Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka mellet, hogyan oldanátok...

Munka mellet, hogyan oldanátok meg a gyerekek iskolába szállítását, ha nem lennének rokonaitok a környéken?

Figyelt kérdés
Egy faluban lakunk ahol 7:30-16:3o-ig lehetnek a gyerekek az iskolában, de 16 órakor a takarítónéni már felmosta az egész iskolát, mert csak pár gyerek marad addig. Itt a legtöbb anyuka nem jár munkahelyre vagy a nagyszülők hozzák-viszik a gyerekeket. Januártól mindketten dolgozni fogunk és a munkaidőnk miatt több napon nem fogjuk tudni fuvarozni a gyerekeket. Én már azon vagyok, hogy költözzünk el BP-re és vállaljunk ott olyan munkákat ami megengedné ezt a beosztást és ott talán könnyebben találnánk valakit aki besegítene. Az itteni babysitterekkel jól megjártuk. Az egyik berúgott , a másik nem jött a megbeszélt időre, a harmadik pletykákat terjesztett, szóval itt nem könnyű normális kisegítőt találni. Hozzáteszem itt az iskolába minden gyereket a szülei vagy a nagyszülei hordanak.
2015. okt. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
22%
Ha valóban 2 km-re van az iskola (akkor gondolom tanyán laktok) és egy forgalmas autóúton kell menni az országút szélén haladva, akkor valóban ne engedd őket egyedül, inkább költözzetek egy normális helyre. Eleve mekkora falu az ahol 2 km-re van a suli és van közötte egy 400 méteres útszakasz, ami autóút? Nem számoltál el valamit véletlenül?
2015. okt. 15. 11:35
 32/62 anonim ***** válasza:
36%

Abból kiindulva, hogy 16:30-ra nem tudtok értük menni, a munkaidőtök valószínűleg nem reggel hatkor kezdődik, tehát az iskolába szállításnak működnie kéne.

Hazahozásra meg... írod, hogy MINDEN gyereket a szülők vagy a nagyszülők hordanak. Na hát akkor? 100-ból egy csak hazabírja vinni/kísérni őket.

Busz nincs? Ha autóúton kell gyalogolni, akkor feltételezem, hogy valamilyen járatnak csak kéne ott lenni, arra veszel nekik bérletet. A mi falunk is olyan, hogy egy régi és egy új része van és a két részt járda nélküli út köti össze, mi az új részen lakunk, az iskola meg a régi részen van, viszont azon az úton megy a busz is és az új részen két megállója is van, meg az iskola előtt is megáll.

2015. okt. 15. 11:57
 33/62 anonim ***** válasza:
31%
szóval iskola 2km, autóút 400m, akkor ti is az autóút mellett laktok? vagy ez csak nekem nem áll össze?
2015. okt. 15. 12:01
 34/62 anonim ***** válasza:
83%
Esetleg valami kedves nyugdíjas néni /bácsi? Főleg ha még mondjuk egyedül is él, még lehet, hogy örülne is annak, hogy van valami feladata.
2015. okt. 15. 12:05
 35/62 anonim ***** válasza:
95%
Simán létezik ilyen falu, a mi városunk mellett 8 km-re is van olyan falu, hogy ha valaki a falu végében lakik, akkor simán kell gyalogolnia 2-3 km-t, ha az iskola a falu elejében van. És bizony ott sincs járda végig a főút mellett, sőt, a mellékutcákban sem nagyon. Nem tudom, mi ebbe a hihetetlen?
2015. okt. 15. 12:06
 36/62 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ. Kiteszek egy hirdetést a suliban, remélem lesz jelentkező. A félreértések elkerülése végett újra összefoglalom. Falun lakunk. Falun belül nincs buszjárat. Az iskola és a házunk távolsága 2 km. A 2km-en belül van egy 400 méteres főútvonali szakasz ahol nincs járda, mert ez az út két egykor különálló települést köt össze.
2015. okt. 15. 12:07
 37/62 anonim ***** válasza:
32%
Ne csináld már, egy negyedikest nem mersz elengedni a 2000 méterre levő iskolába? Két év múlva meg ő fog itt sírni, hogy nem mehet sehova egyedül?
2015. okt. 15. 12:21
 38/62 anonim ***** válasza:
70%
mindenképp keress valakit aki elhozza őket, egyedül ne engedd mert ha valami bajuk lesz titeket vesznek elő és benne lesz megint a híradóba, hogy 2 kisgyereket elütöttek a forgalmas úton a szüleik meg nem voltak sehol
2015. okt. 15. 12:23
 39/62 anonim ***** válasza:
73%

Én is úgy látom, hogy manapság egyre több szülő egyre inkább túlfélti a gyerekét, de ez szerintem nem az az eset.

Én is 3 km-t gyalogoltam annak idején általánosba (3 faluból állt össze a település, együttes hossza kb. 15 km), meg ugyanannyit vissza, no de úgy, hogy végig volt járda, az út maga sem volt forgalmas, és mindig együtt mentünk a többiekkel. Szóval én nem hivatkoznék erre, hogyha ez teljesen más helyzet.

Remélem, kérdező, találsz majd valakit, aki tud ebben segíteni! Én is ezt javasoltam volna.

2015. okt. 15. 12:28
 40/62 anonim ***** válasza:
18%
én negyedikes koromtól kezdve másik városba jártam át suliba, egyedül, átszállással. szerintem 2km nem olyan sok, főleg ha a nagy mindig megvarja a kicsit. én nem félteném ennyire őket, de persze nem mindegy hogy a cigànyputri közepén kell - e átjönniük?
2015. okt. 15. 12:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!