Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? A feleségem...

Mit tehetnék? A feleségem csak azért nem akar gyereket, mert fél, hogy megváltozik az alakja.

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk együtt, ebből 1,5 év házasság. Mikor előkerült a gyerek téma, mindig mondta, hogy ő mennyire szereti a gyerekeket, persze, hogy szeretne...erre most, hogy már házasok vagyunk és aktuálissá vált a téma (a korunknál fogva is), egyre tiltakozik. Azt mondta, hogy átgondolta és mégsem szeretne gyereket, mert tudja, hogy hízékony alkat és nem tudna soha többé lefogyni. Valóban mindig diétázik, mert régen kövér volt és fél, hogy az a 30 kiló, amit leadott, visszajönne. Biztosítottam róla, hogy ez engem nem zavarna és mondta, hogy tudja, hogy hűséges vagyok, őt nem ez érdekli, hanem, hogy magától undorodna és már nem lenne ereje újra ennyit lefogyni. Tehát ő magát nem tudná úgy elfogadni még ha nem is lenne végleges ez az állapot. Megérteném őt, ha tényleg lenne egy valós indoka, de szerintetek ez egy elfogadható ok? Egy gyerek nem többet ér ennél? Engem nem zavarna a súlya és próbálnék mindenben segíteni neki, szóval nem ezzel van a baj...nektek nem kifogásnak tűnik ez? Kérlek, segítsetek, hogy mit mondjak neki.
2010. márc. 7. 03:07
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
82%

10:48 Lehet, hogy neked van igazad. Az még a jobbik eset, mert talán meggyőzhető a feleség észérvekkel. De sajnos bármi más is lehet, abban a többieknek igazuk van.

A gyermekvállalás nagyon komoly döntés, egy életre szóló változást hoz. Ettől sok nő megretten.

A magam példája: az első terhességet bátran vállaltam. Nem is volt baj félidőig. Akkor elkezdtem rettegni, hogy álmomban szülök, nem fogom észrevenni, ha megindult. Már tudom, mekkora butaság, de akkor nem tudtam ettől szabadulni. Tehát praktikusan jóformán nem aludtam 4,5 hónapig. Nehéz szülés volt, a másodikat nem akartam vállalni. Féltem, mégpedig két dologtól. Az egyik, hogy belehalok, a másik, hogy sérült gyereket szülök.

Ha szó esett a második gyerk vállalásáról- kapaszkodj meg!- azt hoztam fel ellenérvnek, hogy félek a megkopaszodástól!!!(a szülés után, szoptatás alatt kicsit hullott a hajam. Annyira, mint a legtöbb nőnek). Persze más volt az ok, de önmagamnak sem ismertem be, ezért megmondani sem tudtam. Találtam helyette más indokot, amit magam is elhittem. Vannak néha nem kézzel fogható, nem racionális félelmek, amelyeket nem tud felismerni az ember. Mond helyette egy ésszerűnek tűnő okot. Nem azért, mert nem egyenes ember, hanem mert maga sem ismeri fel a félelme mibenlétét. Ezért gondolom azt, hogy lehet, az alakját félti, de ezer más ok is lehet. Ezt a férjének kell kibogoznia, mivel ő ismeri a feleségét.

Mindenesetre sok sikert kivánok a bogozáshoz:)

2010. márc. 7. 12:08
 32/47 anonim ***** válasza:
64%
Én lehet, önjelölt pszichológus vagyok, de még mindig azt mondom, hogy kifogás. Ettől még lehet valós a félelme az elhízástól, de ha tényleg ANNYIRA szeretne gyereket, akkor nem számítana. Tini korom óta harcolok a kilókkal, borzasztó nehezen tartom a súlyom, szó szerint vért izzadtam a szép alakért, DE: amikor gyereket szerettünk volna, akkor ez nem volt szempont! Ésszel ettem, nem fogyasztottam felesleges kajákat, hülyeség, hogy kettő helyett kell enni, a plusz 500 kalóriát meg a kicsi beépíti, nem rajtam marad. Egyáltalán nem érdekelt az alakom, mert mindennél jobban szerettem volna babát. Ennyi. Ha a feleséged mindennél jobban szeretne babát, neki sem számítana! Nekem fontosabb volt, hogy legyen gyerekem, akit csodálhatok, akit imádhatok, nevelhetek, figyelhetem hogyan ügyesedik, cseperedik, mint az, hogy szupercsinos legyek! Talán kérdezz rá, hogy igazából mi a fontosabb 20 év múlva: egy gyerek, akire büszkén tekintetek, vagy egy fiatalon tökéletes alak emléke?
2010. márc. 7. 12:12
 33/47 anonim ***** válasza:
34%

Hát én úgy otthagynám mint a sicc ha nem akarna nekem gyereket csinálni!!!

Egyébként meg persze hogy kifogás hisz rengeteg kismama csinos tud maradni és nem hízik el. Ez 90 százalékban hozzáállás kérdése, tehát ha a feleséged annyira ad magára akkor valószinüleg ő sem fog elhízni.

Szerintem valami más van a háttérben... lehet beütött nála is ez a fene nagy feminizmus ami mostanság annyira divatban van. Nem akar neked gyereket csinálni "mert így nem tudná önmagát megvalósítani" :)) meg "fél hogy egy házirabszolga lenne belőle" :)))

2010. márc. 7. 13:15
 34/47 anonim ***** válasza:
31%
"Hát én úgy otthagynám mint a sicc ha nem akarna nekem gyereket csinálni!!! " szép dolog mondhatom...gondolom az oltár előtt viccből mondtad ki, hogy holtomiglan-holtáiglan...
2010. márc. 7. 15:16
 35/47 anonim ***** válasza:
68%

Mi van ha egyszerűen csak nem akar gyereket? Nem azért mert nem imád téged, vagy félti a kényelmes életet, vagy mert önző, hanem egyszerűen csak úgy érzi hogy neki nem ez az élete (no igen vannak ilyen emberek, de ettől még ők nem gyagyásak!)! Csak azt nem meri magának és neked bevallani, mert fél, hiszen az a társadalom elvárása, hogy a nők szülnek. Hiszen azért vannak. De nem mindenkinek ez a vágya, és most hogy nem kötelező, ezt egyre többen nyilatkoztatják ki. Ettől ők még normális emberek. Ez csak egy ötlet, de szerintem beszéld meg vele! Ha neked olyan fontos a gyerek akkor nem biztos hogy vele kell maradnod, ha viszont nem olyan fontos akkor erősítsed, hogy te gyerek nélkül is szereted!

És még azt is üzenem, hogy nem csak a bomba alak hagyhat el hanem a gyerek is! Szülni nem azért kell hogy legyen ki pelenkázzon 70 évesen! Aki saját magával nem boldog az nagy társaságban sem lesz az. A gyereked is elhagyhat, messzire költözhet, kitörölhet az életéből. Sok ilyen példa van és ehhez még csak nem is kell rosszul nevelned. Ez nem indok, gyerket szülni csakis a gyerek iránti vágyból kell, nem a félelem miatt hogy egyedül maradsz!

2010. márc. 7. 16:47
 36/47 anonim ***** válasza:
56%
Neki, úgy látszik, nem ér többet. Fogadjatok örökbe.
2010. márc. 7. 17:01
 37/47 anonim ***** válasza:
41%
Én is ezért nem szeretnék gyereket, fontosabb az alakom, mint egy gyerek. Nem vagyok olyan anya típus. Inkább örökbefogadok majd.
2010. márc. 7. 17:34
 38/47 anonim ***** válasza:
35%

utolsó kettő, úgy gondolkoztam, ahogy Ti, mégis van 1 lányom, nekem ez vált be, Nektek is javaslom! a jó alak és a gyerek nem egymást kizáró okok!

"én megértem a nejedet, ugyanígy éreztem! én is hízásra hajlamos vagyok, valóban iszonyatos erőfeszítéssel, de sikerült a terhesség alatt nem elhíznom, van rá mód. én azt csináltam, hogy megkérdeztem az orvost, mi az a plusz tápanyag-bevitel, amire a terhesség miatt feltétlen szükség van (meg fogtok lepődni, nem olyan sok ám :)) és ezt adtam hozzá a DIÉTÁS étrendemhez. 1.5 kilót híztam magamra, 4 hóig szoptattam, azalatt 4 ment le. szóval még vékonyabb lettem mint előtte. van kismamáknak való torna is minden trimeszterben megvan mit lehet csinálni."

2010. márc. 7. 17:38
 39/47 anonim ***** válasza:
37%
Ha téged a feleséged szívvel lélekkel szeret és a kapcsolatotok kiegyensúlyozott akkor nem látom akadályát miért ne akarna egy gyereket tőled .Én is amikor megismerkedtünk 60 kg voltam és meghíztam (25 kg plusz)de a férjem ugyanúgy szeret.Két gyereket szültem ,valamikor biztos belekezdek a fogyókúrába de biztos nem azért mert utálom magam hanem egészségügyi okokból is.Remélem változik a helyzet és minden jóra fordul nálatok.Esetleg mond meg neki hogy szeretnéd ha lenne egy gyönyörű kislányotok amelyik rá hasonlít.Lehet hogy ezzel leveszed a lábáról.
2010. márc. 7. 21:27
 40/47 A kérdező kommentje:

Beszéltem vele (ezúton is köszönöm a sok választ). Ő is elolvasta a válaszokat és azt mondta nekem, hogy ugye sokan írtátok, hogy más lehet a gond, de nem. Azt állítja, hogy nem akar újra 90 kiló lenni. Én megértem őt, mert biztos, hogy nagyon nehéz leadni 30-40 kilókat és hiába írjátok, hogy van olyan, aki a terhesség után még kevesebb kiló, ő korántsem ilyen alkat, ezzel tisztában vagyok én is, hisz kövéren ismertem meg és láttam, hogy őt mennyire zavarja a súlya meg ő tényleg olyan, hogy a levegőtől is hízik (ha már napi 1000 kalóriánál többet eszik, nagyon gyorsan felszalad neki 4-5 kiló is, a családjában szinte mindenki ilyen alkat...).

Viszont én azon kezdtem el filózni, hogyha vissza is hízna, hogy nem látja, hogy megérné? Én az életemet is odaadnám érte vagy a gyerekünkért, nem hogy még annyit tegyek, hogy hízok. Ez nem hat ki olyan szinten az életére, hogy ettől depresszióba kellene esnie, hiszen változtatni tud rajta, ha időbe is telik és azt tudja, hogy én mellette állok, ezt megint elmondtam neki. Nem érzem úgy, hogy tőlem nem akar gyereket és amúgy ő is szeretne anya lenni, de a fent említett dologtól szabályosan retteg. Hogy tudnék ezen segíteni?

2010. márc. 8. 04:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!