Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? 16 éves fiu...

Mit tegyek? 16 éves fiu vagyok és a házunkhoz hozzá lett épitve a mamámé is de a vályog olvadás miatt kidölt a fal életveszélyes lett a mienké is. El kellett menni innen kaptunk egy ideiglenes lakást amibe nincs fürdö se konyha vc van meg

Figyelt kérdés
szomszédaink romák még a környéken se láttam magyart rajtunk kivül regeltöl estig üvöltöznek Esztergomban vagyunk tehát tanácsi lakást se tudunk igényelni mmert it csak licitre van. Szerintetek mit tegyek pár embertöl kérdeztem, már de nem hitték el de mondom ez vér komoly
2010. márc. 3. 08:21
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
Tudnak rajtatok segíteni, néma gyereknek anyja se érti szavát, szólj a szüleidnek, vagy fogd magad és indulj te, úgyis hívni fogják a szüleidet is, csak cselekedjetek.
2010. márc. 3. 09:25
 22/44 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon sajnálom a helyzeted. Te -a körülmények ellenére- egy értelmes fiúnak tűnsz, és vsz. a szíved is a helyén van, ha nem akarod otthagyni a családtagjaidat.

Viszont szerintem nincs nagyon más választásod...

Én a helyedben elmennék dolgozni, a suli be lehet fejezni később is. Próbálj meg a keresetedből bérelni valahol egy szobát, ott legalább nyugi lenne. A maradék pénzből támogasd a családod.

2010. márc. 3. 09:26
 23/44 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, ez azért elég nagy hülyeség. Elmennél dolgozni? 16 évesen, suli HELYETT? Tanköteles 18 éves koráig, de sebaj...
2010. márc. 3. 09:33
 24/44 anonim ***** válasza:

Igen, de az a szülei baja, akik viszont nem tudnak neki segíteni. Ebből is csak akkor lehet problémájuk, ha valaki pampog érte, és az is max. pártízezres büntetés.

Élni meg muszáj.

2010. márc. 3. 09:41
 25/44 A kérdező kommentje:
van bene valami de melot nem találtam sehol a környéken de még ha találnék is házat kel bérelni rezsit kel fizetni és valamiböl még enem is kel nem gondolod? egyébként magán tanulo vagyok tehát nem lene gond a suli de a háznak téleg nem volt alapja azért is csuszot meg..rendebe hozni sajnos nem lehet vagy csak nagyon sok pénz böl amiböl már házat is vehetnék jo mesze inen...
2010. márc. 3. 09:44
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Én már egyszer hozzászóltam. Miért nem mész el egy koleszba, és nem magántanuló lennél, hanem iskolai közösségben élnél. Hm? A mostani helyzeted mérlegelve nagy valószínűséggel felvennének. Mit szólsz hozzá? Neked nem az a dolgod, hogy elviseld ezeket a súlyos gondokat.
2010. márc. 3. 09:45
 27/44 A kérdező kommentje:
egyébként szerintetek nem akarnak elmeni inen a szüleim naná hogy el akarnak meni de nincs hova és miböl azért is irtam ide hogy talán kapunk 1 ,2 használhato tanácsot
2010. márc. 3. 09:46
 28/44 A kérdező kommentje:
koleszba nem mehetek mert buktam még csak 8 adikos vagyok.
2010. márc. 3. 09:51
 29/44 anonim ***** válasza:
35%

9:33-asnak üzenem, hogy tankötelezettség 16 éves korig van, szóval az a hülyeség, amit ő írt, utána kéne nézni, mielőtt ítélkezik.

Szóval: keress munkát, még ha alkalmi is, ha magántanuló vagy, akkor ez megoldható. A pénzből próbáljátok felújítani a házat... persze ettől a környék még nem lesz jobb. Önkormányzat, segítség kérése?

2010. márc. 3. 10:34
 30/44 anonim ***** válasza:

10:34 - Ez a törvényi szabályozás:

A közoktatási törvény 129. § szerint:

(1) Annak a gyermeknek, aki tanulmányait az általános iskola első évfolyamán az 1997/98. tanévben, illetve azt megelőzően kezdte meg, tankötelezettsége annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége meghosszabbítható legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a tizennyolcadik életévét betölti.

Más szabályok vonatkoznak azokra a diákokra, akik 1998/99-es tanévben kezdtek általános iskolába járni.

E diákokra ugyanis a közoktatási törvény 6. § (3) bekezdése vonatkozik:

A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló tizennyolcadik életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége meghosszabbítható legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a huszadik életévét betölti. Az eltérés lényege, hogy azok a diákok, akik most kezdik a középiskolát - főszabályként - tizennyolc éves korukig tankötelesek. E szabálytól az intézmény vezetője eltérhet.

A kérdező a kora miatt az utóbbiba esik bele függetlenül attól, mikor kezdte az általános iskolát.

2010. márc. 3. 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!