Tényleg kötelességem lenne minden nap pluszban főzni rá?
Sziasztok!
Körülbelül fél éve költöztünk össze a párommal. Én egy bizonyos fajta étrendet követek, a lényege, hogy csak nyers ételt fogyasztok, húst, tojást, stb.-t egyáltalán nem. A párom a hagyományos módon étkezik, ami rendben is van, viszont a múltkor kifakadt, hogy kicsit unja, hogy nincs minden este főtt kaja az asztalon (heti kb. 3 alkalommal szoktam neki húst pirítani zöldség mellé, vagy csinálni valami egytálételt). Ugyanott dolgozunk, egyszerre érünk haza, a házimunkát felosztva végezzük. Most komolyan akkora bűn, hogy nem főzök külön rá? Szerintem éppen ő is odarakhatna magának valamit... Persze azt is megkaptam, hogy ha nem lennék ilyen hülye, és "normális" ételeket ennék, nem is kellene ezen vitázni. Most konkrétan ott tartunk, hogy egy napja nem beszélünk.
A baj az, hogy én úgy érzem, hogy igazam van, de nehezen tartok haragot, már most szívesen inkább belemennék, hogy akkor főzök neki külön, de a büszkeségem még kitart...:) :(
Előre is köszönöm a válaszokat!
21: Egy módszer van rá: az egyedül élés, ami rákényszeríti erre.:)
Vagy kérje meg az anyukáját, és járjon oda enni!
:)
Vagy vegyen kész ételt!
Vagy egyen a tiedből!
És ezek kombinálása!
De az nagyon végletes, hogy heti 3-szor főzöl rá, és az nem elég neki!
Ez nem egy átlagos igény.
Én csináltam magamnak porlevest a héten, és 3 napig kitartott.
Anyukán adott sütit, ő sütötte, az is 3 napig kitartott. Vettem gírostálat, az 2 napig kitartott.
Nincs is annyi nap a héten, hoyg ne lenne elég, hoyg 3-szor főzöl!!!!
"milyen lenne már, ha a férjemnek nem lenne soha normális kaja azért mert én mást eszem, csak odadobok neki valami szendvicset, hogy egyél?"
A ferjed talan kisgyerek, beteg vagy mas problemaja van, hogy nem tud maganak fozni?
24: akkor leírom a saját életviteli viszonyaikat.
Nem panel, hanem 120 éves tégla társasházban lakunk 6 generáció óta. Sose volt kertünk és kályhánk 1840 óta.
Minden nő 100%-ig magának csinál meg mindent otthon, és házon kívül is (pénz megszerzése, hivatali ügyintzések, tanulmányok, vásárlás, stb.). Minden férfi is.
Jellemző az, hogy mindenkinek saját lakása van (30-60 nm-es).
"Jah azért azt hozzátenném, hogy ha fennakadunk a "segít" szón, akkor ugye a kis feleség is kimegy ha épp fával van tüzelve és hasít egy kicsit vagy felássa a kertet illetve megszerel dolgokat ugye? Mert ezek szerint nincsenek női férfi szerepkörök szóval így evidens....2
Képzeld el, nö létemre képes vagyok fát hasogatni, a kertet mindig én ásom fel (mert kimondottan szeretem csinálni), és a szerelések jó részét is megcsinálom.
DE!! Ha a férj csinálja is, a favágás nem mindennapi munka, a kertet évente kétszer kell felásni és szerelnivalók sincsenek minden nap.
Ezen az alapon a feleségnek böven elé lenne hetente egyszer házimunkát végezni, mert akkor lenne egyforma arányban a férfi- és nöi munka mennyisége.
Mellesleg írták korábban, hogy elöre meg kell beszélni, hogy ki mit vállal az otthoni munkákból, ÚGY, hogy kb ugyanannyi legyen mindkettönek. Ebbe beleférne a hagyományos férfimunkák mellett még böven a nöi munkákból is, mert az sokkal több.
"Én hormonproblémák miatt speckó étrenden vagyok, de milyen lenne már, ha a férjemnek nem lenne soha normális kaja azért mert én mást eszem, csak odadobok neki valami szendvicset..."
Ha közben ő is aktívan részt vesz a házimunkákban, akkor elfogadható a felvetésed. Gondolom ez nem úgy néz ki, hogy te csinálod a második adag ételt, miközben ő meccset néz, vagy hasonló.
Értelmesen be kell osztani, de az, amit a kérdező felvázolt, a párja részéről nem tűnik jogosnak a követelés. Ha valahonnan átvállal valamit a nőtől, akkor rendben van... de így...
Mondom ezt harmincas nem paneles férfiként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!