Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?
Szia! Nem olvastam végig a válaszokat, ezért elnézést, ha valaki már leírta ugyanezt.
Szerintem ez ma már egyáltalán nem elfogadható. Amikor még elfogadott volt, akkor nem volt mosógép, mosogatógép, gyakorlatilag egy kemény fizikai aktivitást igénylő feladat volt a háztartás. Ma már egy 6 éves gyerek is ki tud mosni, mert nem nagy művészet bepakolni a mosógépbe a ruhákat.
Szerintem a házimunka egyáltalán nem megterhelő feladat, szóval amikor én takarítok, főzök, mosok stb. egyáltalán nem fáradok el és tényleg 1-2 óra alatt végzek. Felrakom a kaját, felsöprök, feltörölök, portörlés porszívózás, utána ránézek a kajára és folytatom. Utána pedig még rá is érek pihenni mire jönne a vacsora. Pedig nem csak egy szobában törlöm a port és porszívózok. Ráadásul van, hogy a macskák felborogatják reggelre a rendet :) Szóval addig oké, ameddig egy gyerek kicsi, hogy otthon van vele az anyja, mert a gyereknek szüksége van rá, de amikor már óvodába, iskolába jár a gyerek, akkor nyugodtan elmehet mindkét fél dolgozni és emellett is tökéletesen lehet háztartást vezetni. Nagyon nehéz manapság egy fizetésből megélni és szerintem egyáltalán nem korrekt, de ez csak az én véleményem. Nem ítélem el, aki így csinálja, mindenkinek a maga dolga, ha nekik így jó, hát akkor csinálják így, mindenki maga tudja hogyan szervezze. Nekem nem menne.
köszönöm a válaszokat!Én senkit sem pontoztam le, nem értem aki tett miért tette...
És igen, tudom nem kell foglalkozni másokkal, hanem ahogy nekünk jó, úgy jó:))köszönöm még egyszer a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!