Munka mellet, hogyan oldanátok meg a gyerekek iskolába szállítását, ha nem lennének rokonaitok a környéken?
Én sem engedném egyedül a harmadikos gyermekem ilyen körülmények között.
Szerintem is az a megoldás, hogy keresni kell valakit, aki kíséri, vagy kocsival hordja őket.
Plusz: összefogni a környéken élőknek és kilobbizni az önkormányzatnál egy járdát!
"Januártól mindketten dolgozni fogunk és a munkaidőnk miatt több napon nem fogjuk tudni fuvarozni a gyerekeket." Erre a részletre térnék ki. Ha nem minden napról van szó, akkor beíratnám őket valamilyen - az iskolában lévő - szakkörre, mire annak vége van, oda tud menni egyikötök a gyerekekért. Ha semmilyen szakkör nincs , megkeresném a falu összes nyelvtanárát, és zenetanárát és úgy venne a gyerek magánórát, hogy a tanár érte megy a suliba, amit természetesen kifizetnék.
Az jó lenne a tisztánlátásunk végett, ha leírnád, hogy melyik napokon nem tudtok értük menni, illetve azt még mindig nem értem, hogy reggel 7.30 előtt nem nyit ki az iskola? Kicsit szokatlan, mert a legtöbb általános iskolában 7-re már mehetnek a tanulók és egy tanár, vagy nevelő fogadja az összes gyereket. Beszélnék az igazgatóval és a polgármesterrel is, hogy ezen változtassanak, menjen egsy pedagógus 7.00 órára, mert erre van igény, talán a későbbiekben több családot is érinteni fog ez a dolog. Ha mind2 előljáróval beszélsz, nagyobb az esélyed.
Én most 20 éves vagyok, tehát nem a 30-40 évvel ezelőttből beszélek.
Az én sulim, Budapesten fél km-re volt, másodikos voltam mikor egyedül battyogtam haza. 4. osztály jártam mikor kiköltöztünk az agglomerációba, és bizony vonatozni kellett.
Az első félévben jött velem valamelyik szülőm, utána már egészen gimnázium 11.-ig vonatoztam. Érettségire Székesfehérvárról jártam fel.
Szerintem kicsit túlfélted őket, de osztom azt a véleményt, hogy valamely anyuka, nagymama hozza el a srácokat.
A túlféltést hagyjuk. Ha esetleg így néz ki, [link]
ahol menniük kell én sem szívesen engedném őket magukban pedig én a 9 évest képes vagyok délelőtt otthon hagyni azzal, hogy délben ezt meg ezt vedd be, melegíts magadnak teát, kettőkör jövök, ha nem tudom máshogy megoldani. Szóval abszolút nem lehet engem túlféltőnek mondani, sőt ez szerintem sok mindenkinél kiveri a biztosítékot. Viszont tudom, hogy a gyerekem mire képes, mennyi esze van, de az útszélén gyaloglásnál a biztonsága nem csak azon múlik, hogy elővigyázatosra és okosra nevelted-e a gyereket, hanem az autósokon is.
Ne hasonlítsuk össze a kivilágítatlan, járda nélküli falusi utat azzal, hogy pesten is elmegy a gyerek a járdák, zebrák, díszkivilágítás világában egyedül.
Mikor másik városba jártam suliba, akkor egy évfolyamtársam anyukája vitt reggelente, mert arrafele ment dolgozni úgyis. Hazafele buszoztam. (odafele is, ha épp úgy adódott, csak a kocsi kényelmesebb volt)
Még nem hallottam ilyet, hogy valaki ne tudná megoldani... 2 km!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!