Tényleg kötelességem lenne minden nap pluszban főzni rá?
Sziasztok!
Körülbelül fél éve költöztünk össze a párommal. Én egy bizonyos fajta étrendet követek, a lényege, hogy csak nyers ételt fogyasztok, húst, tojást, stb.-t egyáltalán nem. A párom a hagyományos módon étkezik, ami rendben is van, viszont a múltkor kifakadt, hogy kicsit unja, hogy nincs minden este főtt kaja az asztalon (heti kb. 3 alkalommal szoktam neki húst pirítani zöldség mellé, vagy csinálni valami egytálételt). Ugyanott dolgozunk, egyszerre érünk haza, a házimunkát felosztva végezzük. Most komolyan akkora bűn, hogy nem főzök külön rá? Szerintem éppen ő is odarakhatna magának valamit... Persze azt is megkaptam, hogy ha nem lennék ilyen hülye, és "normális" ételeket ennék, nem is kellene ezen vitázni. Most konkrétan ott tartunk, hogy egy napja nem beszélünk.
A baj az, hogy én úgy érzem, hogy igazam van, de nehezen tartok haragot, már most szívesen inkább belemennék, hogy akkor főzök neki külön, de a büszkeségem még kitart...:) :(
Előre is köszönöm a válaszokat!
32: ebben a topicban a Kérdezőnek segítünk AZ Ő problémájában.
Ha Neked más a problémád, akkor nyiss avval egy új topicot. Ha nincs problémád, akkor ne csináld itt a feszkót!
Fát ugyan nem vágok, de azt ő sem.:D Ő kisvárosi srác, én falusi csaj vagyok, túrtam éppen eleget a földet (reményeim szerint nem fogom már sokszor, mert mindig is utáltam:)).
Mindenkinek köszönöm a választ!
32-es
Igen, de a kérdező esete más mint a tiéd. Képzeld el, hogy neked többet kell dolgoznod, és még számon is kérik rajtad. Tehát a férfi nem vállal többet, és teljesen alapvetésnek veszi, hogy mégis követelhet többet. Szerintem ez nonszensz.
#32: Alapvető norma?:D Vagy annyira Nő? Ha annyira Nő lennél, akkor becsülnéd magad annyira, hogy nem hangoztatnád, hogy a nő dolga a főzés minden esetben.
Mellesleg a nyers kajámból is szokott enni, azt is én csinálom meg, úgyhogy még ha nem is főzök, én etetem minden nap. Csak éppenséggel vagyok annyira Nő, hogy nem érzem kötelességemnek, hogy a főzést kisajátítsam magamnak, mint az ötvenes évekbeli amerikai háziasszonyok.
Attól nem leszel nő, hogy férfivá akarsz válni, mert ez a 21. század...neked az a bajod hogy a pasid tojik a fejedre és ha plusz kaját kér akkor sem segít be.
És igen tartom magam annyira nőnek hogy ha valakit szeretek akkor feltétel nélkül szeretem és nem rinyálok azon a fél órán míg odateszem a kaját, aztán a gáz megfőzi...
Ui: Nem látok a jövőbe, de belelátok a válási procedúrákba, hidd el nem is gondolnád, hogy ennél kevesebbért váltak el emberek és hidd el, ha ugyanígy maradtok mindketten csökönyösek akkor nem lesz szép a vége. Ezzel nem azt mondom, hogy mindig neked kell engedni, de könyörgöm, te magad írod, hogy ha úgy van akkor megfőzöl neki, csak hát a büszkeség!Na az sok mindenre jó, csak nem a párkapcsolatokhoz. Miért kell ekkora patáliát csapni az ellen akit elvileg szeretsz? Komolyan ekkora nyűg? És részéről is, lehülyéz egy ilyen miatt? Gondolkodj el inkább, hogy levágtatok egy olyan hisztit amit a tinik szoktak. Ideje lenne felnőni ha már felnőttek vagytok és átbeszélni az egészet, aztán pontot tenni a végére.
Na pusszancs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!