Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális a menyem? Szerintem...

Normális a menyem? Szerintem ugyan olyan függő, mint egy alkoholista, csak ő többet költ. Mit tegyek, hogy észrevegye magát?

Figyelt kérdés
Most költöztek be az új házukba, és természetesen átmentünk megnézni. Egy négy szobás ház, nem túl nagy. De hát gondoltam mindegy, majd ha több gyereket akarnak elköltöznek nagyobba, addig, pláne amíg kicsik a gyerekek, jól ellesznek ebben is. Akkor kaptam kisebb szívrohamot, mikor benéztem az egyik szobába és megláttam a menyem kis "hobbiját". Nekem ezt mindig úgy adta elő, hogy gyűjtöget dolgokat, meg varrogat. Na most azok a dolgok babák, de rengeteg, két falat beborítanak. A varrogatás meg abban merül ki, hogy ezeknek "varrogat" ruhákat. Hát mondtam neki, hogy nem normális, ennyi erővel akár égethetné is a pénzt. Erre meg én vagyok a rossz, hogy mit szólok bele az ő dolgába. Mondtam aztán a fiamnak is, hogy ennek sürgősen véget kell vessen, hát ez már függőség. Mi lesz majd, ha nem jut a gyerekekre, mert őnagysága babázgat? Mit kéne tennem?
2015. szept. 30. 18:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
75%
A kérdező olyan, mint a kuvasz. Ahogy öregszik, úgy hülyül. :D Bár szerintem ez mindig is így volt.
2015. okt. 1. 07:01
 42/64 anonim ***** válasza:
73%
Babaruhát varrni azért nem olyan költséges dolog. Egy megunt ruhadarabból, meg néhány kis anyagmaradékból rengeteg babaruha kijön. Amikor kislány voltam, rendszeresen varrtam a barbijaimnak ruhákat a kinőtt holmijaimból. Anyuéknak egy fillérjébe nem került.
2015. okt. 1. 08:36
 43/64 anonim ***** válasza:
83%

Én szakácskönyveket gyűjtök.

Bent vannak a vitrinben, havi max egyszer-kétszer főzök belőlük. De tetszik ahogy sorakoznak és sok ötletet gyűjtöttem belőlük.

Úgy kb 100-150ezret költöttem rájuk.

Ugye vannak ritka darabok, pl egy sorozat hiányzó részei, amitől agybajt kapok.

Pl a Vilma néni sorozat 16.része. Öt hónap alatt sikerült beszerezni.

2015. okt. 1. 10:58
 44/64 anonim ***** válasza:
71%
41-es válaszával egyetértek, és kiegészíteném még annyival, hogy Kérdező! Neked aztán rohadtul semmi közöd nincs más hobbijához. Rád több pénz fog elmenni akkor, amikor szükséged lesz az Ő támogatásukra.
2015. okt. 1. 11:11
 45/64 anonim ***** válasza:
4%

Hat, elkoszor is, akik azt kerdezik artatlan szemekkel, h "honnan tudod, h a te penzedet kolti??"...azok idiotak, mar elnezest. Ha egyszer anyos jelentos osszeget adott bele a hazba, akkor az nyilvan azert volt, m a fiaeknak nem volt penzuk, vagyis, ha a meny kevesebbet koltott volna a kis hobbijara, akkor talaln anyosnak kevesebb penzzel kellett volna beszallnia a hazba. Szerintem ez alap logika, de latom, itt sokaknek meg az sincs :D

Masodszor, az en nagyanyamnak is tok szep hobbija van, h gyujti a pluss allatokat, de ha mar egy szobat beborit, akkor az azert elgondolkodtato, h normalis-e. Ha jol olvastam, van kisgyerek. Persze, a hobbival semmi baj, de az azert gaz, ha mar aranytalanul a hobbira megy el az ido es a pnez is...

Szoval, kedves otthon ulo, a stresszt mashol levezetni keptelen szerencsetlen valaszadok, probaljatok mar meg egy kicsit kizokkenni a szuklatokorusegbol es gondolkodni, mielott anyost fikazzatok...

En megertem az anyos aggodalmat, m a hobbinak is van egy egeszseges hatara. Es nem kell atesni a lo tulso oldalara azzal, h "jobb, mintha elinna a penzt"...Jezusom, persze, h annal jobb, de nem vegletekben kell gondolkodni.

Kedves Anyos! Sajnos tenni nem nagyon tudsz semmit, max szepen es tolakodas nelkul megjegyezheted neki, h szep dolgo a hobbi, csak ne vigye tulzasba. Es a fiaddal is elbeszelgethetnel, h megis hogy van ez. Szerintem tljesen normalis, ha mar penzt adtal nekik, plane nem keveset.

2015. okt. 1. 12:00
 46/64 anonim ***** válasza:
65%

Rosszul vagyok az olyan emberektől, akik a saját véleményüket tartják normálisnak és ha másnak más, az már beteges.

Több válaszoló is írta, hogy attól, hogy neked ez fura meg nem normális, attól még nem az! Ez egy gyönyörű alkotói munka, fogalmad sincs, hogy hány forintért árulja, lehet, hogy keres is rajta.

Ha nem is adja el, szerintem a nagy részét még azelőtt beszerezte, hogy összejött volna a fiaddal. Arról már nem is beszélve, hogy ha valamiből baromi sok van még nem is jelenti azt, hogy egyenesen arányosan nagyon drága is volt. Fogalmad sincs, hogy milyen olcsóbb alapanyagokkal dolgozott, lehet, szinte mindet kapta, szerintem maga a varrásba beleölt órák többet érnek, de talán ezt már kitapasztalta, hogy ne essen másnak a rovására, hiszen a fiad őt választotta, tőle várja a gyermekét, elfogadta az egész hobbiját.

Ez a súrlódás olyan szépen kijavítható lenne, ha őszintén elbeszélgetnél vele, ha megpróbálnád megérteni az egésznek az értékét, megpróbálnád elfogadni, egyáltalán MEGHALLGATNÁD, lehet rájönnél te is, hogy semminek a kárára nem mennek a babák, ez a menyednek egy kis "sziget", egy elfoglaltság, ahova elmenekülhet a mindennapok elől, amiben örömét leli.

Mégis mi a fenét vársz a fiadtól? Hagyja ott a terhes feleségét egy olyan hülye indok miatt, amit a semmivel meg nem elégedő anyja talált ki? Vagy válasszon másik hobbit a nő? Számolja a rizsszemeket, nézze a tájat az ablakból, sétáljon a ház körül vagy mégis milyen olcsóbb elfoglaltságot tartasz te "normálisnak"?

Nagy kár volt tőled elfogadniuk pénzt, most már jogosnak tartod kérdőre vonni minden döntésüket, cselekvéseiket. Sajnálom a fiad, hogy most úgy érzi, hogy választania kell, két tűz között van, sajnálom a menyed, hogy egy ilyen kotnyeles anyósa van. És valahol sajnállak téged is, hiszen ezek ellen csak TE tehettél volna, de inkább a fortyogást választottad. Gondolom ezek után, ha nem változtatsz a helyzeten ne csodálkozz, ha keserű szájízzel lesz mindenki, ahogy megjelensz a házukban.

ÉRTSD MÁR MEG, hogy nem attól lesz béke, ha a nő abba hagyja a hobbiját/másikat választ/a fiad ott hagyja, hanem ha elfogadnád az egészet, ha esélyt adnál arra, hogy a menyed elmagyarázza az egészet és elásnátok a csatabárdot!

2015. okt. 1. 12:13
 47/64 anonim ***** válasza:
11%

En meg rosszul vagyok a szuklatokoru es a dolgokat egyoldaluan szemlelo emberektol...

Az alkotassal semmi gond nincsen, de ahogy anyos is irta, egy egesz szobat beboritanak a babak. Aki tanult pszichologiat, vagy eppen tudja, h kb mit takar ez a szo :D, annak azert gyanussa valik ez a kis hobbi. Amugy meg, ha tenyleg arulja - amit anyos egyaltalan nem emlitett - akkor hogyhogy anyos adott bele penzt a hazba???

Mindegy, nem a sok dilettans valaszadoval fogok leallni vitatkozni, hanm csak elmondom anyosnak a velemenyem. Szerintem ez nem teljesen normalis, hiaba hobbi, meg szep is, de mindennek van egy hatara.

En a helyedben beszelnek a fiammal, meg e menyemmel is. Eloszor csak minel tobb infot begyujtenek a menyedtol, h megi mennyi idot es penzt szan erre a hobbira, h legyen alapod azt mondani, h ez mar tulzas.

2015. okt. 1. 12:36
 48/64 anonim ***** válasza:
83%
Itt már nem elég a csatabárdot elásni, itt már a kérdezőt kellene :D
2015. okt. 1. 12:37
 49/64 anonim ***** válasza:
76%

47-es, remélem tisztában vagy azzal, hogy páran felnagyítják a valóságot, hogy igazuk legyen :) Egy szeletét látja a valóságnak, annyit lát, hogy a szobában egy rakat baba. Neki áll puffogni, de normálisan átlátni a helyzetet, meghallgatni az asszonyt már büdös.

Azért egy házra nem lehet ripsz-ropsz összekapargatni milliókat, még az előleget is szinte lehetetlen, ha nincs lakásmegtakarítása az embernek, de még úgy is szűkös lehet a választék (függ, hogy mióta gyűjt, mennyit fizet egy hónapban bele, milyen megtakarítást választott, milyen környéken lakik, melyik városban, stb.). Nem csoda, hogy sajnos segítséget kértek, hiszen gyerek is van a dologban, nem mindegy, hol élnek hosszabb távon, be kellett gyorsítani lakás témát.

A válaszodról: szűk látókörűnek inkább a kérdezőt mondanám, pont ezért helyén valónak tartom az utolsó mondatod, ezért is tartom fontosnak, hogy inkább informálódjon, ne így vakon szórja a villámokat.

/46. válaszoló/

2015. okt. 1. 12:56
 50/64 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem a "szobaban egy rakat baba" mar onmagaban fura, es ez teny, nem pedig felnagyitott valosag :D Akinek ez normalis, az szerintem szinten nemi segitsegre szorul :D
2015. okt. 1. 12:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!