Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én reagálom ezt túl?

Csak én reagálom ezt túl?

Figyelt kérdés

Lehet hogy most hülyének fogtok nézni hogy ilyen "bajom" van, de leírom.

Szóval anyám nem főz, mivel dolgozik. Pedig szerintem tudna, mármint lenne ideje. Az igaz hogy 3 műszakban dolgozik, aláírom hogy sz@r ez neki, de naponta 12 órákat alszik. Van hogy többet.

Mivel anyám nem főz, mamámhoz kell minden nap délmelegben átsétálnom (busz nincs, falu), ami kb 35perc (oda-vissza)

Viszont mama kb mindig valamilyen főzeléket főz, a tökfőzelék nála a "nyerő", egy hónapban legalább 12x van az, meg persze tökpogácsa, amit én szintén nem szeretek, és hasonló kaják. Persze megeszem, mert muszáj. Az meg még a hab a tortán hogy mindig ottart hogy elmesélje mi történt vele, de nem mondhatom neki hogy "Nem érdekel hogy a szomszédnénid ma hogy káromkodott a férjével, az sem hogy milyen "érdekesség" volt a Dr. Tóth meg hasonló szerintem hülyeségekbe. stb"

De ez még mindig nem elég, még nagyon sokszor ott szokott tartani hogy szedjem le a cseresznyét, szedjek le minden függönyt mert havonta kétszer mossa ki, és másnap kora reggel meg menjek át hogy visszategyem.

(Aztán persze délmeleggel megint át kell mennem kajálni)

Szerintetek én reagálom túl ezt?

Ez megy már 7 éve, jelenleg 17 vagyok.

Anyámmal már sokszor összevesztem ezen hogy nem főz és mehetek délmelegben, mamámnak nem mondok semmit, mert öreg már, nem akarom hogy azt higgye nem szeretem. Meg kell neki a társaság az biztos, bár ott van tatám, de elváltak. Csak nekem ez sok minden nap.

Egy házban laknak ugyan, de nem is beszélnek szerintem.

2015. júl. 15. 15:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
tanulj meg főzni
2015. júl. 15. 15:05
 2/19 A kérdező kommentje:

Na igen, írni is akartam csak kimaradt.

Anyám azt mondja nem ad alapanyagokra pénzt főzéshez, mert mamánál ingyen van a kaja.

2015. júl. 15. 15:05
 3/19 A kérdező kommentje:
És persze anyámnak én hordom ételhordóval minden nap a kajáját :)
2015. júl. 15. 15:07
 4/19 anonim ***** válasza:
21%
17 évesen ez a gondod? Elmész dolgozni, lesz pénz. Ha van pénz, lesz alapanyag. Fogod és megfőzöd. És kész.
2015. júl. 15. 15:10
 5/19 anonim ***** válasza:
77%

Nagyjából én is ezt csinálom, hogy megyek nagyanyámhoz, csak én nem az evés miatt, hanem segítek neki, stb., de én minden nap megyek. Ha nem kell csinálni semmit, akkor is csak ránézek, hogy minden rendben van-e. Nézd, ha 17 vagy, akkor csak kanyarodik valamerre az életed, gondolom nem maradsz ott falun, ha továbbtanulsz, s nem feltétlen marad örökké így ez az állapot. Végül is én megpróbálok tűrni, meghallgatom a sok mindent, amit mondd nekem, de nem is érdekel, aztán megyek. Már megszoktam.

Tesód nincs, aki tudna még neki segíteni?

2015. júl. 15. 15:14
 6/19 anonim ***** válasza:
62%
Túl sok a szabadidőd, menj el dolgozni, keresd meg a kajára valót (nagymamád sem azért főz állandóan tököt, mert az olyan rohadtul jó, hanem azért, mert ezt tudja megfizetni úgy, hogy téged és anyádat is etet), aztán munka után/előtt főzz meg és mosogass el.
2015. júl. 15. 15:14
 7/19 A kérdező kommentje:

Ja suli mellett.. Gondolom ti gimi mellett dolgoztatok.

Még nyáron csak-csak de szeptembertől?

Ezt ti sem gondoltátok komolyan.

(Amúgy természetesen semmi zsebpénzt nem kapok)

2015. júl. 15. 15:15
 8/19 anonim ***** válasza:
69%

Laposra ülöd a seggedet a számítógép és a tv előtt, és itt rinyálsz, hogy egész nyáron átjársz zabálni a nagymamádhoz, ahol mily borzalom, segíteni kell időnként.

Tedd magad hasznossá.

2015. júl. 15. 15:17
 9/19 anonim ***** válasza:
88%

Valószínűleg nagymamádat sem veti fel a pénz, azért főz tökfőzeléket, mert a tök könnyedén megterem a kertben, illetve megvenni sem drága.

Én örülnék, ha még élne a nagymamám és mehetnék hozzá.

Anyukád meg valószínűleg azért alszik sokat, mert az állandó műszakváltás nagyon megterheli és kimeríti a szervezetet. Sokkal fárasztóbb, mint mindig azonos időben dolgozni.

Ne kritizáld őket, inkább próbálj segíteni, amit tudsz.

2015. júl. 15. 15:18
 10/19 anonim ***** válasza:
77%
Őőőő, de, dolgoztam, 16 éves koromtól nyáron és suliidőszakban hétvégén. Főleg, ha nem engedhettünk meg magunknak mást, csak a tököt, mert nem telik rá. Érdekes, ezek után sosem panaszkodtam arra, hogy valaki el mer látni tök ingyen kajával, minden áldott nap. Szorít a gyémántcipő, más bajod nincs, ugye tudod?
2015. júl. 15. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!