Jogos h rosszul esik, v nincs igazam?
Megbeszéltük párommal h ma időbe kelünk,segít takaritani. 7 hónapos terhes vagyok,nem én akartam székre állni h a szekrények tetejét amit nem érek el portalanitsam,lemossam.
Párom tegnap hajnali 1kor jött haza,kicsit be volt rúgva,de nem volt vészes. Már mikor elment,akkor mondtam neki h holnap takaritunk ugyh ne maradjon sokáig.
Ma negyed 11kor felkeltettem,vittem be neki reggelit,meg innivalót. Csak.fekszik tovább meg se mozdul. Fél 11kor kérem h egyen igyon,kelljen,mert nem ezzel szeretném tölteni az egész napomat.
Erre kiakadt h én itthon vagyok táppénzen aztán nem csinálok semmit. Ha hétköznap rendesen takaritanák nem kéne hétvégén egy napot rászánni,meg hasonló szöveg,h elnézem minden tiszta retek stb.
Összevesztünk,mondtam akkor majd a hülye anyád csinál neked reggelit,és kidobtam a kukába. Mondtam h azon kívül h nem portalanitok minden héten minden mást meg csinálok. Fözök,mosok,boltba járok(ha kell egy nap többször h ne kelljen egyszerre nehezet emelnem),és csak ebbe az egybe tud belekötni,h áll a pir a polcon.
Elegem van belöle h semmibe nem kérhetem h segítsen. Hétvégén se jön el velem bevásárolni a hétre nagyjábol mert ő fáradt,egész héten dolgozik. Azt hiszi én meg vakarom itthon egész nap.
Az anyjának is elpanaszkodta h lehülyéztem őt,meg h én nem takaritok és most meg őt akarom ugráltatni,mikor most van olyan nap a héten h tud sokáig aludni.
Az anyja is engem olt le h egész héten otthon vagyok ráérek takaritani, miért páromat ugráltatom bem dolgozik szegény eleget a héten?
Aztán nem is azért volt fáradt mert melozott,hanem az iszogatás miatt! De ezzel nem dicsekedett az anyjának.
Tényleg amit tudok megcsinálok,és csak abba tud belekötni h van mikir poros a polc,nem minden héten nem törlöm le. De mikor meg csinálom azt nem veszi észre.
Most is csak annyit kértem tőle h a szekrény tetejével segitsen,meg a sarkokba ahova nagyon be kell bujni,mert én a hasamtol már nem birok úgy mozogni.
Már az is eszembe jutott h elhagyom. Ilyenet mond nekem h ha meglesz a gyerek majd azért fogunk retekbe élni mert arra fogom majd h nincs időm takaritani. Pedig most is amit tudok megcsinálok. A fencsijét jó h nem.nyalom ki. Éjszakás héten kávéval keltem,a kaját elérakom,meloba amit visz enni inni megcsinálom. Mert itthon vagyok ne mondja h nem csinálok semmit. Fözök,rendet rakok utána a konyhába. Egyedül ezt tudja felhozni ellenem h nincs minden héten portalanitva a polc amit elérek.
Ma elnézte h egyedül csinálok mindent,székre állok hajolgatok stb...annyira elfáradtam a végére még a lábam is bedagadt,boltba holnapra reggelinek valóért már nem volt erőm lemenni. Du 3 óra volt mire végeztem és a nagy szobát nem tudtam megcsinálbi mert ott bent fetrengett.
És mikor végeztem a többi mással,olvadom az anyja üzenetét miszerint én vagyok a sz.ar.
hat talan az anyjat nem kellett volna lehulyezni, meg ha igy is gondolod okkal, akkor sem.
egyebkent igazad van, de sajnos nem tudlak vigasztalni, mert ezek a problemak valoszinuleg nem a terhesseged kezdetekor jottek elo, hanem mar korabban, ennek fenyeben pedig felelotlenseg volt gyereket vallalnod egy ilyen pasival...nem akarlak elkeseriteni, de ha most nem kepes egy ilyen feladatban segiteni annak a nonek, aki az o gyereket varja, akkor kesobb a gyerek koruli teendokben mennyire lesz a segitsegedre? talan ha leulsz es megbeszeled vele, hogy mi bant, stb, akkor valtozhat a helyzet, de oszinten szolva kutyabol nem lesz szalonna.
A terhesség elött én.id ugyanúgy müszakba dolgoztam mint ő és sose nysfogtam h fáradt vagyok,ugyanúgy tettem a dolgomat,föztem takaritottam,stb.
. Ő meg akkor is ha du-s volt a héten és fél órával.busz indulás előtt kelt fel. Én ha du-s voltam fel keltem időbe,bolt,fözés,aztán go meló.
Azért takaritottam 3ig mert sokszor elfáradtam,be görcsölt a hasam,meg beszúrt a derekam. Nem tudtam olyan ütembe takarítani h hamar végezzek.
És nem hónapok óta állt a por. Mivel tekintettel vagyok rá h hol korán kel,hol éjszakás,általában akkor csinálom a portalanítást mikor du-s.
Mert mikor de megy,én is felkelek az ébresztőre,nem tudok egyből vissza aludni,de hajnali 4kor panelba nem állok neki porszívozni,igy pihenek picit de 7 fele elbobiskolok 9kor kelek és akkor bolt,fözés,söprés,felmosás,és bútorokst törölni nincs időm már. Mert jön haza,és ilyenkor eszik fürdik és tv-zik 7 fele meg alszik legtöbbször.
Megpróbálhatod, hogy ilyenkor hagyod tovább aludni, és délutánra halasztod a portörlést. Írták itt már neked, hogy kutyából nem lesz szalonna - sajnos, én is így látom, készülj fel rá, hogy ezentúl is minden házimunkát te végzel, rá ne számíts, plusz a gyereknevelés, majd a meló. Egy ilyen alakot, aki még kispapaként is az anyjához futkos nyafogni, úgysem tudsz megnevelni, ez a hajó elment.
Gondold át, vállalod-e így, és hogyan tovább. Azt minimum tedd meg, hogy ami a te állapotodban veszélyes lehet, egyszerűen nem csinálod meg, és kész. Ha poros marad a szekrény teteje, akkor az marad, akinek nem tetszik, letakaríthatja.
Nagyon megbántott h ilyeneket mondott h semmit nem csinálok. Mikor amit tudok megcsinálok. Nem a szomszéd hozza az ennivalót mire megjön,meg nem sz szedi össze a szobábol a poharat,tányért mert ő fáradt h kivigye.
Meg ez amit hazudik az anyjának is. Érdekes tegnap mikor inni kellett menni nem volt fáradt. Most meg mikor kérem h egyen igyon kelljen mert sose lesz semmi a takaritásból akkor védekezik azzal h mert ő egész héten dolgozott. Nem is azért fáradt,mert hajnali 1kor jött meg,meg mert ivott.
Dehogy köszöntött fel!
Az idegesít h direkt megbeszéltük h akkor ma tavaszi nagytakarítás.
Ha ezt tudom h egyedül kell csinálnom,akkor a héten apránként meg csinálom. Olyan jó idő volt ma,ugy vokt h du lemegyünk sétálni,ha végeztünk a takaritással,mert egész héten nem csináltunk semmit együtt.
Ő megjött melobol,evett fürdött és aludt is szinte egyből. Szombaton meg melo utan fürdött kajált,eljött velem boltba séta címszóval,a házig visszwkisért,fel már nem,aztán ment a haverjával találkozni.
Igérgette h attól még vasárnap segit,meg majd lemegyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!