Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?
12.25-össel teljes mértékben egyetértek, 12.36-osnak is sok mindenben igaza van. Szerintem ha anyagilag megengedheti magának a család hogy a nő otthon maradjon, és persze a nőnek is van ehhez kedve, és a férj ezt teljes értékű munkának tekinti, ez a felosztás megtudja teremteni azt a biztos családi hátteret, amire az egész család épülni tud, és ahova jó hazamenni. Viszont volt olyan ismerősöm ahol a nő évekig otthon volt a kisfiával, nem tudott de nem is mehetett dolgozni, mert a férj szinte éjjel-nappal dolgozott, és a nőnek otthon nem volt igazán becsülete, a férj nem úgy tekintette, hogy ő otthon van 24 órás műszakban (peddig abban volt). Így ezt nem csinálnám, kell a férj támogatása és értékelése, mert ez is nehéz munka, mégha valóban nem is annyira mint 30 évvel ezelőtt.
Nekem most lesz 2 éves a kisfiam, és sajnos azt sem engedhetjük meg magunknak, hogy 3 éves koráig itthon maradjak vele, de ha tehetném, én jól érezném magam ebben a szerepben - pedig a szakmám nagyon szeretem, és mindig is szerettem dolgozni.
nekem azt mondja mindig a férjem, hogy azért nagyon fontos, hogy dolgozzak én is, mert ha veel bármi történik, mi lesz? a vállalkozást én nem tudom tovább vinni, átvernének, mert nem értek ahhoz a szakmához...felélnénk a tartalékokat, aztán mennénk a gyerekkel segélyért, vagy mi? jól keresek egyébként, de ez a pénz jelen állás szerint zsebpénz, ugyanakkor igaza van a férjemnek abban, hogy baj esetén jó lesz az, ha van...nem is kell a legrosszabbra gondolni, elég, ha éri egy baleset vagy betegség és hosszabb ideig nem tud dolgozni, sőt, ápolásra szorul...belegondolni is rossz, mi lenne akkor az én jövedelmeme nélkül. szóval szerintem nem elég egy lábon állni, és a társadalom elvárása is ezért az, hogy dolgozzon a nő is.
háztartásról annyit, hogy nagytakarításkor jön takarítónő, meg vasalni, de a napi munkát én csinálom, mindennap főzök, és a hobbimra is van időm, meg sportolni. be kell osztani az időt, és minden megoldható :) bármikor bejöhetsz hozzánk, és ehetsz a földről. és kb. kéthetente látok nagyobb vendégséget (kb 15 fő). vadászszezonban van, hogy hetente...MINDEN a beosztás kérdése...ha a dédim be tudta osztani az idejét sok gyerek, meg nagy gazdaság, rengeteg ügyes-bajos dolog mellet, én is be tudom :)ovis lányunk van, mondjuk érte anyósom szokott menni az oviba, mert én 6 előtt nemigen érek haza (pont a plusz elfoglaltságaim miatt, meg fodrász, ilyesmi)
Nos,én nő vagyok,de szerintem igen is teljes értékű munka az,ha valaki otthon van.
A Párom munkanélküli,itthon van,ellátja a háztartást és az elég nagy kertet is.
Én dolgozok és hálisten megélünk a fizetésemből.Nem a legfényesebben,de főtt kajára,a rezsire és persze a házam(ahol lakunk) törlesztőjére is jut.És a párom boldog így,és én is.Jó dolog nőként is főtt kajára és melegre(hagyományos módon,fával fűtünk) haza menni.
És pár éven belül családot is szeretnénk.Szóval szerintem,amíg bírjátok egy fizetésből és boldogok vagytok így,addig maradj otthon nyugodtan.
Mi is így csináljuk és ez nekem is és a Páromnak is nagyon jó!Van időnk egymásra legalább,nem úgy,mint mikor ő is dolgozott! Szóval csak pozitívan!
A mai világban nincs jó és rossz,azt csinálsz lényegében,amit akarsz.Nem büntetnek azért,mert valaki háztartásbeli! a lenézőkkel meg ne foglalkozz.Gondolj bele,mikor Páromtól megkérdezik,mit csinál... őt elítélik sokan,mert ugye ő a férfi.
De mivel én imádom a munkámat,így nem is kérdéses,hogy én "dolgozok".Inkább hobbinak tekintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!