyerek egyedül sétálgat egy kivilágítatlan autóút szélén? Télen mire vége a napközinek már sötét van basszus!

2015. okt. 15. 18:28
 53/62 anonim ***** válasza:
73%
Mindenesetre, mérget vennék rá, hogy a túlféltőzős, semmi baja nem lesz, bezzeg én egyedül jártam válaszolók száz százaléka felhördülne a tv előtt, hogy hol volt az anyja, ha ne adj isten a kérdező gyerekei benne lennének a tv-ben, hogy baleset érte őket az útszélén.
2015. okt. 15. 18:29
 54/62 anonim ***** válasza:
32%

De ha az út csúszik, a kicsúszó autót a gyerekekkel sétáló felnőtt sem tudja megállítani.

Miért hördülnék fel? Balesetek történnek, akkor is elüthet bárkit az autó, ha az anyja ott áll mellette.

2015. okt. 15. 23:03
 55/62 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem, a törvény a falusi iskolákra is vonatkozik. felügyeletet kell biztosítani, aminek a azülők munkarendjét figyelembe kell venni. A 16:30 nem reális
2015. okt. 15. 23:24
 56/62 anonim ***** válasza:
83%
51-es Mert aztán te már előre tudod, hogy mondjuk 5 év múlva ha gyereked lesz akkor ők melyik óvodába/iskolába fognak járni meddig tart majd az órájuk és te hol fogsz dolgozni, hánytól-hányig és még azt is tudod előre, hogy mondjuk nem e leszel özvegy vagy halnak meg a szülők akik segíteni tudnának neked. mert ha igen akkor te jövőbe látsz.
2015. okt. 16. 08:36
 57/62 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen igazad van, hogy nem engeded őket egyedül. Még 1-2 év és mehetnek majd egyedül is, ezt kell kibekkelni.

Nálunk volt szitter, elvitte a fizetésem felét, a párom tök ideg volt, hogy minek dolgozok akkor és utálta a nőt. Nagyon sok embert végigkérdeztem, rendszeresen senki sem akarta vállalni, se szomszéd, se rokon, se ismerős, senki, egyrészt meg nem értek rá, másrészt meg nem akarták, mert mindennapos gond lett volna és elfoglaltság, másnak is van saját élete.

Én felmondtam, erre a főnök azt mondta, hogyha ennyire pocsék a helyzet, akkor legyek 6 órába. Most ez van.

Szerintem ne költözzetek el emiatt, csak ha amúgy is mennétek. De Bp.-en sem lesz egyszerűbb a közlekedés.

Írd meg, hogy jelentkezett-e anyuka a hirdetésre, én is ezt tenném, ha úgyis otthon van és a sajátjait is viszi, egy órát kibír velük, nem kisbabák.

2015. okt. 16. 08:58
 58/62 anonim ***** válasza:
83%
Haha, 51-es, de vicces vagy, hiába van megoldva MOST az életed, mire iskolás lesz a gyerek, lehet, változnak ám a körülmények!
2015. okt. 16. 08:59
 59/62 anonim ***** válasza:
41%
Mi is faluban lakunk. Segítség semmi! A nejem pontosan ezért NEM dolgozik. A gyerekek biciklivel járnak iskolába. Sokszor besegít nekik cipelni valamit vagy oda, vagy vissza, vagy mind a kétszer. 12, 9 és 7 évesek a gyerkőcök. Mi ilyenek vagyunk: a gyerek az első!!!
2015. okt. 16. 09:02
 60/62 anonim ***** válasza:
53%

ja aztán kedves 59es kiesel a munkából és majd pislogtok mint hal a zacskóban.

nem minden nőnek kielégítő egész nap otthon ülni és várni a 4 órát hogy valaki hazaérjen

2015. okt. 16. 09:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!