Hogyan értékelnétek az alábbi helyzetet? Nem nagy dolog, de nekem fontos.
Utolsónak: gondolom nem véletlenül mehetett tönkre az első házasságod... ha a kedves volt férjed sem tessékelte el anyukáját, hogy a felesége feküdjön talán mellé.
A kérdezőnek szerintem is teljesen igaza van: a férj mellett van a feleség helye, bárkit visznek az autójukon, szívességet tesznek, az ilyen embereknek van a hátsó ülés. Ha idős, beteg az illető, vagy valóban csak udvariakodni akarok xy okok miatt, felajánlhatja a feleség a helyét, de ez az ő szíve joga. Anyós próbálja finoman jelezni, hogy a fiacskájánál még mindig neki kellene az elsőnek lenni... ha még egyszer ilyet tesz, szerintem ne hurcigáljátok többet.
Valószínű, így nekem sem esne igazán jól....és csak fortyognék magamban :)
Szerencsére anyósom jófej, így, ha a saját autójában utazunk, akkor is a férjem vezet és ott is előre "kell" ülnöm :) Visont mióta megszületett a kislányunk, teljesen hátraszorultam, még nem akarom egyedül hagyni az autós ülésben, egyedül (2 hónapos) Úgyhogy önként vállaltam a hátsóülést.
Köszönöm nektek a válaszokat (az anyósoknak is)!
Először is nekem is ez az "udvarias utalás" szúrta ki a szememet. Az, h bepattan gyorsan, az udvarias utalás??
Másrészt pedig azt hiszem, hogy ha mi teszünk szívességet neki (mert neki is van autója), akkor nem az a megoldás, h kitúr engem a helyemről, meg mindenféle elvárásokat támaszt. A saját anyám sose várja el, h előreengedjem, hanem örül annak, h elvisszük. Ő is azt mondja, h a férjem mellett az én helyem van.
"Anyós próbálja finoman jelezni, hogy a fiacskájánál még mindig neki kellene az elsőnek lenni..."
Hú, én is pont erre gondoltam.. Anyósom különben is hajlamos az ilyen gondolatokra sajnos. Csak hát aki ezt el tudja magyarázni egy férfinak (férjemnek), az ember legyen a talpán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!