Hogy közöljem egy alkoholista anyával?
Nekem tanács kell hogy hogy mondjam, de ugye a védőnő nem lenne rá képes hogy közölje anyámmal?
Mert én szeretném, úgy könnyebb...
Lehet h nekem lelki sérülést okozna de ez legyen a legkisebb gond...az én életem annyira nem érdekel.csak a babáé.megtartani semmiképp nem akarom, nem tudom.
Aért örülnék jobban az abortusznak, mert ha örökbe adom akkor az még jobban fájna mindenkinek..sztem
Köszi a VÁlaszt
Ne haragudj, ha kemény leszek.
Mit gondoltál, november óta miért nem jött meg????
Amire most készülsz, az gyilkosság! Nem ítélem el egy az egyben az abortuszt, de könyörgöm, ma-holnap már érezni fogod a mozgását! Kb. 17 hetes lehetsz, azt írod, az abortusz sem úgy működik, hogy besétálsz, hogy el akarod vetetni és másnap megcsinálják. Legalább egy hét, mire elintézed a szükséges papírokat, megjelensz a védőnőnél, stb. Gondolod, hogy még megcsinálja bárki is?
Hogy a pics@ba nem vettétek észre, hogy kiszakadt a gumi?
Azonnal tessék elmenni nőgyógyászhoz! Nem itt ülni és várni a csodát! Tessék bemenni az sztk-ba, ahova tartozol és addig el nem jönni, míg egy orvos meg nem vizsgál.
Mivel nem vagy felnőtt, a védőnőnek kötelessége elmondani a szüleidnek. Mivel gyerek vagy, a szülői beleegyezéstől sem ment meg senki.
És eszedbe ne jusson illegális magzatelhajtó dolgokhoz nyúlni!
Csak 1-2 hozzászólást olvastam el.Hogy menny okos emberke van?(tisztelet a kivételnek)
valaki írta,hogy ha anyukád megtudja,hogy unoka lesz,talán elmegy elvonó kúrára.Biztos vagyok benne,hogy az ő anyja nem alkoholista,mert akinek az(az enyém is az) tudja,hogy 50 unoka is lehetne azt is nagy ívben le fogja sz@rni..A pián kívül már semmi nem érdekli az ilyen alkoholistákat.Beszélni nem is lehet velük..
Aki azt írta,hogy tartsd meg,és neveld fel attól megkérdezném,hogy miből is?Ja a szülők kötelesek az apuka helyet fizetni? És mi van ha a szülők is a béka segge alatt vannak,és nekik sincs miből fizetni?Akkor mi van?
Egy alkoholista mellé pici gyereket vinni nagy butaság lenne,hisz amit kapna a kérdező alanyi jogon pénzt,az anyja nagyon gyorsan elinná(ha mást nem ellopná,amikor a kismama nem figyel)
Kedves kérdező! Hibás vagy te is nagyon.Október óta nem jött meg.Igaz írtad,hogy nem rendszeres,de mivel nemi életet élsz valahol erre is figyelned kellett volna.Már december hónapban el kellett volna menned a nőgyógyászhoz egy rutin vizsgálatra.Akkor kiderült volna,hogy hány hetes terhes vagy,és már intézhetted volna az abortuszt.lehet,hogy most már kiestél az időből,így ha akarod ha nem szülnöd kell.(nem is kell elmondanod,hisz hamarosan úgyis tudni fogja a környezetedben mindenki)Csak megjegyzem anyád akkor sem fog örülni ha előre szólsz vagy más mondja meg!
Ha meg kell szülni,és még mindig úgy érzed,hogy képtelen vagy felnevelni egy alkoholista mellett(gondolom ott laknál továbbra is)akkor add örökbe.Így mindenki jól jár.A gyermek kap egy biztos anyagi hátteret,és te is élheted tovább az életedet.(gyermeked utána is lehet amennyit akarsz)
de ki kell,hogy ábrándítsalak.Ha örökbe adjátok,ti nem vehettek részt a nevelésében.Olyanba egyik örökbefogadó szülő sem megy bele,hogy ő neveli mint "saját" gyermek,aki ott lesz ha beteg,ha sír,és ti mint biológiai szülök állandóan ott lesztek amikor szülinapja van,vagy egyéb esemény..(én sem egyeznék ilyenbe bele,ha örökbe fogadnék gyermeket)
Kedves kérdező! Én nem írok olyat,hogy ne vetesd el mert gyilkosság!( ÁÁÁ!! kiborít ha valaki ilyeneket mond),de olyat sem mondok,hogy vetesd el! NEKED KELL DÖNTENED!
Mérlegelj:
-a te életed miben változik
-anyagilag fel fogod tudni nevelni?
-képes vagy mindenről lemondani? akár az iskolákról,gondtalan szórakozásról?(igaz az iskolát később is be lehet fejezni,ha lesz erőd,és időd)
-Van hova mennyi a csöppséggel?Vagy vállalod,hogy ő is egy alkoholista nagymama árnyékában nöjjön fel?
-Őszintén kimered mondani magadnak,hogy igen én anya leszek..hűűűde jó??
neked kell tudni a választ nem nekünk..
Én mindenesetre sok szerencsét kívánok neked.
Én személy szerint 16 évesen nem vállalnék be gyermeket,de ez mint írtam az én véleményem..Ha ilyen helyzetben lennék,tudnám,hogy mit csináljak.
Mielőtt még leharapná valaki a fejem és gyilkosnak titulálna,csak mondom,hogy soha nem voltam abortuszon,és 2 gyermekem van...
37/N
Én írtam, hogy gyilkosság az, amire készül a kérdező. Olvasd el még egyszer, kedves utolsó és akkor talán rájössz, hogy hogyan értettem, de a tisztánlátás érdekében leírom még egyszer. Önmagában az abortuszt el tudom fogadni (soha nem volt, két gyerekem van), de ha valaki a 18. hét környékén csak azért akarja elvetetni, mert nem meri elmondani az anyjának a terhességét, az számomra gyilkosság. Főleg úgy, hogy nem csinálják meg szülői aláírás nélkül.
Ha elolvastad a válaszomat, egy szóval sem írtam, hogy tartsa meg, tudom, hogy nem egyszerű egy gyereket felneveli. De nagyon-nagyon felelőtlennek tartom a kérdezőt. Nem csak azért mert várt november óta, hanem mert egy óvszer csak úgy nem tud lyukas lenni. (Egyébként élek a gyanúval és nagyon reménykedek, hogy vaklárma az egész...)
Kétszer voltam terhes, mindkétszer gyönyörű lánynak adtam életet, én egy napot nem tudtam várni, amikor felmerült a gyanú, hogy egy kis élet van bennem, azonnal csináltam tesztet. Nem, majd áprilisban, majd holnap... hanem most azonnal.
ma 13:19
Jaj nem akartalak megbántani,de írtam,hogy nem olvastam el a válaszokat.A "gyilkosság" szót már többször olvastam/hallottam,és ettől borulok ki.Amit te írtál,hogy ha már túl van a 3 hónapon,Persze,hogy nem szabad abortuszra mennie,és nem is fog olyan dokit találni aki elvégezné..Ezért is írtam,hogy szerintem már csak a szülés marad,és a mérlegelés,hogy örökbe adja-e..Abban is egyetértünk ahogy te is,én is kifejtettem,hogy butaság volt ennyi ideig várni hátha lesz valami alapon...De továbbra is azt mondom,hogy a döntés a kérdező kezében van..
Kívánom,hogy okosan,és jól döntsön...Hisz már két életről kell döntenie...Ez csakis az ő joga,mi csak tanácsot,hasonló történetet adhatunk neki,de nem befolyásolhatjuk,nem nevezhetjük gyilkosnak,vagy utálatosnak,mert örökbe adja a gyerekét.(ha így dönt)
Az én véleményem alapból amúgy is az, hogy az abortuszt, mint olyat be kéne tiltani, de elfogadom, hogy vannak ilyenek, mint a kérdező, akik abszolút nem gondolkoznak előre, és akkor még jobb az abortusz, mint ha valami bábaasszonyhoz mennek, aki könnyen lehet, hogy a gyerekkel együtt őket magukat is megöli.
Az viszont nem véletlenül van, hogy meddig lehet abortuszt csináltatni!! Nemcsak azért, mert azon túl már jól láthatóan gyilkosság, hanem azért is, mert azzal már az anya élete is veszélybe kerülne.
Lehet lepontozni, mint eddig, de akkor is azt mondom, hogy az egyetlen megoldás, hogy szülje meg, majd adja örökbe, ha felnevelni nem tudja.
Ha nem tudsz egyszerűen eléállni és elmondani (bár ez lenne a legjobb), akkor írj egy levelet és add oda neki. Nekem ez bevált, mert ilyenkor mindkét félnek van ideje végiggondolni a dolgot és pontosabban fogalmazni, átgondolni a mondanivalót.
Amúgy nekem is alkoholisták voltak a szüleim, 8 évesen hagytak el, a nagynéném és a nagymamás is ittak, akikhez kerültem, mégsem feküdtem le senkivel 16 évesen, így megúsztam ezt a szitut. Én csak 20 évesen találtam meg a párom, de megértem, ha valaki előbb találkozik Vele. Kár, hogy nem vettél egy tesztet januárban, akkor most nem kellen kész helyzettel szembesülnöd, Neked és a többieknek. De ez eső után köpönyeg.
Minnél előbb mond el, jobban érzed majd magad utánna, bárhogy is alakul, megkönnyebbülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!