Szerintetek működhet úgy a házasság, ha a szex nem működik?

Én is úgy gondolom, hogy nem. Ha bevalljuk, hanem a szex legalább a 40-50 %-át kiteszi a házasságnak. Ha az nem működik, akkor szép lassan más is megromlik. Általában azok hangoztatják, hogy nem lényeges, akinek nem jó. Ezzel akarják becsapni magukat.
Az megint más kérdés, amit valaki írt, hogy a nőnek nincs orgazmusa, és neki elég, hogy a párját kielégíti, ő meg magát. Mert itt nem arról van szó, hogy nem működik a szex, mert a párja ezt nem veszi nyilván észre. Szerinte rendben van. De ha mondjuk nem szexel egy pár, vagy nagyon ritkán, és akkor sem jó, az egy idő után szerintem a házasság rovására megy. Pláne, ha fiatalok. A fiatalban, akár nő, akár férfi benne van az ösztön, a vágy a kielégülésre, ha ezt otthon nem kapja meg, akkor akármennyire is szereti a másikat, máshol fogja keresni. Nem mondom, hogy két hónap után, de egy idő után biztos.

Újra más vizekre eveztek a témától. Nem orgazmusról volt szó, hanem arról:"működhet-e úgy egy házasság, ha a szex nem működik?"
Erre vár a kérdező válaszokat!

Nem vagyok már fiatal (43), túl vagyok váláson, szakításokon. A mostani párommal öt éve vagyunk együtt, ebből az utóbbi háromban alig van köztünk szex, ha viszont mégis, már abban sem lelem örömem, hiszen úgy érzem csak kötelességből teszi. Sokáig úgy gondoltam, hogy nekem így is jó lesz, sokkal fontosabb az, hogy valakivel békében, barátságban, nyugodtan éljünk. De nem, nem működik, pedig megpróbáltam. És nemcsak a fizikai hiányérzetről van szó, szép lassan eljutottam odáig, hogy már nem éreztem magam kívánatosnak, nem éreztem magam nőnek, teljesen lerombolta az önbizalmamat. És még mindig azt mondom, hogy továbbra is vele akarok élni, mert ettől az egy dologtól eltekintve, tökéletesen passzolunk egymáshoz, de meg fogom csalni. Nemrég egymásra találtunk valakivel, aki hasonló gondokkal küzd, és tudom, hogy meg fogom vele tenni azt, amit mindig is elítéltem. Hogy a lelkiismeretemmel hogyan számolok el, azt még nem tudom.
Ezért azt tanácsolom mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, főleg ha fiatal, hogy merjen lépni, meg fogja találni azt a társat, akivel minden jó lesz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!