Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka mellet, hogyan oldanátok...

Munka mellet, hogyan oldanátok meg a gyerekek iskolába szállítását, ha nem lennének rokonaitok a környéken?

Figyelt kérdés
Egy faluban lakunk ahol 7:30-16:3o-ig lehetnek a gyerekek az iskolában, de 16 órakor a takarítónéni már felmosta az egész iskolát, mert csak pár gyerek marad addig. Itt a legtöbb anyuka nem jár munkahelyre vagy a nagyszülők hozzák-viszik a gyerekeket. Januártól mindketten dolgozni fogunk és a munkaidőnk miatt több napon nem fogjuk tudni fuvarozni a gyerekeket. Én már azon vagyok, hogy költözzünk el BP-re és vállaljunk ott olyan munkákat ami megengedné ezt a beosztást és ott talán könnyebben találnánk valakit aki besegítene. Az itteni babysitterekkel jól megjártuk. Az egyik berúgott , a másik nem jött a megbeszélt időre, a harmadik pletykákat terjesztett, szóval itt nem könnyű normális kisegítőt találni. Hozzáteszem itt az iskolába minden gyereket a szülei vagy a nagyszülei hordanak.
2015. okt. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Nem rokkantak és nem is szellemi fogyatékosok , de nem bocsájtanám meg magamnak , ha egy buta munkahely miatt baleset történne velük vagy bármi más. A munkahelyeket nem tudjuk megváltoztatni, ez van vagy semmi. Egy kb. 400 méteres forgalmas országúti szakaszon ballagjon 2 gyerek egymás mellett esőben, fagyban az út szélén ezt senki sem gondolhatja komolyan.
2015. okt. 15. 09:58
 12/62 anonim ***** válasza:
84%

Azt jó lenne tudni, hogy milyen a munkaidőbeosztásotok és milyen messze van a munkahelyetek az iskolától. A környezetemben nagyon sokan meg tudják oldani teljes munkaidős állás mellett segítség nélül a gyerekek fuvarozását, többek között mi is.

Nekünk a gyerek kb. 7:30-tól 16:00-ig van oviban. A férjem viszi reggel, mert neki elég 8 körül kezdeni, viszont sokáig dolgozik, így délután én megyek. Én egyedül is meg tudnám oldani, csak akkor fél órával többet lenne bennt a gyerek.

2015. okt. 15. 10:06
 13/62 A kérdező kommentje:
Egyébként én is gyalog jártam a suliba elsős koromtól az utcabeli gyerekekkel együtt egy kisvárosban ahol akkoriban egy-két autó , ment el a főutcán. Ma folyamatos a kocsisor reggelente ebben a városban is. Ne hasonlítsuk már össze a mai világot a 30-40 évvel ezelőttivel.
2015. okt. 15. 10:06
 14/62 anonim ***** válasza:
88%
Osztálytárs egyik ráérős anyukájával összebarátkozni és megkérni hogy hozza el ő a te gyerekedet is. Cserébe te is föl tudsz ajánlani olyan szivességeket amik neki jönnének jól.
2015. okt. 15. 10:07
 15/62 anonim ***** válasza:
94%
Biztos van olyan, aki felétek lakik és segítőkész. Kérd meg, hogy hadd jöhessen haza a te gyereked is velük és megmondod, hogy hajlandó vagy az útiköltséget kifizetni (mondjuk havonta)...Mindenkinek jól jön egy kis plusz pénz, plusz nekik mindegy, hogy a kocsiban 1 gyerek ül vagy kettő. Ha gyalog közlekednek, akkor meg csak simán megkéred, hogy hadd jöjjön ő is haza velük.
2015. okt. 15. 10:09
 16/62 anonim ***** válasza:
84%
+14 pl reggel te viszed, du. ő hozza - ez működik, sok helyen. Az egyedül járáshoz: télen 16:30-kor már sötét is van...
2015. okt. 15. 10:09
 17/62 anonim ***** válasza:
16%
a falu ezzel jár
2015. okt. 15. 10:12
 18/62 anonim ***** válasza:
71%

Már ne is haragudjatok, de én sem engedném a gyerekeimet egyedül így iskolába, ha úgy ítélem meg, hogy veszélyes lehet rájuk nézve. Biztosan meg tudnák oldani egyedül is,meg ha muszáj eltalálnának az iskolába, de a főút mellett bandukolva elég egy idióta sofőr, vagy télen a csúszós utak és máris megtörténik a baleset. Szerintem a kérdező sem véletlenül gondolja így, és nem unalmában találta ki, hogy igen is, nem biztonságos az útszakasz ahol a gyerekek jönnek-mennek. Hiába falu, sok autós akik áthaladnak a falukon nem tartják be a 40-50-es sebességhatárt.

Kérdező, én nem foglalkoznék a takarítónénivel, tőlem még az udvart is elrendezheti míg ott van a gyerekem, nehogy már ő mondja meg, hogy mikor vidd, vagy hozd a gyereket. Nem tudod megoldani másképp, ez van, nehogy már ő höbörögjön. Lehet, hogy beszélnék az iskolaigazgatóval, vagy az osztályfőnökkel is a problémáról, és ha nekik nincsen kifogásuk, akkor ugyanígy maradna minden.

2015. okt. 15. 10:16
 19/62 anonim ***** válasza:
25%
Így lesz életképtelen mind a kettő. Ne mondd nekem, hogy egy negyedikes gyerek nem tud közlekedni. A kicsi meg megy vele. Ekkora problémát csinálni ebből. Ennyi idősen egyedül bicikliztem, tudtam közlekedni. Suliból is egyedül jártam. Attól, hogy mindenki hozza-viszi a sajátját, nem kell Neked is. Nyájösztön.
2015. okt. 15. 10:17
 20/62 anonim ***** válasza:
30%
Balesetet az iskolában vagy otthon is szenvedhetnek, nem kell ahhoz a főútra menni.
2015. okt. 15. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!