Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? 16 éves fiu...

Mit tegyek? 16 éves fiu vagyok és a házunkhoz hozzá lett épitve a mamámé is de a vályog olvadás miatt kidölt a fal életveszélyes lett a mienké is. El kellett menni innen kaptunk egy ideiglenes lakást amibe nincs fürdö se konyha vc van meg

Figyelt kérdés
szomszédaink romák még a környéken se láttam magyart rajtunk kivül regeltöl estig üvöltöznek Esztergomban vagyunk tehát tanácsi lakást se tudunk igényelni mmert it csak licitre van. Szerintetek mit tegyek pár embertöl kérdeztem, már de nem hitték el de mondom ez vér komoly
2010. márc. 3. 08:21
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek: valóban, tényleg így van, elolvastam. Ettől függetlenül magántanulóként szerintem tudna valamilyen munkát vállalni...
2010. márc. 3. 10:52
 32/44 anonim ***** válasza:

Vagy ha szakmát szerez. Vagy ha házasságot köt. Ezt ugyanis ne hagyjuk le a végéről:

"A törvény erejénél fogva a tizenhatodik életévének betöltése után kérelmére megszűnik annak a tankötelezettsége, aki

- érettségi vizsgát tett,

- államilag elismert szakképesítést szerzett,

- házasságkötés révén nagykorúvá vált,

- gyermekének eltartásáról gondoskodik.

A kérelmet a tanuló és - a nagykorúvá vált tanuló kivételével - a szülő közösen nyújthatja be. A kérelmet az iskola igazgatója írásban tudomásul veszi."

2010. márc. 3. 10:54
 33/44 A kérdező kommentje:
ejha rendesen utána néztetek köszönöm de sajnos ez nem segit rajtunk mert munka továbra sincs se nekem se a tesom nak ugyhogy marad anyu fizetése ami a kajára elég de albérletre meg rezsire sanos nemm de azért köszönöm
2010. márc. 3. 11:14
 34/44 anonim ***** válasza:
De nem lehetne valamilyen plusz szociális segélyt kijárni? Ennél jobb helyzetben lévő családok is megkapják?
2010. márc. 3. 11:33
 35/44 anonim ***** válasza:

Gondolom, nem vagytok kisebbség - az mindent megkap, elég felmutatni 4-5 gyereket...

De már írtam, ferences gimi, nekik vannak kapcsolataik, és fognak segíteni, csak ne ülj a fenekeden, nem lehetsz ennyire tutyimutyi. Kérjetek és adatik, csak bizalommal kell fordulni, ne húzd az időt, ne keress kifogásokat.

2010. márc. 3. 12:07
 36/44 A kérdező kommentje:
hát teljesen igazad van kisebség lenék vagyiscigány akor már nem it lenék és segéjt is kaptam volna de én nem vagyok bokszos:s
2010. márc. 3. 12:21
 37/44 A kérdező kommentje:
én nem keresek kifogást azért kérdeztem it de sajnos nem vagyok közép iskolás mert buktam.....
2010. márc. 3. 12:23
 38/44 A kérdező kommentje:
közép iskolát ugy értem hogy ezért nem tudnák koliba meni meg...
2010. márc. 3. 13:39
 39/44 A kérdező kommentje:
meg szerintem az lesz a legjob ha beletörödök hogy nekem ez jutot
2010. márc. 3. 13:39
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, kölyök, látszik, hogy buktál, mert nem érted a tanácsomat. Holnap ha felkelsz, felöltözöl, megreggelizel, fogod magad, és elmész a Ferences gimibe, és felkeresel ott egy tanárt, aki épp ráér, vázolod neki a helyzetet, és megkéred, hogy adjon tanácsot, mit tehettek, hova fordulhattok segítségért, hogy ne kelljen így élnetek. Ő oda fog irányítani ahhoz, aki segíteni tud ebben. Én ismerem azt a gimit, öcsém járt oda, én meg táboroztam náluk, még Böjte Csabát is ismerik személyesen, aki a határon túli szegény gyerekeket húzza ki a trutyiból. Fognak segíteni, nem fognak bántani vagy kinevetni, csak el kell menni, tudod, nem fog a szádba repülni a sült galamb.
2010. márc. 3. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!