Tényleg kötelességem lenne minden nap pluszban főzni rá?
Sziasztok!
Körülbelül fél éve költöztünk össze a párommal. Én egy bizonyos fajta étrendet követek, a lényege, hogy csak nyers ételt fogyasztok, húst, tojást, stb.-t egyáltalán nem. A párom a hagyományos módon étkezik, ami rendben is van, viszont a múltkor kifakadt, hogy kicsit unja, hogy nincs minden este főtt kaja az asztalon (heti kb. 3 alkalommal szoktam neki húst pirítani zöldség mellé, vagy csinálni valami egytálételt). Ugyanott dolgozunk, egyszerre érünk haza, a házimunkát felosztva végezzük. Most komolyan akkora bűn, hogy nem főzök külön rá? Szerintem éppen ő is odarakhatna magának valamit... Persze azt is megkaptam, hogy ha nem lennék ilyen hülye, és "normális" ételeket ennék, nem is kellene ezen vitázni. Most konkrétan ott tartunk, hogy egy napja nem beszélünk.
A baj az, hogy én úgy érzem, hogy igazam van, de nehezen tartok haragot, már most szívesen inkább belemennék, hogy akkor főzök neki külön, de a büszkeségem még kitart...:) :(
Előre is köszönöm a válaszokat!
Így viszont más a fel állás.
Beszélj vele, hogy igen is álljon ő is oda és segítsen mert nem a szakácsa vagy. Te is ugyanúgy elfáradsz a munkába és jó lenne a segítség. Azzal nem tesz jót ha még meg is sértődik.
"Ő a családi házból költözött el, én már évek óta külön élek"
Hát ez az!
Ilyet nem szabad csnálni.
Ő megszokott egy ellátást otthon, és most téged néz a pótmamájának.
Nemes egyszerűséggel jelentsd ki neki, hoyg a főzés is házimunka, és ha Te most átveszed a házimunka egy jelentős részét (mindennap főzés), akkor ő vegyen át ugyanennyi ideig tartő más házimunkákat Tőled.
Én amúgy kb. hetente egyszer főzök magamra is.
no comment... étteremben lakott, vagy mi?
13: De mi az, hogy SEGÍT? Az ő lakhelye (is), nem? akkor mi az, hogy besegít?
Ez a fiú nem tanult bele az önellátásba, az a baj.
Te meg anyjaként állsz hozzá. Ráadásul ingyen lakhat a Te tulajdonodban, ez már éppen elég lenne ahhoz, hogy a TELJES önellátás gondját Ő vegye le a TE válladról is, nem pedig fordítva.
#14: Teljesen igazad van, most világosodtam meg, hogy már maga az, hogy úgy fogalmazok, hogy "segít", sok mindent elárul, valószínűleg az én hozzáállásom sem 100-as ezek szerint, talán akaratlanul is átmentem pótmamába, ő meg idomul ehhez, meg fordítva...:)
Amúgy nem az én tulajdonom, közösen bérlünk lakást.
Szerintem nem SEGÍTENIE kellene, értve ezalatt, hogy ha MEGKÉRED, akkor megtesz valamit, mert ez nagyon nincs renben, ha mindketten egyformán dolgoztok.
A normális az lenne, hogy megosztjátok a házimunkát, hogy mi kinek a feladata és azt külön KÉRÉS NÉLKÜL megcsinálja az, akinek a munkája.
Akkor meg lehetne egyezni, hogy ö takarítja az egész lakást, cserébe te napnta fözöl.
De így, hogy ö csak "segít", magadnak nem kell fözni, neki meg hetente háromszr megteszed SZIVESSÉGBÖL, és ö mégis reklamál, nem tartom jogosnak a követelését.
Vagy ami kompromisszum lehetne: hetente háromszor úgy is fözöl, akkor fözz nagyobb adagot és a nem-fözös napokon egye a maradékot.
Én más étrenden vagyok, mint az itthoniak, és eszembe nem jutna, hogy számon kérjem rajtuk, hogy miért nem főztek nekem. Mikor váltottam, megtanultam főzni, és már főzök magamra, sőt van, hogy rájuk is.
Persze "egyszerűbb" lett volna, ha kisgyerek módjára kiszolgáltattam volna magam.
Számomra kissé fura, mikor a "férfi" a főzésben egyenlőségjelet tesz a mami és a párja közé. Ő miért nem főz rád? (Az nem válasz, hogy nem tud. Más is megtanulja.) Nonszensz.
Szóval nekem is több év rutinom van egyedülélésből, és tudatosan nézem, hogy csak oylannal jövök össze, akinek szintén van.
Egyszerűen nem egyenrangú enélkül a kapcsolat - ami azt okozza, hogy nem lesz tisztán szerelmi kapcsolat, ahnem lesz benne függőség, nem kívánt érzelmi elemek, amin lehet bosszankodni.
Sokmindent kell figyelni a kiválasztásnál, hogy egyáltalán olyat válassz, aki valóban szerelmi társnak ALKALMAS.
Jav.:
15: Így van, jól van, és is pont ezt igyekeztem tudatni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!