Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka mellet, hogyan oldanátok...

Munka mellet, hogyan oldanátok meg a gyerekek iskolába szállítását, ha nem lennének rokonaitok a környéken?

Figyelt kérdés
Egy faluban lakunk ahol 7:30-16:3o-ig lehetnek a gyerekek az iskolában, de 16 órakor a takarítónéni már felmosta az egész iskolát, mert csak pár gyerek marad addig. Itt a legtöbb anyuka nem jár munkahelyre vagy a nagyszülők hozzák-viszik a gyerekeket. Januártól mindketten dolgozni fogunk és a munkaidőnk miatt több napon nem fogjuk tudni fuvarozni a gyerekeket. Én már azon vagyok, hogy költözzünk el BP-re és vállaljunk ott olyan munkákat ami megengedné ezt a beosztást és ott talán könnyebben találnánk valakit aki besegítene. Az itteni babysitterekkel jól megjártuk. Az egyik berúgott , a másik nem jött a megbeszélt időre, a harmadik pletykákat terjesztett, szóval itt nem könnyű normális kisegítőt találni. Hozzáteszem itt az iskolába minden gyereket a szülei vagy a nagyszülei hordanak.
2015. okt. 15. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
97%
nincs olyan anyukabarátnőd aki nem melózik és el tudja hozni?
2015. okt. 15. 09:20
 2/62 anonim ***** válasza:
100%
Faluban laktok és a gyerek ott sem mehet haza egyedül? Hány évesek?
2015. okt. 15. 09:26
 3/62 Kései Sirató ***** válasza:
95%

1. Beszélnék a főnökömmel, és kérném, hogy egy évig mehessek későbbi órára, amit ledolgoznék máskor, vagy összeadva levonná a szabadságomból.

2. Más munkahely után néznék.

3. Esélyt adnék egy 3. bébiszitternek, aki lehetőleg pedagógus végzettségű.

4. Pénzt ajánlanék fel egy másik szülőnek, aki nem dolgozik és a saját gyermeke szállítása mellett bevállalná az én gyerekem szállítását is.

Budapestre nem költöznék, mert ott amennyi előnye van a nagyvárosnak, kétszer annyi a hátránya. Sokkal drágábbak az ingatlanok. Rosszabb a közbiztonság, a levegő, a közlekedés a dugók miatt sokszor elviselhetetlen. Nagy a tömeg, nagyobb eséllyel keverednek a gyerekek rossz társaságba, stb.

Ugyanakkor igaz az is hogy sokkal több a programlehetőség, amiért néha vidékről is érdemes felutazni.

2015. okt. 15. 09:32
 4/62 anonim ***** válasza:
76%
a szülők összefoghatnának, hogy egyszer egyik, máskor másik hozza a gyerekeket. A takarító előbb akar végezni a munkával, attól még akik ott vannak, jól játszanak, tanulnak, a gyerekeket ez nem zavarja. Ideális persze az lenne, ha 6 órában tudnál visszamenni, de ez sajnos sok helyen nem megoldható:(
2015. okt. 15. 09:37
 5/62 anonim ***** válasza:
80%

basszus mar falun is???

mikor en voltam gyerek csak a kis csoportosokat kellett kisergetni, max nehany kozepest, a tobbi elment egyedul vagy a szomszedaival, az iskolasoknal mar szoba se merult ilyensmi. olyan messze van az iskola vagy minden 2-ik gyalogos "brazil" szarmazasu?

2015. okt. 15. 09:42
 6/62 anonim ***** válasza:
17%
- valószínű, nem a faluban van az iskola, ahová jár...
2015. okt. 15. 09:44
 7/62 anonim ***** válasza:
87%
6os: Egy faluban lakunk ahol 7:30-16:3o-ig lehetnek a gyerekek az iskolában... AHOL
2015. okt. 15. 09:45
 8/62 A kérdező kommentje:
A kislányom elsős a kisfiam negyedikes. Az iskola 2 km-re van és több szakaszon nincs is járda . Nyugodt szívvel nem engedném őket egyedül. Az összes alsós gyereket hozzák-viszik vagy biciklivel kísérik a suliba és a szomszédos falukban is így van pedig ezen a környéken brazilok nem is élnek . Megpróbálok még egy-két anyukával beszélni, kettőnél már próbálkoztam.
2015. okt. 15. 09:51
 9/62 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudnak egyedül járni???
2015. okt. 15. 09:51
 10/62 anonim ***** válasza:
70%

Én harmadikos koromtól jártam egyedül 2,5 km-t, később velem jött az elsős húgom is.

Stwrjntem tanítsd meg őket közkejedni, ne legyenek már ennyire életképtwlenek a gyerekek!

2015. okt. 15. 09:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!