Hogyan értékelnétek az alábbi helyzetet? Nem nagy dolog, de nekem fontos.
Utolsó: igen, hasonló dologra gondolok én is. Látom, érted a problémát..
Előtte író: Az anyósomnak, aki 54, ugyanez a problémája, csak ő nem írja ide, mert be se tudja kapcsolni a gépet. Ennyi. Amúgy meg addig örülj, amíg nem érted meg, h milyen sz*r érzés, ha minden kis (tényleg) apróságban beléd rúgnak.
Nálunk ez soha nem volt kérdés,mindig én ültem elől a Párom mellett,nekem ott a helyem,anyós meg hátul,neki meg ott a helye!
És gond sem volt belőle soha,illem ide vagy oda...
Mióta megszületett a babánk,azóta természetesen én hátul ülök vele,anyós pedig elől.
(De volt már próbálkozás,hogy majd ő ül hátul a gyerekkel.Hát ne üljön!)
Nekem aebből az egész történetből csak az tűnik ki, hogy a két család egészen más.Ami az egyikben természetes, az a másikban sértődést okozhat, akaratlanul.
Talán te még csak a szüleid családjában éltél. Figyeld meg, a férjed családjában mi atermészetes(sok kapcsolat, rögtön lereagálni stb) és tanulj belőle, amit érdemes! Végül is, amit szeretsz a férjedben, azt is otthon tanulta.Talán talpraesett, közvetlen, barátságos?
Mindenki más. Te túl soknak érzed az anyósod kapcsolatát a fiával - lehet, hogy náluk már ez a visszafogott. Lehet, hogy valaki téged érezne távolságtartónak, büszkének, hidegnek esetleg. Mindenki mást szokott meg. Ilyenekért nem kell megsértődni, hanem alkalmazkodni kell hozzá, mert érdemes. Sokat lehet tanulni belőle.Bizasd a férjedet is, hogy ismerje meg a te családod szokásait.
Más: a te anyukádnak te vagy a kis csillaga, a szeme fénye. Ha ő a kedved keresi, és ha el is fogadod tőle, ez a i speciális és egyedi viszonyotok.Senki mással nem lesz ilyen. A legközelebbi rokonod is csak egy rokon, nem az anyád. Senki nem fog úgy a kedvedben járni, nem szabad ezt várni! Másokkal legjobb az illemhez vagy a szokásokhoz igazodni, és kész. Sőt! Ha felnövünk, alán anyánk túlzott törődését sem kell mindig elfogadnunk(lásd: hátra ül) néha fordíthatunk a dolgon, hogy annyi év után végre mi járjunk az ő kedvében!
Nagyon más család, és azt akarják, hogy én a férjemmel ne külön életet alakítsak ki, hanem illeszkedjek be és éljünk együtt boldogan mind a 10-en. Nekem ez nem fekszik. A jó dolgokat nyilván továbbviszem tőlük is, de nem az örökbefogadott gyerekük vagyok..
Köszi neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!