Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mai felfogás szerint párom...

A mai felfogás szerint párom és én elítélendők vagyunk és elkényeztetettek?

Figyelt kérdés
Párommal komoly a kapcsolatunk, párszor feljött már témaként a jövőnk, esküvő stb. Persze még nem most tervezzük, pár éven belül, de ő is szeret ábrándozni tervezni és én is szivesen beszélgetek erről, örülök, hogy végre egy komoly férfit találtam :) Lényeg, hogy én falusi vagyok és Ő is. Nálunk úgy járja, hogy a lagzit a szülők fizetik. Nem csak a mi családunknál, hanem úgy a környéken ez amolyan hagyomány. Úgy szokás, hogy mindkét oldalról fele-fele arányban a szülők állják a költségeket. Ha látják, hogy komoly a dolog a szülők gyüjtögetni kezdenek. Persze ha nem olyan a viszony vagy az anyagi háttér, akkor az más helyzet nyilván. De ha megtehetik és SZIVESEN teszik, úgymond tartják ezt a hagyományt akkor szerintetek élni vele nem jó dolog? Konkrétan az én párom anyukája meg is sértődne, ha nem szeretnénk, ha állná a lakodalmunk költségeit. Mi párommal ezek szerint más neveltetést kaptunk, mert nekünk ez lett "normálisnak" beállitva és mi elfogadjuk, ha úgy alakul majd. De itt mindenki azt vallja, hogy amig a pár meg nem kereste rá a pénzt ne legyen esküvő, se lagzi, más pénzén könnyü bulizni stb. Értem én ezt is, nektek ez a furcsa. Nekünk meg az a szokás, hogy a szülő igy engedi el a háztól a gyermekét. Szervez neki egy bulit. Nálunk pl. lagzi előtt szokás a disznóvágás, akkor hozza a rokonság a süteményt, ajándékokat stb. Mindenki eszik, iszik, táncol. A párom szülei gyüjtögettek kicsi kora óta (egyke a párom) és szeretnének anyagilag minket segiteni a későbbiekben is pl. majd a bútorokat megveszik vagy szőnyeget stb, hisz egy fiúk van, kinek, ha nem neki segitenének (ezt ők mondják) Tudom, hogy ez nem természetes dolog, de valahogy nálunk igy működnek a szülők. Persze senki sem várja el, ha nem adnának csak egy almát én nekem nem lenne arra sem szavam, hisz nem ebben mérik a szeretetet. De úgy gondolom,ha támogatni akarják a gyereket a szülők akkor joguk van hozzá. Itt meg rögtön pálcát törnek a párok fölött, akik esetleg szülői segitséget elfogadnak. Vagy én látom rosszul? És mindent vissza kéne utasitani... ? Párom egyébként spórolós, önerőből van egy 5 éves autója, illetve szeretne kétszobás lakást venni a közeljövőben. Dolgozik, én pedig most fejezem be az egyetemet, tehát én is dolgozni fogok, nem az van, hogy ingyenélünk és tartjuk folyton a markunkat.
2015. jún. 3. 11:21
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is úgy van, hogy mi fizetünk mindent. Bennünk nem merült fel, hogy a szüleink fizessék az esküvőnket, de a szüleinkben sem. Majd kapunk ajándékot.

Nálunk ez a szokás, nálatok meg az. Egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, csak más.

Sok boldogságot!

2015. jún. 4. 08:52
 32/32 anonim ***** válasza:
videken ez teljesen normalis felfogas volt, csak ma akadnak ki ezen egyesek. A szulok orommel kifizettek a lagzit , a lany szulei adtak a butort a lakasba es sokszor a fiu szulei segitettek a haz epitesbe vagy vasarlasba (telekvasarlas) stb. es ez egy nagyon jo gyakorlat volt. Kerdezo nyugodtan fogadjatok el mindent amit a szulok es a rokonok szivesen adnak, es legyetek boldogok.
2016. jún. 17. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!