Tényleg kötelességem lenne minden nap pluszban főzni rá?
Sziasztok!
Körülbelül fél éve költöztünk össze a párommal. Én egy bizonyos fajta étrendet követek, a lényege, hogy csak nyers ételt fogyasztok, húst, tojást, stb.-t egyáltalán nem. A párom a hagyományos módon étkezik, ami rendben is van, viszont a múltkor kifakadt, hogy kicsit unja, hogy nincs minden este főtt kaja az asztalon (heti kb. 3 alkalommal szoktam neki húst pirítani zöldség mellé, vagy csinálni valami egytálételt). Ugyanott dolgozunk, egyszerre érünk haza, a házimunkát felosztva végezzük. Most komolyan akkora bűn, hogy nem főzök külön rá? Szerintem éppen ő is odarakhatna magának valamit... Persze azt is megkaptam, hogy ha nem lennék ilyen hülye, és "normális" ételeket ennék, nem is kellene ezen vitázni. Most konkrétan ott tartunk, hogy egy napja nem beszélünk.
A baj az, hogy én úgy érzem, hogy igazam van, de nehezen tartok haragot, már most szívesen inkább belemennék, hogy akkor főzök neki külön, de a büszkeségem még kitart...:) :(
Előre is köszönöm a válaszokat!
Férfivá akarok válni? Ezt miből szűrted le? Abból, hogy nem gondolom, hogy ugyanannyi munka mellett jobban kellene hajtanom otthon mint neki? Mindamellett, hogy alapból is megtettem ezt, erre még panaszt nyújt be?
Mellesleg a te pasid biztos nem tojik a fejedre, ha minden nap elnézi, hogy te főzz... Mindegy, ezt az eszmecserét lezártam, mert nem teljesen sikerült megértened a kérdés lényegét, valamint azt, hogy nem a 19. században élünk.
"És igen tartom magam annyira nőnek hogy ha valakit szeretek akkor feltétel nélkül szeretem és nem rinyálok azon a fél órán míg odateszem a kaját, aztán a gáz megfőzi..."
Micsoda csúsztatás. És a férfi nem szereti annyira, hogy akkor igazságosan osszák ki újra a házimunkákat? És nem, nem alapvetés, hogy a másik helyett végzünk munkát. Ráadásul a kérdező néha megcsinálja a kaját; a férfinak meg ezen felül vannak elvárásai.
Azt írod, hogy a házimunkát felosztva végzitek. Ez így nem igaz, ha csak te főzöl!
Egyezzetek meg, hogy egyik héten ő végez minden házimunkát, beleértve a főtt kajáját, meg neked a nyers kaja készítését, másik héten meg te.
Igen, kötelességed. Az is kötelességed, hogy minden alkalommal meleg tejcsikét szolgálj fel neki cumiüvegben, majd megbüfiztest, ha végzett.
Ha gyereket vállaltál, akkor tessék róla gondoskodni! Ha nem lenne ilyen sok felelőtlen anya, sokkal élhetőbb hely lenne ez a világ. Nem félsz, hogy elveszik tőled a kis lurkót, mert nem gondoskodsz róla megfelelően?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!