Ti feleségként elvárnátok ilyet a férjetektől? Nincs ezzel nagyon leterhelve a férfi?
3 gyerekünk van, amióta a középső megszületett 6-kor kel az egész család. A férjem is reggelizteti, öltözteti a gyerekeket minden áldott reggel. Felelős, vezető beosztásban dolgozik, és eddig még soha nem aludt el a munkahelyén. Akkor sem, amikor összeszedtünk egy hányós-hasmenéses vírust (igen, én is, csak a férjem nem volt beteg), és egyedül kellett ellátnia napokig a 3 gyereket, még éjszaka is, mert messze én voltam a legvacakabbul.
Had kérdezzem már meg kérdező kedves, ki vagy te a történetben, és miért fáj neked, hogy a feleség reggelente sportol? Illetve miért olyan megterhelő reggel 1-1,5 órát figyelni egy alvó gyerekre, meg reggelit adni egy óvodásnak?
ÁLtalában nem elvárok dolgokat életem párjától, hanem megbeszéljük, ki mire vágyik, mit szeretne és az hogyan oldható meg közösen.
Heti négy reggellel nehogy már le legyen terhelve a férfi, a nő valószínűleg minden éjjel kel etetni-pelenkázni.
Egy hét 168 órából áll, mondjuk ebből 8 órát szánhat magára a nő, a négy edzéssel. Aki szerinte ez abnormálisan sok, az tehet egy szívességet...
"Persze, hogy a feleség van többet a gyerekekkel, ezért van otthon, ezért tartja el a férje. Ha a férje bealszik a munkahelyén és kirúgják, akkor majd megél a család a feleség feszes fenekéből? Nem hiszem....."
Nem, drága. Akkor majd a feleség visszamegy dolgozni, a férj meg lehet otthon egész nap a gyerekekkel, mert az asszony ezért tartja el, ugyebár. Sportolni nyilván nem fog reggelente, ha az is megterhelő számára, hogy félórával korábban kelt heti 4x...Így aztán ne lepődjön meg, ha anyu néha "túlórázik", mert rá se bír nézni a lompos, pocakos, lógó hájú férjére.
Illeszkedik ez a gondolatmenetedbe, vagy így már nem tetszik annyira? :D
Nem feltétlenül anyós.
Ex szomszédasszonyom volt ilyen. Két éves volt a fia, de ő még mindig terhességi hízásról beszélt. harmadikon laktunk, de még akart halni, ha le kellett menni gyalog a lépcsőn.
Persze azért lecsúszott neki boltból hazafelé egy nagy zacsi fornetti, és lehetett szidni a genetikát (meg engem, miután kocogni hívtam).
A gondolat menetet követve oda jutottam, hogy a kisebb gyerek is ovis korú lett, anyuka visszament dolgozni.
A találós kérdés:
Hogyan jutnak el a gyerekek reggelente oviba és suliba?
Ugyebár szerinted dolgozó embernek ez sok reggelente és le van vele terhelve. Anyuka is kiesett akkor a képből, hiszen dolgozik. A munka utáni teendőket is nyilván más fogja akkor ellátni a gyerekek körül, nem terhelhetünk vele dolgozó embert. De ebbe ne is menjünk bele, maradjuk a reggeli ovi/suliba menésnél. Várom, hogy megválaszold a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!