Mit tehetnék? A feleségem csak azért nem akar gyereket, mert fél, hogy megváltozik az alakja.
Szerintem is egy általános félelem lett rajta úrrá. Sokan félnek a terhességtől és a szüléstől, ki milyen indokkal az mindegy... ő ezt választotta. Lehet is mögötte valami meg nem is. Azt mondod "főleg a ti korotokban" ... az is lehet, hogy egész egyszerűen fél a szülés következményeitől, "a ti korotokban". 30 után az első gyerek vállalása már rizikósabb mint fiatal korban, persze sok a pozitív ellenpélda.
Szerintem 2 dolgot tehetsz a "meggyőzésére", az egyik, hogy felhívod rá a figyelmét, hogy lehet, hogy marha vékony és szexi lesz majd 70 évesen, de kit fog ez érdekelni?! Hiszen nem lesz se gyereke, se unokája. Kinek fog példát mutatni? Kinek mesélheti majd el, hogy "húúú gyerekeim, én 30 kilót dobta le... legyetek ti is ilyen erősek mindenben, mert csak a kitartó emberek viszik egyről a kettőre"?
Meg aztán az anyaság örömei...
De ha ettől még ugyanúgy a hízásra gondol, akkor vesd fel az örökbefogadást is... elvégre az is egy alternatíva. Ha attól is teljesen elzárkózik, akkor lehet gondolkodni, hogy tényleg esetleg a felelősségvállalással és a kényelmes élet feladásával van a gond...
A másik dolog, amit tehetsz, hogy beszerzed a megfelelő szakirodalmat a témáról... terhesség alatti étrend, szülés 30-on túl, az anyaság örömei, élet a szülés után... stb témában, és leteszed elé, majd azt mondod: "ha ezt mind kiolvastad és még mindig nem akarsz gyereked, akkor elfogadom a döntésed."
Mert mást úgy sem tehetsz. Ha azt látod, hogy minden oldalról körberágta a témát és racionális érveket tud felsorakoztatni a félelmei ellen és nem te nem tudsz ellenérvet ami meggyőzheti, akkor marad a "megszoksz vagy megszöksz elv". Akarata ellenére gondolom nem akarod teherbe ejteni...
Egyszerűen nem akar gyereket!
Én sem 26 évesen, de szerintem később sem.
Okai:
-anyagi bizonság hiánya
-megbízható, felelőségteljes apa hiánya
-felelősség nem vállalása, tehát kényelem
-rossz tapasztalatok (pl. szölők, egyedül hagyott anyukák...stb.)
-félelem a ronda alaktól. Sajnos tényleg vannak olyan nők, akik mindig is kövérek voltak és emiatt sérültek, és betegesen félnek a hízástól. Lehetséges, hogy ettől is retteg! Nem minden nő tudja elviselni azt, hogy úgy néz ki mint egy disznó. és ugye ez kihatna később a szexuális életetekre, az önbecsülésére...és mi lenne? Otthagynád a kövér, magától undorodó, önbizalomhiányos gyerekes nőt... ő ettől is fél.
Mert tudja, hogy a mai nő ideál a vékony alkat, és sok pasi is irtózik a kövérségtől (megcsalják őket, elhagyják, nem egy ilyen esetről hallottam, és nem mindegyik olyannak látszott, hogy ezt megtegye, és mégis).
Szóval nem csak az alakját félti, hanem a jövőjét is!
Ha valóban a súly a probléma, azt ésszerűen kordában lehet tartani.Én se voltam soha nádszálkarcsú, összesen 10 kg híztam,5 kg a kórházban maradt.
Terhesen nem hánytam, de egyáltalán nem voltam falánk, vagy kívánós.Nem 100%, hogy egy nő elhízzon a terhességtől, még akkor sem, ha nem figyel a súlyára.
09:21 vagyok
azt azért hozzá kell tenni, hogy a molett nők, tehát akiken van 15-30 kiló felesleg, ők nem híznak olyan sokat, csupán max. 10 kilót.
a normál vagy vékoy nők híznak a tlegtöbbet kb. 20 kilót, vagy annál többet sok esetben! De nem minden esetben!!!!
És nála az a baj, hogy ő eredetileg hízékony alkat, tehát tuti hízna 20 kilót (mert most normál alakú), de mivel nem vékony alkat, ezért vért fog izzadni, hogy lefogyjon!!!!
Ez tuti, és jogos is a félelme!
A vékony alkatú nők sokat híznak, de simán lemegy róuk néhány hónap alatt, mert gyorsabb alapban is az anyagcseréjük.
Mindig vannak kivételek, de sajnos nagyon oda kellene figyelnie, de még akkor is hízik a hormonok ellen nem lehet mit tenni.
09:33-mal értek egyet:
Eléggé segítőkész vagy és házias? Tudsz anyagi biztonságot/színvonalat szinten tartani? Mert lehetséges, hogy ezek a problémák is benne vannak.
És tényleg a gyerekszüléssel a nő veszíthet.
ez csak egy kifogás, hoyg mi az igazi ok, arra egy szakember jönne csak rá, több beszélgetés után. igen egy pszichológus.
ez van
valami nagy gondja van, és az nem a kövérség, vagy nem csak az egyedül, az csak egy szegmens.
próbáld kipuhatolni mitől fél még.... de úgy érzem nem fogja megmondani, ehhez az egy kifogáshoz fog ragaszkodni.
ha boldog családot akarsz, keress egy jó pszichológust, pszichiátert, vagy másik asszonyt.( bocs, ha elkeserít)
én megértem a nejedet, ugyanígy éreztem! én is hízásra hajlamos vagyok, valóban iszonyatos erőfeszítéssel, de sikerült a terhesség alatt nem elhíznom, van rá mód. én azt csináltam, hogy megkérdeztem az orvost, mi az a plusz tápanyag-bevitel, amire a terhesség miatt feltétlen szükség van (meg fogtok lepődni, nem olyan sok ám :)) és ezt adtam hozzá a DIÉTÁS étrendemhez. 1.5 kilót híztam magamra, 4 hóig szoptattam, azalatt 4 ment le. szóval még vékonyabb lettem mint előtte. van kismamáknak való torna is minden trimeszterben megvan mit lehet csinálni.
szóval nem, nem kifogás! valós a probléma, de megoldható. mondd ezt el neki, és vedd komolyan a problémáját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!