Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?
Manapság már nem lehet egy keresetből megélni, kell a nő is hozzá, hogy egy család ne haljon éhen. Gondolom régebben nem merték felvállalni az emberek, hogy csórók ezért jött a női egyenjogúság duma.
Egyébként is sokkal önállóbbak lettek a gyerekek, van óvoda, úgyis jár iskolába, nincs szükség rá, hogy anyuci évekig otthon maradjon, mert legkésőbb is, ha iskolába megy a gyerek, akkor már nincs miért otthon maradni.
Akkor lenne értelme a dolognak, ha folyamatosan jönne gyerek téren az utánpótlás, de hát ilyen keresetekből... Egy-két gyerek miatt nincs értelme.
hát nem tudom...szerintem az hogy valakinek van munkája nem feltétlen a tapasztalaton és a végzettségen múlik ma már...nekem van diplomám, meg tapasztalatom is, mégsem találok lassan egy éve munkát, pedig kerestem rendesen és nem csak a szakterületemben.
Mondjuk igaz, hogy jól jön a nő fizetése, de szerintem az sem lenne rossz, ha az állam kicsit jobban támogatná azokat, akik gyereket vállalnak.Most volt egy műsorban, hogy egy olasz faluban annyira kevés gyerek születik, hogy a polgármester ad minden gyereket vállaló családnak 17ezer dollárt...jó, mi?:)
Azért nincs igazad, mert egy sima meleg kaja megfőzése nem vesz igénybe annyi időt, hogy indokolt lenne napi 24 órában otthon lennie.
Ha azt mondanád, hogy vezessék át a dolgot 4 vagy 6 órás munkarendbe akkor igazad lenne, de így hidd el, nincs értelme.
hát ahol 5 gyerek van, ott van mit csinálni hidd el...mi sem önállóan születtünk, hanem nagyon kis időeltéréssel, szóval anya ha tehette volna, akkor sem tudott volna elmenni dolgozni.De mind1
Abban viszont igazad van, hogy lehetne részmunkaidő.Azért sem találtam munkát, mert fizikailag nem bírok 10-11 órákat állni, pakolni.Valakinek megy, hát nekem nem.De egy 4 vagy 6órás műszakkal még most is kiegyeznék.De nem találtam ilyet sajna.De mondjuk most már fel sem vennének, mert úton van a baba:)
Azért egész más az, amikor valaki otthon van GYES-en egy pici gyerekkel, és más az, amikor van mondjuk 2 iskolás gyereke. Amíg kicsi a gyerek, jóval több idő rendet tenni, és rendet tartani, mint amikor a gyerekek nagyok, és ők is tudnak segíteni, nekik is vannak feladataik. Ma már a házimunka is egyszerűbb, mint régen. Már nem kézzel mosunk, nem kell szőnyeget porolni, stb. Ezeket munka mellett is el lehet látni, pláne úgy, hogy ez nem csak a nő feladata. Ahol mindketten dolgoznak, úgy helyes, ha az otthoni teendőket is megosztják.
Én amióta az eszemet tudom, anyukám dolgozik, mégsem volt azzal gond, hogy nem volt főtt étel vagy hogy nem volt ideje foglalkozni velünk. Igaz, mi csak ketten vagyunk testvérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!