Alkoholista az apám?
Hétköznapokon minden este 2 sört iszik és szombaton bepálinkázik a szesztestvéreivel, ilyenkor láthatóan részeg. Nem balhézik, hazajön és alszik. Vasárnap nem iszik alkoholt. Sokat dolgozik, mindent megtesz értünk. 45 éves és mindig is ivott, volt amikor többet.
Anyám havonta egyszer szóvá teszi a részegséget, de minden marad a régiben. Mit tehetnénk, hogy ne igyon?
Sokan sokféle definíciót adtak az alkoholizmusnak, hogy hivatalosan most mi érvényes, azt nem tudom.
De az apukád láthatóan éli az életét, az igazi kemény alkesz már csak azért él, hogy igyon. Neki fontos a munka, a család. 2 sör nem sok. Azt viszont megértem, hogy anyudat zavarja, hogy minden szombaton részegedés van, ahelyett, hogy együtt lehetnétek a hétvégén... :(
Ezzel együtt ha nem agresszív, nem bánt senkit, akkor nehezen lehetne belekötni, hogy piheni ki a munkahetet...
nem mondanam alkoholistanak. Az esti ket sor az semmi, a hetvegi egyszeri berugas meg szimplan rekreacios cellal tortenik, nem pedig kenyszerbol.
Egy alkoholista MINDEN NAP iszik, anelkul nem tud mukodni, kimaszik az agybol es tolja a felest, bort, sort, ami eppen aktualis nala. Az alkoholizmus egy szenvedelybetegseg, apukad (legalabbis a leirtak alapjan) meg nem kenyszeres ivo.
De lehet belole az kesobb.
En a csalad helyeben nem csinalnek ebbol nagy ugyet.
" Elméletileg nem a mennyiség, hanem a rendszeresség számít."
Én akkor az vagyok. Rendszeresen iszom a születésnapomon és szilveszterkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!