Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem elfogadott ma már,...

Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?

Figyelt kérdés
Én azt látom, hogy van értelme, de általában lenézik azokat, akik így gondolkoznak.Mondjuk férjemmel egy állásponton vagyunk ilyen téren, na de a társadalmi elvárás nagyon más....
2010. márc. 6. 11:38
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
teljesen egyet értek 12:25ös, csak sajna a nagy többség ezt nem hiszi el....de mondjuk nincs is ezzel baj addig, amíg nem nézik le a háztartásbelieket.De sajnos a nagy többség nem fogadja el teljes értékű embernek azt, aki otthon van.
2010. márc. 6. 12:36
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

12.25-össel teljes mértékben egyetértek, 12.36-osnak is sok mindenben igaza van. Szerintem ha anyagilag megengedheti magának a család hogy a nő otthon maradjon, és persze a nőnek is van ehhez kedve, és a férj ezt teljes értékű munkának tekinti, ez a felosztás megtudja teremteni azt a biztos családi hátteret, amire az egész család épülni tud, és ahova jó hazamenni. Viszont volt olyan ismerősöm ahol a nő évekig otthon volt a kisfiával, nem tudott de nem is mehetett dolgozni, mert a férj szinte éjjel-nappal dolgozott, és a nőnek otthon nem volt igazán becsülete, a férj nem úgy tekintette, hogy ő otthon van 24 órás műszakban (peddig abban volt). Így ezt nem csinálnám, kell a férj támogatása és értékelése, mert ez is nehéz munka, mégha valóban nem is annyira mint 30 évvel ezelőtt.

Nekem most lesz 2 éves a kisfiam, és sajnos azt sem engedhetjük meg magunknak, hogy 3 éves koráig itthon maradjak vele, de ha tehetném, én jól érezném magam ebben a szerepben - pedig a szakmám nagyon szeretem, és mindig is szerettem dolgozni.

2010. márc. 6. 12:55
 13/28 anonim ***** válasza:
81%
Sziasztok!Én két diplomával háztartás beli vagyok! Férjemnek az előző házasságából van 3 gyereke itt velünk és a nagy fia plusz a közös három és hát van mit csinálni hál istennek megtehetjük, hogy nem dolgozom és bár az hét gyerekből a legnagyobb középsulis 3középső sulis 1 ovis és kettő van itthon igy is elég megterhelő pláne a hatalmas ház és a házikedvencek még pluszba! El kellett döntenem hogy a karier és a dadus meg a ház vezetőnő nevelje a gyereket vagy én! Én az utosbbit választottam és nem bántam meg sőt! Fantasztikus érzés!:)
2010. márc. 6. 12:57
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

nekem azt mondja mindig a férjem, hogy azért nagyon fontos, hogy dolgozzak én is, mert ha veel bármi történik, mi lesz? a vállalkozást én nem tudom tovább vinni, átvernének, mert nem értek ahhoz a szakmához...felélnénk a tartalékokat, aztán mennénk a gyerekkel segélyért, vagy mi? jól keresek egyébként, de ez a pénz jelen állás szerint zsebpénz, ugyanakkor igaza van a férjemnek abban, hogy baj esetén jó lesz az, ha van...nem is kell a legrosszabbra gondolni, elég, ha éri egy baleset vagy betegség és hosszabb ideig nem tud dolgozni, sőt, ápolásra szorul...belegondolni is rossz, mi lenne akkor az én jövedelmeme nélkül. szóval szerintem nem elég egy lábon állni, és a társadalom elvárása is ezért az, hogy dolgozzon a nő is.

háztartásról annyit, hogy nagytakarításkor jön takarítónő, meg vasalni, de a napi munkát én csinálom, mindennap főzök, és a hobbimra is van időm, meg sportolni. be kell osztani az időt, és minden megoldható :) bármikor bejöhetsz hozzánk, és ehetsz a földről. és kb. kéthetente látok nagyobb vendégséget (kb 15 fő). vadászszezonban van, hogy hetente...MINDEN a beosztás kérdése...ha a dédim be tudta osztani az idejét sok gyerek, meg nagy gazdaság, rengeteg ügyes-bajos dolog mellet, én is be tudom :)ovis lányunk van, mondjuk érte anyósom szokott menni az oviba, mert én 6 előtt nemigen érek haza (pont a plusz elfoglaltságaim miatt, meg fodrász, ilyesmi)

2010. márc. 6. 12:57
 15/28 anonim ***** válasza:
53%
*3 általános iskolás
2010. márc. 6. 12:58
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nos,én nő vagyok,de szerintem igen is teljes értékű munka az,ha valaki otthon van.

A Párom munkanélküli,itthon van,ellátja a háztartást és az elég nagy kertet is.

Én dolgozok és hálisten megélünk a fizetésemből.Nem a legfényesebben,de főtt kajára,a rezsire és persze a házam(ahol lakunk) törlesztőjére is jut.És a párom boldog így,és én is.Jó dolog nőként is főtt kajára és melegre(hagyományos módon,fával fűtünk) haza menni.

És pár éven belül családot is szeretnénk.Szóval szerintem,amíg bírjátok egy fizetésből és boldogok vagytok így,addig maradj otthon nyugodtan.

Mi is így csináljuk és ez nekem is és a Páromnak is nagyon jó!Van időnk egymásra legalább,nem úgy,mint mikor ő is dolgozott! Szóval csak pozitívan!

A mai világban nincs jó és rossz,azt csinálsz lényegében,amit akarsz.Nem büntetnek azért,mert valaki háztartásbeli! a lenézőkkel meg ne foglalkozz.Gondolj bele,mikor Páromtól megkérdezik,mit csinál... őt elítélik sokan,mert ugye ő a férfi.

De mivel én imádom a munkámat,így nem is kérdéses,hogy én "dolgozok".Inkább hobbinak tekintem.

2010. márc. 6. 12:59
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
12:57-es vagyok, még annyit, hogy anyósom viszont háztartásbeli, szóval én nem nézem le azt, aki otthon van. én sem mennék sokra az ő segítsége nélkül :) viszont a több lábon állás azért fontos, mert egyikünknek sem ígérte meg senki, hogy 100 évig fog élni a legjobb egészségben és semmi baj nem érheti. meg az fontos sztem, ha valaki otthon van, fizessen maga után valamilyen nyugdíjpénztrba (bár tudom, nem túl megbízhatóak, de nincs más lehetőség sajnos), hogy később ne kelljen létbizonytalanságban élnie. vagy mégjobb, ha ismerős bejelenti ha csak minimálbérre 4 órába is, és kifizeti maga után a járulékokat (ez sem a legjobb megoldás, de jobb sajnos nincs).
2010. márc. 6. 13:14
 18/28 anonim ***** válasza:
86%
Mindenki lenéz mindenkit. Akik dolgoznak, azt is lenézik a háztartásbeliek, mert "fúúj, a sok emancip*nci, önző, karrierista, p*csa, nem volt ott amikor a gyereke először böfögött magától, micsoda szemét" Akkor meg mit vársz? A másik meg a tapasztalat. Mit lát az ember otthon? A sok beszűkült, idegbeteg, gyerekszolgáló, kiszolgáltatott, igénytelen nőt. NEM MINDENKI ILYEN, DE SOKAN! Hát ebből nem az jön ki, hogy milyen jó és hasznos otthon lenni. Manapság már nem lehet megélni egy fizetésből. És azért mert régen volt valami még nem jelenti azt hogy az jó is volt. Nem azért kellett otthon lenni a nőknek régen mert ők milyen jók hanem azért mert másra nem méltatták őket.
2010. márc. 6. 13:40
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
12:57-es vagyok újra, utolsónak van amiben igaza van, de ehhez azért hozzátartozik az is, hogy régen az olyanok, mint az én dédim, akik egy egész gazdaságot irányítottak, igenis felelősségteljes munkát végeztek. meg akkor azért a háztartási munka is nehezebb volt. akkor a tyúkhúsleves főzése nem úgy kezdődött, hogy kiveszem a húst a fagyasztóból, hanem hogy raggel begyújtom a sparheltet, elvágoma tyúk nyakát, és így tovább...dédiméknél meg a sok alaklmazottra azért oda kellett figyelni...ez ma már más, egyszerűbb az életünk sok tekintetben, ezért tudnak a nők elmenni dolgozni.
2010. márc. 6. 13:45
 20/28 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, mi volt a probléma a 12:25-ös válaszával hogy így lepontozták....
2010. márc. 6. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!