Egy alapvetően megromlott párkapcsolatba bevállalnátok második gyereket ha egyébként a kicsi érdeke ezt kívánná?
Jó lenne, ha nem oltanátok és szidnátok még itt is egy alapból szétalázott, bántalmazó kapcsolatban élő elnyomott nőt.
Kérdező, nagy slamasztikában vagy, gondolom ezzel nem mondtam újat. Az nem kérdés, hogy még egy gyereket nem vállalnék, és az sem kérdés, hogy elválnék-e. De sajnos ez sem úgy megy, hogy majd egy másfél éves gyerekkel tárt karokkal várnak, és pikkpakk találsz munkát, viszont ez az első és legfontosabb lépés! Szüleiddel milyen a kapcsolatod? Először velük kellene beszélned. Barátok, barátnők? Ha még vannak, nagyon fontos, hogy megmaradjanak, ne szigetelődj el tőlük, tartsd velük a kapcsolatot. Kezdj el munkát keresni, a férjed háta mögött, böngészési előzményeket figyelve, törölve. Ezer százalék, hogy nemhogy támogatná, hanem akadályozná az újra-önállósodásodat. Több gyereket ne vállalj semmiképp, a férjed akarja? Csak többszörösen gúzsba lennél kötve, hiszen egy újszülöttel semmi esélyed dolgozni, és jobban rá vagy szorulva a férjedre. Ha kell, a férjed tudta nélkül is szedj fogamzásgátlót. Így hirtelen ennyit tudok mondani, a legfontosabb a szülőkkel beszélni és munkát keresni, mielőbb.
Akkor sokkal konnyebb az ugy meg nehezebb lenne.Nekem a valaszaid alapjan komoly ,ertelmes es nagyon elnyomott nonek tunsz.Milyen kapcsolataid vannak akik segithetnenek kilabalni ebbol a helyzetbol?
Szereted meg a ferjed?
"Azt gondolom, hogy egy gyerekkel még mindig könnyebb újrakezdeni mint kettővel majd évek múlva... Ráadásul ha erősítjük a társas kapcsolatait a kicsinak, nem biztos hogy hátrányosabb helyzetbe kerül szociálisan mint egy gyerek akinek testvére van. Biztos, hogy jobb, mert nekem is van egy húgom, de tudom hogy anyám vért izzadott míg felnevelt minket egyedül. Talán ezért is van a minta, hogy én nem szeretném egyedül nevelni a gyerekem."
Így igaz, egyetértünk. Ha savazósnak tűnt a kommentem, elnézést, nem szántam annak (9-es voltam.) Google Chrome-ban be tudod kapcsolni az inkognitó módot, akkor még véletlenül sem fordul elő, hogy bent marad az előzményekben az, amit nem kell a férjednek látni.
Itt is kérhetsz segítséget, tanácsokat. Arra készülj fel, hogy ha a férjed rájön, hogy el akarod hagyni, vagy tündér cicabogár lesz egy darabig, vagy még agresszívabb lesz, akár fizikai erőszakba is átcsaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!