Miért kérdés az hogy az anyuka vagy a baba élje túl?
Filmekben szokott lenni, tipikus jelenet, hogy szül az anyuka de valami komplikáció lép fel és az apukának kell döntenie, hogy a feleség vagy a baba életét mentsék meg.
Szerintem (nem akarok durvának tűnni), de mindenképpen az anyuka maradjon életben. Hisz kisbaba talán lehet még később is, de az anyukát nem pótolhatja senki... főleg nem a babó számára...
lehet az apuka nem tudna mitkezdeni egyedül a gyerekkel... és rossz életük lenne.
ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.
Nagyon gonosz vagyok amiért ezt így látom?:S Szerintetek mi a helyes?
(persze ez csak feltevés, a filmekre visszautalva)
21:50 Bevallom, teljes mértékben meggyőztél.
Magyarul: én, mint nálad jóval idősebb, nem emlékezhetek vissza a húszas éveimre, és nem alkothatok (jószándékú) véleményt arról, hogy te is (mint ahogy én is, és mindenki más) változik az idők folyamán, változik a gondolkodásmódja, a vágyai, az igényei. Nem gondolhatom, hogy fiatal vagy még ahhoz, hogy kijelents olyan súlyos szavakat, miszerint te nem akarsz gyermeket szülni.
Rendben!! Ezennel ünnepélyesen visszavonok mindent, sőt, bocsánatkérésem jeléül hozzáteszek egy saját megérzést: mindenkinek jobb lesz, ha nem szaporodsz. Remélem, nem is fogsz.
Ez így már kedved szerint van?
Mellékelnék végül egy részletet a szlengszótárból (sajnos, hirtelen csak itt találtam meg), amely a "cseszeget" (vagy b.szogat) kifejezést magyarázza. Íme:
Egy személy (puszta szórakozás vagy feszültséglevezetés céljából) társát nem hagyja békén, idegesíti, ok nélkül szidalmazza vagy bántja, (esetleg némi okkal, de túl sok ideig rágódva ugyanazon az apró problémán) BELEKÖT, kötekedik vele, értelmetlen kérdésekkel halmozza el, dühét rajta vezeti le.
Elfelejtettem gratulálni a rajongótáborodhoz !! :))
Óriási NŐK vagytok, csak így tovább!! :)))
Sziasztok!
Én írtam, h nekem van egy másfél éves kisfiam, valahol még pár oldallal előrébb, tegnapelőtt.
Ne veszekedjetek már, hiszen már megint nem a kérdezőnek segítetek, hanem összeugrottatok, egy olyan kérdésen, ami ma már nem is aktuális.
Béküljetek ki szépen, annyi sz@r van a világon, és akkor még most, itt is megy a harc. Minek?
A fiatal válaszadónak igaza van, h az évek nem adnak bölcsességet, ismerek 60 évest , aki teljesen buta az élethez, és 3 évest is, aki már most nagyon pontosan látja a dolgokat.
De a másik oldalnak is van némi igaza, hiszen aki képes fejlődni, az az évek során megtapasztalt dolgokra alapoz.
Huh, most olyan vagyok, mint aki észt oszt, pedig nem ez volt a célom, csak annyi, h inkább tartsuk tiszteletben egymás véleményét, veszekedés ne legyen, inkább vita, és semmiképp egymás sértegetése.
"Ha nálunk ilyen szituáció lett volna első babával, akkor én utána megöltem volna magam."
Na tessék, íme a helyes gondolkodás! Ha valami gond van, öld meg magad. Gratulálok.
"Ha nálunk ilyen szituáció lett volna első babával, akkor én utána megöltem volna magam."
Hogy a fenébe lehet ilyet mondani? Mint vmi emó, már bocs :D Na jó, viccet félretéve... Önző vagy, tudod? Ugyanis azzal, hogy megölöd magad, a te szenvedéseid enyhülnek, de duplázódnak a körülöttedélőkéi!!! Ebbe nem gondoltál bele? Amúgy sem hiszem hogy lenne bátorságod megtenni... (Amelyik kutya ugat...)
Amúgy a vitát tényleg abba lehetne hagyni... KÖSSZ!
Látjátok: híresek lettünk, már megint két táborra szakadt az oldal, és itt is a puffogás megy:(
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Önző vagyok? Az vagyok, oké! Egy olyan helyzetben ez érdekelne legkevésbé. Szerintem az sem jobb, ha a körülöttem élők látják tönkremenni az életem, és lassan hossú folyamat végén az utcán halok meg. Mert én nem tudnám ezt feldolgozni.
Szerintem nektek együttvéve nem volt annyi tragédia az életetekben, mint nekem egyedül, úgyhogy ne osszál ki.
Én csak a kérdésre válaszoltam.
Ja, és a ti véleményetek érdekel legkevésbé.
Honnan tudod, h kinek mennyi tragédia volt az életében?
Nem mindenki olyan szerencsés, h egy vígjáték az élete, pl nekem sem, de sosem gondoltam arra, h egy öngyilkossággal bántsam azt a kevéske embert, aki még velem van a családomból.
Természetesen én sem gondoltam arra, de ha a gyerekemmel történne valami én azt nem élném túl. Az biztos, hogy beleőrülnék.
Nem tudom, hogy kinek mennyi tragédia volt az életében, csak írtam, hogy szerintem. És abban reménykedtem, hogy mással nem történik ennyi rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!