Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális a menyem? Szerintem...

Normális a menyem? Szerintem ugyan olyan függő, mint egy alkoholista, csak ő többet költ. Mit tegyek, hogy észrevegye magát?

Figyelt kérdés
Most költöztek be az új házukba, és természetesen átmentünk megnézni. Egy négy szobás ház, nem túl nagy. De hát gondoltam mindegy, majd ha több gyereket akarnak elköltöznek nagyobba, addig, pláne amíg kicsik a gyerekek, jól ellesznek ebben is. Akkor kaptam kisebb szívrohamot, mikor benéztem az egyik szobába és megláttam a menyem kis "hobbiját". Nekem ezt mindig úgy adta elő, hogy gyűjtöget dolgokat, meg varrogat. Na most azok a dolgok babák, de rengeteg, két falat beborítanak. A varrogatás meg abban merül ki, hogy ezeknek "varrogat" ruhákat. Hát mondtam neki, hogy nem normális, ennyi erővel akár égethetné is a pénzt. Erre meg én vagyok a rossz, hogy mit szólok bele az ő dolgába. Mondtam aztán a fiamnak is, hogy ennek sürgősen véget kell vessen, hát ez már függőség. Mi lesz majd, ha nem jut a gyerekekre, mert őnagysága babázgat? Mit kéne tennem?
2015. szept. 30. 18:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
88%

tudod, hol bukik el a kérdés? egy olyan felnőtt ember, aki már vásárolt valaha házat vagy akármilyen ingatlant, az tisztában van azzal, hogy egy 4 szobás ház, az elég nagy, csak, hogy értsd is, mit jelent: négy hálószobás ház

ezzel egy felnőtt ember tisztában van :)

2015. szept. 30. 19:50
 22/64 A kérdező kommentje:

Egy földszintes házról van szó, van egy nappali, egy hálószoba, meg egy ilyen átvezető szoba ahonnan nyílik a másik kettő meg a konyha, fürdőszoba. A negyedik szoba a padlástérből lett kialakítva (ez lett a "hobbi" szoba). Szóval nem túl nagy. De örülök, hogy ez a roppant fontos részlet ragadta meg többek figyelmét.

Egyébként továbbra sem hiszem, hogy velem lenne a baj. Én nem sajnálom tőlük a pénzt, azt nekik meg az unokáimnak tettem félre. Többször fölajánlottam már azt is a menyemnek, hogy menjünk el együtt vásárolni az unokámnak babaholmikat. Már a 7. hónapban van, de még alig vett pár dolgot. Mert ráér az még... Persze, majd minden percesként fog kapkodni meg rohangálni, de hát mit tudhatom én ezt igaz? De arra van ideje, hogy babákra licitálgasson... Nem vagyok én a hobbik ellen, de senki ne mondja már, hogy normális dolog esetenként 10 meg 100ezreket kiadni egy porfogóért. Rendben el kell ismernem, vannak köztük szépek, meg neki is van kézügyessége, nekem csak a mértéktelenségével van bajom.

2015. szept. 30. 20:38
 23/64 anonim ***** válasza:
89%
Azt hiszem többen elmondták, sajnos nem érted... Semmi közöd hozzá, hogy mire költi a pénzét!!! Ha nem tetszik, nem mesz at. Kész. Akkor vásárol az Ő gyereküknek amikor akar, ehhez sincs kozod. Nyugodtan pontozz le, az megy!
2015. szept. 30. 20:48
 24/64 anonim ***** válasza:
81%
A jó Isten óvjon meg az ilyen anyóstól :D
2015. szept. 30. 20:48
 25/64 anonim ***** válasza:
83%
A menyednek ez a hobbija...neked meg az, hogy beleszólsz más életébe. Naa, szerinted melyik a jobb?
2015. szept. 30. 20:53
 26/64 anonim ***** válasza:
84%
Kedves kérdező! Szerintem a menyed hobbijával nincs probléma, kreatív, és szereti a babákat.Szerintem 1-2 éven belül már a saját gyerkőcének is megpróbál varrni pár holmit. Sokat költ rá?? Na és? Az én hobbim a makettezés...az se olyan olcsó...Ne nézd le ezért.
2015. szept. 30. 20:53
 27/64 anonim ***** válasza:
84%

VEled vásároljon a babának???

NA elmehetsz a fenébe, mégis mit képzelsz magadról? Mi a fene közöd van még ahhoz is?

2015. szept. 30. 20:55
 28/64 anonim ***** válasza:
90%

Figyelj kérdező, ot rontod el, hogy SZERINTED haszontalan dolog ez a hobbi.

Tényleg el sem tudod képzelni, hogy másnak más fontos, mint neked?

Én pl órákra tudnék szinte korlátlan mennyiségű pénzt elkölteni. Vannak millió eurós, sőt tízmillió eurós órák, na ezt kapd ki. Engem pedig lenyűgöz ahogyan készítik, a szerkezet kidolgozottsága, mérnöki megoldásai, a hangja, stb. Az időt meg a 200 Ft-os kvarc is megmutatja.

Szóval ennyi, mindenkinek más a fontos. Amíg nem dömti őket anyagi romlásba, addig felesleges puffogni csak azért, mert szerinted felesleges.

2015. szept. 30. 20:56
 29/64 anonim ***** válasza:
92%

"...de hát mit tudhatom én ezt igaz?"

IGAZ! Végre egy fél mondat, amivel egyetértek!

2015. szept. 30. 21:00
 30/64 anonim ***** válasza:
89%
Baba ruha varrogatás nem biztos, hogy sok pénzt elvisz. Arra nem gondoltál, hogy ismerősöktől kap maradék anyagot amit kidobnának,megunt ruhák anyagát is fel lehet használni? Nem hogy örülnél, hogy ilyen ügyes, kreatív menyed van, a mai lányok egy gombot nem tudnak felvarrni többségében. Az, hogy veszi semmi közöd hozzá. Lehet el is ad, lehet plusszosan jön ki a dologból, csak nem kötik az orrodra. Amúgy meg ha így folytatod, látni nem fogod az unokád. Mi az , hogy mondtad a fiadnak, hogy vessen véget ennek? Hogy jössz ahhoz? És hogy jönne a fiad ahhoz, hogy megtiltson valamit egy másik felnőtt embernek? Nem gyógyszer függő. Gondolom a fiad amúgy is tudta házasság előtt mi a hobbija, meg elfogadta így. Szerintem mindegy mi lenne a hobbija, semmi nem lenne jó még ha könyvtárba járna délutánnéként.
2015. szept. 30. 21:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!