Apám alkoholista, anyám meg nem lép semmit. Mit tudok tenni?
Én 22 vagyok, de apám már elvileg születésem előtt eléggé itókás volt. Voltak nyugis korszakok, leghosszabb idő két részegedés között 1év 1hónap volt ami rémlik (akkor talán még gyógyszert is szedett ellene), de mostanában nagyon sűrű, és nagyon nagyon nagyon részeg tud lenni (ketten hozzuk fel a lépcsőn jellegű), és a rossz fajta részeg (ordít, hisztizik, fenyegetőzik, szid mindenkit, tombol, pofázik).
DE... anyám nemtudom, tutyimutyi, léphetett volna 15 éve, 10 éve, 5 éve, bármikor, nem lépett, általában vagy semmi, vagy mint az elmúlt 5 évben h "ez az utolsó alkalom hogy elnéztem neked" szöveg. Válóperre meg annyit mond h "hát az meddig tart, és az se megoldás". Ilyenkor mit lehet tenni? Esetleg vhogy erőszakkal elvonó v vmi? Mert fater nem ismeri be h alkesz
Erőszakkal nem lehet elvonóra vinni.. amíg ő nem akarja vihetitek bárhova. Mikor már a szerveivel gond lesz akkor avatkoznak bele orvosok...
Szerintem próbáld meg elkapni egy józanabb pillanatában, és ültesd le, meséld el neki mit veszíthet ha ezt csinálja, mert a végletekig nem fogjátok ezt bírni mellette. Lehet jót tenne ha nem is elválnának (hiszen anyukád nem szeretné) hanem egy időre csak elköltözne, és te is. Tudom, kegyetlenül hangzik hogy magára hagyjátok, de lehet ilyenkor már csak ez a drasztikus lépés segítene. Remélem nem tartod nagy sületlenségnek amiket írtam. Kívánom hogy javuljon a helyzet! Sok erőt!
Egyszer csak meghal. Az ilyen esetekben sajnos csak ez a megoldás. Leszokni nem fog.
Az én apám is ivott, bele is halt.
felnöt vagy mert nem mesz le es teremted meg a körülményeket hogy anyád is mehesen veled,
ha meg most is ő tart el teged is ne beszelj a magas llorol
sajnos ez a megbeszélősdi már nem megy, rengetegszer mondtuk el neki hogy miket mondott, hogy beszélt velünk, mit csinált, mennyire fájt, satöbbi... múltkor még képeket is mutattunk neki hogy szét volt esve
pár éve ilyenkor még úgy 1-2 napig látszott h kicsit lelkiismeret furdalása van de...
pont most hétvégén volt megint egy két napos 'maratonja', kicsit utána szembesítve lett, szóvá lett neki téve mindenkitől, valakitől lágyabbak, vkitől - tőlem - leordítva, és érvekkel földbe tiporva és... ma kedd van, de "most el kell ugranom valamiért, de mindjárt jövök", és ez volt 5 órája (aztán telefonon kiderült h hát haverjával 'véletlen' összefutott, szóval igazából már ennyit ér sajnos a megbeszélésdi...)
a "megbeszélős, szembesítős" vagyok
nagyon sajnálom... akkor ez már nagyon el van durvulva, a legjobb lenne ha lelépnétek... nem tudom vannak-e testvéreid? ha igen és kisebbek... mielőbb távolítsátok el tőle. előbb utóbb (ink előbb) felmondja a szervezete a szolgálatot...
mentsd ami menthető, vagyis magatokat
kitartást!
Anyukadra probalj inkabb hatni... sokszor a hazastarsak egymast tartjak benne ebben az alapotban... ezt szoktak meg! Ez a biztonsagos rossz, meg mindig "kenyelmesebb" Anyudnak, mint egyedulallokent ujrakezdeni...
Altalaban szakember segitsegevel sikerul! Olvass a temaban Társfüggőseg vagy Kodependencia. Ezert nem lep ki! Pszichiater, pszichologus segithet Anyudnak es ezaltal lehet Apad is valtozik...
mit ordizozol, mi a bubánatot old meg ha te is erőszakoskodsz,
csinálni kel emeld meg a seged és költöz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!