Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem elfogadott ma már,...

Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?

Figyelt kérdés
Én azt látom, hogy van értelme, de általában lenézik azokat, akik így gondolkoznak.Mondjuk férjemmel egy állásponton vagyunk ilyen téren, na de a társadalmi elvárás nagyon más....
2010. márc. 6. 11:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
12:57 vagyok, engem is lepontoztak, nem értem :(
2010. márc. 6. 14:34
 22/28 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Nem olvastam végig a válaszokat, ezért elnézést, ha valaki már leírta ugyanezt.

Szerintem ez ma már egyáltalán nem elfogadható. Amikor még elfogadott volt, akkor nem volt mosógép, mosogatógép, gyakorlatilag egy kemény fizikai aktivitást igénylő feladat volt a háztartás. Ma már egy 6 éves gyerek is ki tud mosni, mert nem nagy művészet bepakolni a mosógépbe a ruhákat.

Szerintem a házimunka egyáltalán nem megterhelő feladat, szóval amikor én takarítok, főzök, mosok stb. egyáltalán nem fáradok el és tényleg 1-2 óra alatt végzek. Felrakom a kaját, felsöprök, feltörölök, portörlés porszívózás, utána ránézek a kajára és folytatom. Utána pedig még rá is érek pihenni mire jönne a vacsora. Pedig nem csak egy szobában törlöm a port és porszívózok. Ráadásul van, hogy a macskák felborogatják reggelre a rendet :) Szóval addig oké, ameddig egy gyerek kicsi, hogy otthon van vele az anyja, mert a gyereknek szüksége van rá, de amikor már óvodába, iskolába jár a gyerek, akkor nyugodtan elmehet mindkét fél dolgozni és emellett is tökéletesen lehet háztartást vezetni. Nagyon nehéz manapság egy fizetésből megélni és szerintem egyáltalán nem korrekt, de ez csak az én véleményem. Nem ítélem el, aki így csinálja, mindenkinek a maga dolga, ha nekik így jó, hát akkor csinálják így, mindenki maga tudja hogyan szervezze. Nekem nem menne.

2010. márc. 6. 14:53
 23/28 anonim ***** válasza:
53%
A 12:57-est sem értem miért pontozták le... 7 gyermekről gondoskodik!!!! Bár lehet sokaknak ez szúrja a szemét. Ne törődj velük
2010. márc. 6. 15:46
 24/28 anonim ***** válasza:
81%
12:57-es vagyok! Már megszoktam hogy furán néznek rám a 7gyerek miatt de én imádom őket és boldog vagyok! attól hogy nincs karierem csak "7" gyerekem:):)
2010. márc. 6. 16:03
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
én meg a másik 12:57 vagyok, és én sem értem miért pontoztak le Téged is meg engem is :) tök különböző módon élünk, nekem csak 1 gyerekem van, és mégis...nagy az Isten állatkertje :P
2010. márc. 6. 16:06
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez van úgy látszik itt már semmi se jó! az első 12:57 vagyok:):)
2010. márc. 6. 17:01
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
12:25-ös vagyok. Én már csak jót nevetek ezen a pontozáson. Sejtésem sincs kinek, mi csípte a szemét a válaszomon, de nem is érdekel. :) Nem vagyok egy elveszett lélek, dolgoztam több helyen, majd a párom vállalkozásába léptem be. Ha vele bármi történne (nehogy így legyen) minden le van papírozva, hogy tovább vigyem a céget. Tehát, nem érzem magam kiszolgáltatottnak. Boldog, kiegyensúlyozott életünk van, és én élvezem, hogy itthon lehetek, és kényeztethetem a kis családomat. :) Kedves Kérdező! Ne foglalkozz a társadalmi elvárásokkal! Az a lényeg, hogy Ti boldogok legyetek.
2010. márc. 6. 18:56
 28/28 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!Én senkit sem pontoztam le, nem értem aki tett miért tette...

És igen, tudom nem kell foglalkozni másokkal, hanem ahogy nekünk jó, úgy jó:))köszönöm még egyszer a válaszokat:)

2010. márc. 8. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!