Mit tehetnék? A feleségem csak azért nem akar gyereket, mert fél, hogy megváltozik az alakja.
10:48 Lehet, hogy neked van igazad. Az még a jobbik eset, mert talán meggyőzhető a feleség észérvekkel. De sajnos bármi más is lehet, abban a többieknek igazuk van.
A gyermekvállalás nagyon komoly döntés, egy életre szóló változást hoz. Ettől sok nő megretten.
A magam példája: az első terhességet bátran vállaltam. Nem is volt baj félidőig. Akkor elkezdtem rettegni, hogy álmomban szülök, nem fogom észrevenni, ha megindult. Már tudom, mekkora butaság, de akkor nem tudtam ettől szabadulni. Tehát praktikusan jóformán nem aludtam 4,5 hónapig. Nehéz szülés volt, a másodikat nem akartam vállalni. Féltem, mégpedig két dologtól. Az egyik, hogy belehalok, a másik, hogy sérült gyereket szülök.
Ha szó esett a második gyerk vállalásáról- kapaszkodj meg!- azt hoztam fel ellenérvnek, hogy félek a megkopaszodástól!!!(a szülés után, szoptatás alatt kicsit hullott a hajam. Annyira, mint a legtöbb nőnek). Persze más volt az ok, de önmagamnak sem ismertem be, ezért megmondani sem tudtam. Találtam helyette más indokot, amit magam is elhittem. Vannak néha nem kézzel fogható, nem racionális félelmek, amelyeket nem tud felismerni az ember. Mond helyette egy ésszerűnek tűnő okot. Nem azért, mert nem egyenes ember, hanem mert maga sem ismeri fel a félelme mibenlétét. Ezért gondolom azt, hogy lehet, az alakját félti, de ezer más ok is lehet. Ezt a férjének kell kibogoznia, mivel ő ismeri a feleségét.
Mindenesetre sok sikert kivánok a bogozáshoz:)
Hát én úgy otthagynám mint a sicc ha nem akarna nekem gyereket csinálni!!!
Egyébként meg persze hogy kifogás hisz rengeteg kismama csinos tud maradni és nem hízik el. Ez 90 százalékban hozzáállás kérdése, tehát ha a feleséged annyira ad magára akkor valószinüleg ő sem fog elhízni.
Szerintem valami más van a háttérben... lehet beütött nála is ez a fene nagy feminizmus ami mostanság annyira divatban van. Nem akar neked gyereket csinálni "mert így nem tudná önmagát megvalósítani" :)) meg "fél hogy egy házirabszolga lenne belőle" :)))
Mi van ha egyszerűen csak nem akar gyereket? Nem azért mert nem imád téged, vagy félti a kényelmes életet, vagy mert önző, hanem egyszerűen csak úgy érzi hogy neki nem ez az élete (no igen vannak ilyen emberek, de ettől még ők nem gyagyásak!)! Csak azt nem meri magának és neked bevallani, mert fél, hiszen az a társadalom elvárása, hogy a nők szülnek. Hiszen azért vannak. De nem mindenkinek ez a vágya, és most hogy nem kötelező, ezt egyre többen nyilatkoztatják ki. Ettől ők még normális emberek. Ez csak egy ötlet, de szerintem beszéld meg vele! Ha neked olyan fontos a gyerek akkor nem biztos hogy vele kell maradnod, ha viszont nem olyan fontos akkor erősítsed, hogy te gyerek nélkül is szereted!
És még azt is üzenem, hogy nem csak a bomba alak hagyhat el hanem a gyerek is! Szülni nem azért kell hogy legyen ki pelenkázzon 70 évesen! Aki saját magával nem boldog az nagy társaságban sem lesz az. A gyereked is elhagyhat, messzire költözhet, kitörölhet az életéből. Sok ilyen példa van és ehhez még csak nem is kell rosszul nevelned. Ez nem indok, gyerket szülni csakis a gyerek iránti vágyból kell, nem a félelem miatt hogy egyedül maradsz!
utolsó kettő, úgy gondolkoztam, ahogy Ti, mégis van 1 lányom, nekem ez vált be, Nektek is javaslom! a jó alak és a gyerek nem egymást kizáró okok!
"én megértem a nejedet, ugyanígy éreztem! én is hízásra hajlamos vagyok, valóban iszonyatos erőfeszítéssel, de sikerült a terhesség alatt nem elhíznom, van rá mód. én azt csináltam, hogy megkérdeztem az orvost, mi az a plusz tápanyag-bevitel, amire a terhesség miatt feltétlen szükség van (meg fogtok lepődni, nem olyan sok ám :)) és ezt adtam hozzá a DIÉTÁS étrendemhez. 1.5 kilót híztam magamra, 4 hóig szoptattam, azalatt 4 ment le. szóval még vékonyabb lettem mint előtte. van kismamáknak való torna is minden trimeszterben megvan mit lehet csinálni."
Beszéltem vele (ezúton is köszönöm a sok választ). Ő is elolvasta a válaszokat és azt mondta nekem, hogy ugye sokan írtátok, hogy más lehet a gond, de nem. Azt állítja, hogy nem akar újra 90 kiló lenni. Én megértem őt, mert biztos, hogy nagyon nehéz leadni 30-40 kilókat és hiába írjátok, hogy van olyan, aki a terhesség után még kevesebb kiló, ő korántsem ilyen alkat, ezzel tisztában vagyok én is, hisz kövéren ismertem meg és láttam, hogy őt mennyire zavarja a súlya meg ő tényleg olyan, hogy a levegőtől is hízik (ha már napi 1000 kalóriánál többet eszik, nagyon gyorsan felszalad neki 4-5 kiló is, a családjában szinte mindenki ilyen alkat...).
Viszont én azon kezdtem el filózni, hogyha vissza is hízna, hogy nem látja, hogy megérné? Én az életemet is odaadnám érte vagy a gyerekünkért, nem hogy még annyit tegyek, hogy hízok. Ez nem hat ki olyan szinten az életére, hogy ettől depresszióba kellene esnie, hiszen változtatni tud rajta, ha időbe is telik és azt tudja, hogy én mellette állok, ezt megint elmondtam neki. Nem érzem úgy, hogy tőlem nem akar gyereket és amúgy ő is szeretne anya lenni, de a fent említett dologtól szabályosan retteg. Hogy tudnék ezen segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!