Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka mellet, hogyan oldanátok...

Munka mellet, hogyan oldanátok meg a gyerekek iskolába szállítását, ha nem lennének rokonaitok a környéken?

Figyelt kérdés
Egy faluban lakunk ahol 7:30-16:3o-ig lehetnek a gyerekek az iskolában, de 16 órakor a takarítónéni már felmosta az egész iskolát, mert csak pár gyerek marad addig. Itt a legtöbb anyuka nem jár munkahelyre vagy a nagyszülők hozzák-viszik a gyerekeket. Januártól mindketten dolgozni fogunk és a munkaidőnk miatt több napon nem fogjuk tudni fuvarozni a gyerekeket. Én már azon vagyok, hogy költözzünk el BP-re és vállaljunk ott olyan munkákat ami megengedné ezt a beosztást és ott talán könnyebben találnánk valakit aki besegítene. Az itteni babysitterekkel jól megjártuk. Az egyik berúgott , a másik nem jött a megbeszélt időre, a harmadik pletykákat terjesztett, szóval itt nem könnyű normális kisegítőt találni. Hozzáteszem itt az iskolába minden gyereket a szülei vagy a nagyszülei hordanak.
2015. okt. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
79%

De a kockázat és a valószínűsége jelentősen nagyobb. Ha az iskolában leesik a mászókáról, és olyan baja történik, akkor ott a felügyelő, tanítónéni vagy akárki.

Ha a főúton télen szakadó hóban, sötétben egyedül megy haza, és elüti egy autó akkor ki a felelős? Mert szerintem az első kérdés az, hogy hol volt a szülő.

2015. okt. 15. 10:21
 22/62 anonim ***** válasza:
94%
Csak van olyan aki szintén arra felétek közlekedik a gyerekével, az hazavihetné a te gyerekeid is... csak beszélni kell vele.
2015. okt. 15. 10:36
 23/62 anonim ***** válasza:
80%
Tegyel ki egy hirdetest az iskolaban, esetleg kerd meg a tanitot hogy irja be a gyerekek uzenojebe, hogy a munkabeosztasod miatt nem tudod elhozni a gyereket, es szeretnel valakivel megallapodni hogy elhozna oket, megfelelo ellenszolgaltatasert.
2015. okt. 15. 10:37
 24/62 anonim ***** válasza:
47%

Az nekem még mindig nem világos, hogy akkor most te, vagy a párod el tudna e menni a gyerekekért 16:30ra. Mert ha igen, akkor mi a probléma? Az, hogy a takarítónő hamarabb felsúrol, az az ő személyes problémája. Ezt nem is értem, hogy kapcsolódik a problémához.

Nagyszülők, rokonok esetleg, akiket nem zavarna, hogy elmennek a gyerekekért és esetleg náluk maradnak fél vagy egy órát? Esetleg egy, a faluban lévő anyuka, akinek a gyereke a gyerekeid csoporttársa? Vagy csak egy szomszéd, akinek több a szabadideje mint nektek?

Én is gyakran maradtam bent tovább az iskolában, ovodában, ha szüleim nem tudtak eljönni értem. Vagy egy csoporttársammal mentem el hozzájuk, és eljátszttunk, tanultunk, míg szüleim rá nem értek. Viszont 2.-ban már egyedül mentem el anyukám munkahelyére, a főút mellett méghozzá, és semmi bajom nem lett. És 18 éves vagyok, szóval nem is volt olyan régen, a közlekedés sem változott sokat.

2015. okt. 15. 10:41
 25/62 anonim ***** válasza:
74%

A negyedikes simán el tudna menni iskolába, sőt rá lehetne bízni az elsőst is.

De ha te úgy ítéled meg, hogy balesetveszélyes, akkor az alábbi variációk vannak.

1. Férjeddel megegyeztek, hogy egyikőtök későbbre, másikótok korábbra jár. Aki későbbre megy, az viszi reggel a gyerekeket, aki korábbra, az hozza délután. Ehhez nyilván a munkahelyi főnökök beleegyezése kell.

2. Valamelyikőtök 6 órás állásba megy. Nyilván ehhez is kell a főnök beleegyezése.

3. Összebarátkozni valamelyik szülővel és megkérni, hogy a sajátjával hozza haza a gyerekeket, ti meg értük mentek. Ha ezért valami ellenszolgáltatást tudsz adni, úgy lenne jó. Eddig három emberrel ráfaragtatok, de talán akad normális is.

Egyébként a reggel a problémásabb vagy a délután? Vagy mindkettő?

4. A 3. variáció kis módosítással: tanárt/tanítót megkérni, és megfizetni erre. Ők nyilván megbízhatóak, és talán a pluszpénznek is jobban örülnek.

Azt az iskolát egyébként csak azon az egy úton lehet megközelíteni? Szerintem az nem állapot, hogy egy iskolához nem lehet járdán eljutni. Ha viszont kerülővel el lehet, akkor menjenek a gyerekek hosszabb, de biztonságos úton, és nem kell senkit megkérni semmire.

És még valami: nem akarok utólag okoskodni, de ilyen dolgokat akkor kellett volna végiggondolni, amikor házat vettetek/építettetek ott.

2015. okt. 15. 10:43
 26/62 anonim ***** válasza:
70%
Így van, én is azt javaslom, hogy próbálj meg találni egy osztálytárs anyukát, aki bevállalná (másért cserébe), hogy felnőtt felügyelet mellett hazajussanak a gyerekek. Én sem pártolnám, hogy 2 km-t gyalogoljon két gyerek egyedül autóút szélén.
2015. okt. 15. 10:48
 27/62 anonim ***** válasza:
22%

Első nap anyukám elkísért az iskolába és haza.

Második nap én mentem, ő csak jött mellettem, hogy mindent jól csinálok-e.

Harmadik naptól egyedül jártam.

És nem is faluban, hanem nagyobb városban.

Az is fura, hogy senki sem lakik arrafelé, mint ti. Meg az is, hogy csak egy út vezet az iskolához.

2015. okt. 15. 10:49
 28/62 anonim ***** válasza:
38%
nincs reggeli buszjárat? És akkor nem kell egyedül bandukolni a gyerekeknek... délután meg egyikőtök csak el tudja intézni, hogy menjen értük... Azért falun is a napi 2 busz a sulihoz szokott lenni igazítva... a negyedikes már simán mehet elsőssel. pláne ha nem rossz környék.
2015. okt. 15. 10:51
 29/62 anonim ***** válasza:
70%
én egyedül jártam suliba és nem is olyan rég,de ha annyira nem mehetnek egyedül akkor reggel hamarabb ledobod a sulinál(túlélik) délutánra meg beiratod valami plusz szakkörre és akkor ellesz egy darabig plusz tanul is valamit
2015. okt. 15. 11:10
 30/62 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez túlféltés, a 10 éves nagytesóval simán el lehet engedni a kisebbet, járjanak együtt haza. Anno én (és a barátnőm, ha ő nem jött, akkor egyedül mentem) 7 éves korunktól jártunk egyedül haza, Budapesten, kertvárosban, ahol át kellett menni egy forgalmas úton is, amin csak egy sima zebra van. Megértem egyébként az aggódást, de a végtelenségig nem lehet mindentől védeni őket.
2015. okt. 15. 11:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!