Mit tehetnék? A feleségem csak azért nem akar gyereket, mert fél, hogy megváltozik az alakja.
Okosan tetted, hogy a feleségeddel együtt olvastátok el a válaszokat:)
Ha ez az ok, amit írtál, akkor biztosan nem felszines a feleséged. Én a helyetekben keresnék egy tényleg nagyon jó dietetikust. Olyat, aki nem egy sablon fogyókúrát, vagy étkezési szokást tukmál rá, hanem aki tényleg kideríti az okokat, és ahhoz szabott ÉLHETŐ életmódot tud ajánlani.
Ha a felséged napi 1000 kcal-án él, az éppen csak a létét biztosítja. Az élethez kevés. Ha szegénynek arról szól minden napja, hogy mit és mennyit ehet, az meg tudja keseríteni minden percét. Így meg is értem, hogy a testsúlyán kívül másra már nem nagyon tud koncentrálni.
Én szerencsére soha nem kínlódtam ilyesmivel, de elmondanám egy barátom esetét, hátha segít.
Ő is hízott, még a "levegőtől" is. Annak ellenére, hogy szinte kizárólag zöldségen, gyümölcsön és párolt húsokon élt, még ezekből is rendkívül keveset fogyasztva.
Aztán egy kivizsgálás során kiderült, gond van a pajzsmirigyével. Gyógyszeresen beállították, és egy dietetikus "kezére" került a kórházban. Ő hamarosan összállított számára egy olyan étrendet, hogy csak lestünk. A barátom valamiért éppen a hústól, és bizonyos zöldségektől, gyümölcsöktől volt képes hízni. Tésztát például bátran ehet. Ebben az a vicc, hogy soha nem is kedvelte sem a húst, sem a "zöldek" egy részét. A dietetikus ezt úgy nagyarázta, hogy jelzett a szervezete, mi a jó neki.
Összeállították közösen a megfelelő étel és életvezetést. Azóta nem hízik, nem éhezik. Bodog, kiegyensúlyozott lett, nem a diéta köti le minden idejét és energiáját.
Lehet, nektek is segítene egy jó szakember. Kivánom, oldjátok meg a problémát, és teljesüljön a vágyatok. Őszintétn sok szerencsét kivánok!
Off: Látom, a "lepontozómanó" munkába állt. Vajon miért?:D
Teljesen igaza van az asszonynak, fogadd el!
Én is - sok más egyéb indok mellett - pont ezért nem fogok szülni. Át tudom érezni a helyzetét és a félelmét, mert én is dagadt voltam, és mocskos nehéz volt lefogyni, nekem sem lenne még egyszer erőm hozzá, és soha többé nem akarok az az undorító kövér disznó lenni még egyszer, aki voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!