Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? A feleségem...

Mit tehetnék? A feleségem csak azért nem akar gyereket, mert fél, hogy megváltozik az alakja.

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk együtt, ebből 1,5 év házasság. Mikor előkerült a gyerek téma, mindig mondta, hogy ő mennyire szereti a gyerekeket, persze, hogy szeretne...erre most, hogy már házasok vagyunk és aktuálissá vált a téma (a korunknál fogva is), egyre tiltakozik. Azt mondta, hogy átgondolta és mégsem szeretne gyereket, mert tudja, hogy hízékony alkat és nem tudna soha többé lefogyni. Valóban mindig diétázik, mert régen kövér volt és fél, hogy az a 30 kiló, amit leadott, visszajönne. Biztosítottam róla, hogy ez engem nem zavarna és mondta, hogy tudja, hogy hűséges vagyok, őt nem ez érdekli, hanem, hogy magától undorodna és már nem lenne ereje újra ennyit lefogyni. Tehát ő magát nem tudná úgy elfogadni még ha nem is lenne végleges ez az állapot. Megérteném őt, ha tényleg lenne egy valós indoka, de szerintetek ez egy elfogadható ok? Egy gyerek nem többet ér ennél? Engem nem zavarna a súlya és próbálnék mindenben segíteni neki, szóval nem ezzel van a baj...nektek nem kifogásnak tűnik ez? Kérlek, segítsetek, hogy mit mondjak neki.
2010. márc. 7. 03:07
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
58%
sztem a szüleéstől fél, vagy nem akarlak megbántani, nem nagyon tetszel neki
2010. márc. 7. 10:27
 22/47 anonim ***** válasza:
69%
Leírtad őszintén mi a gond közöttetek a gyerekvállalás terén. Igen! A feleséged úgy tűnik csak az elhízástól és az alakja megváltozásától fél. Csak azt nem értem, ha van egy szerető, megértő férje, aki támogatja őt a terhessége alatt és utána, mi a fontosabb. Kinek akar ő már tetszeni, ha neked a terhesség állapotában is megfelelne. Egyáltalán nem biztos hogy elhízna! Én cukorbetegen hordtam ki egy gyereket, pedig nagy volt a kockázat. És azt mondta az orvosom azért mert terhes vagyok nem kell két ember helyett enni. Továbbra is betartottam a diétát és csak annyit híztam, amennyi a baba egészséges fejlődéséhez szükséges volt. Tehát indultam 60 kilóról és 68 lettem. És amikor megszültem a lányomat egyből lementem 62 kilóra.Tehát nem törvényszerű az elhízás. A másik az én állapotomban igenis lehetett volna nagyon félni, mert veszélyeztetett terhes voltam, naponta inzulinoztam magamat akkor is. De gyereket akartam, egy tündéri babát és legalább egyet, mert többet nem szülhettem. Aki pedig egészséges, és csak attól fél hogy elhízik azt én butának tartom. A terhesség alatt a mértékletes ételfogyasztással, sok sok vitaminnal zöldséggel, paprikával, megelőzhető az elhízás. Ezt saját tapasztalatból írtam.Sajnos ismertem egy házaspárt ugyanez volt a probléma, és egyszrcsak a férj úgy döntött, neki nem kirakati baba kell, hanem olyan anya aki gyermekkel ajándékozza meg. És elhagyta.
2010. márc. 7. 10:35
 23/47 anonim ***** válasza:
86%
10:22 Szerintem egyetlen önjelölt pszichológus sem válaszolt itt. Zömében édesanyák, nők írtak, akik talán megéltek hasonló félelmet életükben. Senki nem az észt osztja, csupán önmagából merítve próbál segíteni megválaszolni a feltett kérdést. Itt ritkán látott módon egyetlen rosszindulatú beszólást sem láttam, a Kérdező pedig el fogja dönteni, mi hasznos számára, és mi nem.
2010. márc. 7. 10:44
 24/47 anonim ***** válasza:
73%

10:22 vagyok, arra értettem az önjelölt pszichológust, hogy mindenki mást akar belelátni a kérdező nejének problémájába, mint a valóság. analizálnak rögtön :) én tudom mit érez, mert átéltem, és legyőztem ezt a dolgot. ezért adtam tanácsot. jól le is pontoztak, nem érdekel, a kérdező úgyis meg tudja különböztetni az árkon kívüli gyepmesterséget a segítő szándéktól :)

leírtam, mit tehet, de ha eleve rossz az alapállás ("nem is az a baja"), abból nem lesznek eredmények, csak meddő viták...

2010. márc. 7. 10:48
 25/47 anonim ***** válasza:
87%
10:35 - ös vagyok az utolsóval maximálisan egyetértek.
2010. márc. 7. 10:49
 26/47 anonim ***** válasza:
78%
ja, az kimaradt, hogy az én férjem szerencsére tudta és tudja, hogy egyenes ember vagyok, ha azt mondom ez a baj, akkor ez a baj. megértett és SEGÍTETT anyósommal együtt a terhesség alatt és a szülés után is, hogy legyen időm formában tartani magam. ÍGY tud segíteni, okoskodásból nem lesz eredmény :)
2010. márc. 7. 10:50
 27/47 anonim válasza:
85%

én is hízékony vagyok, ügyeltem is a kilókra a terhesség alatt -cukorbeteg is lettem terhesség alatt - 9 kilót híztam összesen, 1 héttel szülés után egy gr sem volt rajtam.

Csak oda kell figyelni mit eszel. Manapság már mindenki tudja, h nem kettő helyett kell enni, hanem kiegyensúlyozottan, értelmes kajákat és akkor oké leszm inden.

2010. márc. 7. 11:12
 28/47 anonim válasza:
74%

Én ugyan még nem szültem, sőt, nem is akarok még vagy 5-6 évig (17 éves vagyok), én tudom, mit jelent egy nőnek a sok végigküzdött év, hogy bomba alakja legyen. Én ugyan nem vagyok tipikusan az a hízékony alkat, de ha nem vigyázok, rögtön feljön 2-3 pluszkiló. Körülbelül 14 éves korom óta nem nassolok, nincs cukor, fehér liszt, viszont van zöldség és zsírmentes hús.

Sokan írták, hogy tuti nem ez a baja a feleségednek, stb, DE szerintem, ha őszinte kapcsolatotok van (ami a feltételes bizalmon alapszik), akkor csak nem hazudna neked ilyen fontos kérdésben. Én teljesen valóságosnak és hihetőnek tartom, hogy tényleg az alakját félti, hiszen sok az elrettentő példa a terhesség utáni malacságra. Persze sok az ellenpélda is, anyukám 48 kilósan esett velem teherbe, 58 kiló volt a terhesség alatt is, majd amikor megszült, még vékonyabb volt, mint azelőtt. De ez nem feltétlenül igaz mindenkinél. Szóval sok az érv is, sok az ellenérv is. Szerintem, ha mindenképpen szeretnél tőle kisbabát, meg kell beszélnetek, segítened kell neki, hogy majd a terhesség után és alatt is megfelelően táplálkozhasson, esetleg light-osan mozoghasson is. Szóval, ehhez te is kellesz ám! Ha elmondod neki, hogy te segítesz neki mindenben, biztosan megoldódik a probléma. Vegyetek szakirodalmat a témában, keresgéljetek, esetleg keressetek fel egy dietetikust, aki össze tud állítani egy diétás étrendet terhes nők számára. Lehet egészségesen, okosan is csinálni. Én drukkolok.

2010. márc. 7. 11:22
 29/47 anonim ***** válasza:
55%
Mond meg neki,hogy a szépség múlandó....
2010. márc. 7. 11:44
 30/47 anonim ***** válasza:
62%

Egy nőnél - ha tényleg szeretne gyereket a szeretett férfivel - sokkal erősebben kellene működnie az anyasági ösztönnek, mint az elhízás elleni félelemnek.

Alapvető baj van Nálatok. A feleséged mégsem szeretne ANNYIRA gyereket. Mert ha szeretne /téged és a gyermeket is/, gondolkodás nélkül belevágna.

Érzésem szerint nem lesz tartós a házasságotok. Mert ha nagy nehezen rá is bírod, rettegve fogja megélni és ha az alakja - akár átmenetileg is megváéltozik - téged fog hibáztatni. Ne erőltesd, inkább gondold végig: megéri-e neked a könyörgés.

2010. márc. 7. 11:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!