A mai felfogás szerint párom és én elítélendők vagyunk és elkényeztetettek?
Ha ez a szokás és a szülők nem a jövő évi fűtést fizetik ki a lagzira, akkor miért ne fogadnátok el? Szerencsés helyzet, hogy mindkét család így áll hozzá, így köztetek nem lesz ebből konfliktus.
Igen, a GYK-n csak az rúg labdába, aki 18 évesen elköltözik otthonról (persze szülői segítség nélkül), 21 évesen saját ingatlanja és megtakarítása van és egyedül fizet mindent, gyorsan párt talál, összeházasodik és gyerekeket szül.
Az, hogy ezek mindegyike vastagon magánügy, és az érintetteknek kéne megegyezni benne, az itt nem számít semmit. ;)
félreértés ne essék :)
nem a ti szituációtokra írtam :)
Csak példa volt arra, h a szélsőség nem éppen jó. De ha EZ, ahogy TI csináljátok, MKINEK megfelel, hol itt a gond :D
Tojd le, ki mit gondol. Nekünk is besegítettek a szülők. Nem kértük, ők ajánlották fel.
Az meg, hogy Vadidegen Kispista valahol Jedánban erről mit gondol, hogy ítél el, kit érdekel?
Szerintem magával azzal, hogy anyagilag segít, semmi gond nincs.
Amivel nekem bajom van, hogy elterjedt a nézet, hogy akié a pénz, azé a hatalom, döntés, stb., így a szülő megmondhatja mi legyen és mi ne az esküvőn. Nekem ez nem tetszik, mert ha ajándékba szánja a pénzt, pofátlanság megmondani, hogy mire költsem.
A másik dolog, ami nem tetszik, hogy sokan nem veszik észre az érzelmi zsarolást, mert a javukat szolgálja. Ha anyukám felajánlaná, hogy fizeti az esküvőmet, elfogadnám, abban az esetben, hogy ha nemet mondanék, nem hisztizne, sírna, fenyegetne, zsarolna, stb.
Már 9 éve egyedül, saját, tehermentes lakásomban éltem, mikor megházasodtam, mégis a szüleim fizették a részemet, feleségem szülei a feleségem részét a lakodalomban.
Én azt nem értem, miért foglalkozik a kérdező azzal, hogy ismeretlen emberek mit gondolnak róla.
23. válaszolónál a pont:
"Az meg, hogy Vadidegen Kispista valahol Jedánban erről mit gondol, hogy ítél el, kit érdekel?"
mi magunknak fizettuk a lakodalmat, fel sem merult bennunk, hogy majd a szulok állják. mindketten dolgoztunk..igy furcsa is lett volna. pedig egy békési kis falubol valo vagyok. :D még sincs ilyen "hagyomány".
de már a szuleimnek se fizettek semmit az eskuvore, lakodalomra..egy fél disznot kaptak anno a szuleiktol. (ok most 67 évesek, én meg 30)
nekem is inkább az a furcsa, hogy sokaknak nem telik rá, de nagy dinom-dánomot akarnak csapni hitelekbol... (bár tudom, hogy otthon az emberek tobbsége tévét, telefont, hutot, mosogépet..autot...mindent hitelre vesz, mert ami már 3-4 éves az nem jo, ujabb, szebb, jobb kell nekik)
Nálunk mi fizettünk mindent, az esküvőt, hazat, kocsit,gyerek cuccokat,sárga csekkeket....
Nekem mindegy máshol hogy szokás, ha nalunk is igy ilyen lenne biztos örömmel elfogadnám a szuleimtol, de esetünkben fura lenne ugyanis esküvő elott mar egyutt éltünk, 5 evet biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!