Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérdés az hogy az...

Miért kérdés az hogy az anyuka vagy a baba élje túl?

Figyelt kérdés

Filmekben szokott lenni, tipikus jelenet, hogy szül az anyuka de valami komplikáció lép fel és az apukának kell döntenie, hogy a feleség vagy a baba életét mentsék meg.

Szerintem (nem akarok durvának tűnni), de mindenképpen az anyuka maradjon életben. Hisz kisbaba talán lehet még később is, de az anyukát nem pótolhatja senki... főleg nem a babó számára...

lehet az apuka nem tudna mitkezdeni egyedül a gyerekkel... és rossz életük lenne.

ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.

Nagyon gonosz vagyok amiért ezt így látom?:S Szerintetek mi a helyes?

(persze ez csak feltevés, a filmekre visszautalva)

2010. febr. 8. 22:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
59%

úristen....Bele se merek gondolni!Titeket nem hangol le ez a kérdés?El se bírtam olvasni a válaszokat...

2 hónapja szültem császárral, végig a babán járt az eszem.Gond volt a szívhangjával.Én bizony azt mondtam adokinak, velem mindegy mi lesz, csak a babát nézze.Van is hatalmas vágásom.De nem érdekel, mert itt szuszog mellettem.

2010. febr. 9. 08:25
 32/69 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, szerencsére? az anya a fontos orvosilag, mindig a nőt próbálják megtartani, ez alól nagyon kevés kivétel van.

Én személy szerint a gyermekem életét választanám. A párom nem tudom kit választana.

Nem szeretnék soha ilyen helyzetbe kerülni, azt biztosan tudom, és a párom sem.

Sajna a férfiak nem helyettesítenek egy anyát:(

Mivel a nő a fontos, ezért is van egy olyan opció a terhesség megszakítására előre haladott terhességnél, mikor veszélyben van a nő élete:(

Itt nincs helyes döntés. Logikus van, hogy a nő éljen, mert talán lehet még gyermeke(sok esetben a fejben dől el a következő terhesség), vagy ha a babát nem lehet megmenteni, csak ha károsodik valamilye, az anyát meg könnyebb.

A régi korokhoz képest sokkal jobban állunk, de az lenne a legjobb, ha már ott tartanánk, amikor ilyesmit nem kell dönteni, mert mind a két életet meg tudják menteni minden gond nélkül.

2010. febr. 9. 09:37
 33/69 anonim ***** válasza:
53%

05:22es válaszoló, az emberek nem állatok. értelmes ember eleve nem hagyja hogy az ösztönei felülkerekedjenek rajta, így aztán ha ilyen helyzetbe kerülne nem is lenne kérdés számára egy ilyen "kérdés". ez különböztet meg bennünket az állatoktól. evolúció.

embernek van esze amivel gondolkodik, és hogy azért mi se legyünk teljesen érzéketlen androidok, vannak érzelmeink is. az még csak megérthető hogy az emberben az érzelmei néha felülkerekednek a logikus gondolkodáson. de egy még nem is létező ember iránt senkinek nem lehetnek semmilyen valódi érzelmei, csak ösztönök azok amik vezérelnek, az "anyai ösztönök" érzelemnek álcázva magukat.

szerintem a 08:18as válaszadónál ott a pont. biztos vagyok benne hogy ő valamit megértett abból amit írtam. és ő is anya a másfél éves gyerekével. még azzal a kifogással sem jöhetsz hogy ő még nem anya. egy másfél éves gyerek azért már valami ha még nemis nagyon valaki, másfél év alatt már valamilyen kötelék kialakul anya és gyereke között.

egyébként is utálom ezt hogy egyesek mindenáron azt képzelik hogy attól mert 10 évvel idősebbek, már 10 évvel bölcsebbek is. én soha nem cseszegettem nálam fiatalabbakat ilyen baromsággal és soha nem is fogok. semmivel nem vagy képes tovább látni az orrodnál és felfogni hogy isten vagy bárki nem minden embert ugyanarra a mintára teremtett. miért hiszed hogy x év múlva majd én is ugyanolyan leszek mint te és ugyanúgy fogok látni mindent? ismerek nem egy olyan 30 év körüli nőt akinek nincs gyereke mert sosem akart. remekül megvannak a párjukkal. nem mindenki ugyanazokra a dolgokra vágyik az életben. nekem nem lesz gyerekem, ha hiszed ha nem, különbözünk.

egyébként rámutatnék arra az abszolút mellékes tényre, nem tudom feltűnt-e, de egyetlen észérvet sem hoztál fel magad mellet. de oké én elfogadom, te olyan vagy és olyan a látásmódod. én ilyen vagyok és ilyen a látásmódom, nem azért mert fiatalabb vagyok nálad.

még talán említésre méltó lehet az is, hogy amikor egy nőnek a saját vagy a születendő gyerek életéről kéne döntenie, akkor nem csak sajátmaga meg a gyerek van a pakliban. ha megmentik a gyereket mert a nő úgy kívánja, akkor ő meghal kész vége, nyugszik békében. a férjét pedig otthagyta hadd birkózzon meg egyedül a fájdalommal amit az ő elvesztése okozott neki. mert ha a gyerek elveszik, ott vannak egymásnak, támogatják egymást és könnyebben túljuthatnak rajta. de ha a férfi ottmarad, nem fogja támogatni őt az a csecsemő, teljesen egyedül lesz mert semmilyen család meg barátok nem tudják pótolni egy igazi társ támogatását. szóval a nő önző volt, neki már semmi nem fáj, a férfira meg nem gondolt csak cserben hagyta.

azt meg már szerencsére úgy tűnik mindenki levágta hogy ez csak filmekben van.

na részemről ennyit erről.

2010. febr. 9. 09:52
 34/69 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosi szabályban is egyértelműen az van, h az anyuka életét kell megmenteni, pl. kórházon kívül császármetszést csak akkor csinálnak, ha az anya élete van veszélyben, mert így még adnak neki egypici esélyt. Ha a baba életéhez adhatnának egy pici esélyt ezzel, nem csinálják meg, mert az anyukát sodornák veszélybe vele.

Az ilyen szituációk általában nem egészséges babáknál szoktak előfordulni, szóval az esetek jó részében a baba úgyis meghalna, az anyukának van több esélye. Másrészt meg rá több szüksége van a férjnek, esetleges többi gyereknek.

2010. febr. 9. 10:41
 35/69 anonim ***** válasza:
24%
Egyértelmű, hogy az a nő, amelyiknek nincs gyereke, a párját választaná (ha mondjuk ő lenne a kérdésben, és nem az apa). Amelyiknek meg van, az egyértelmű, hogy a gyerekét. Akinek van gyereke, és mégis a párját választaná, az nem anya, az csak szült egy gyereket és ennyi.
2010. febr. 9. 11:44
 36/69 anonim ***** válasza:
64%
Ha pszichológiai könyvekben utánaolvasol, megtudhatod, h az az egészséges, ha az ember a párját választja. Nem kellene leszólni másokat azért, mert nem jó a kapcsolatod a pároddal. Gondolj bele, h a pároddal ideális esetben 50-60 évet töltesz szorosan együtt az életedből, a gyerekeddel meg kb. 20-at, utána már neki is a saját párkapcsolata lesz a fontosabb, te meg egyedül maradsz az elkövetkező 30 évre.
2010. febr. 9. 11:57
 37/69 anonim ***** válasza:
24%
A párommal tíz éve együtt vagyunk, és remek a kapcsolatunk. Én mégis a gyerekemet választanám, ha választanom kéne. Lehet, hogy én valami degeneratív vagyok, aki pszichológiai eset? Lehet. De én meg azt tartom betegnek, aki a gyereke helyett a férjét választaná. Ennyi.
2010. febr. 9. 12:00
 38/69 anonim ***** válasza:
17%
Jah, és a véleményemet továbbra is fenntartom. Amelyik nő a gyereke rovására a párját választja, az NEM ANYA. Csak egy már szült nő.
2010. febr. 9. 12:03
 39/69 A kérdező kommentje:

Sokan félreértettétek a kérdést:)

1) semmi valóságalapja nem volt, írtam hogy csak a film szerint kérdezek, tudom hogy valóságban nem igazán fordul elő ilyesmi, mindkettejüket próbálják megmenteni.

2) nem az anya szempontjából, hanem az APUKA nézőpontjából krédeztem. egy anya már 9 hónapja a gyermekével van, kialakult bizonyos kötődés, anyai ösztön stb. megértem hogy a gyermekét akarja megmentetni és feláldozni maagát. de az apuka? ő és a babó között még nincs akkora kapcsolat, csak kap "készen" egy új életet... És lehet hogy emiatt kevésbé szeretné a babát, hisz "miatta" vesztette el élete szerelmét...

Amúgy rendkívül nehéz kérdés, én igazából csak logikusan tudok válaszolni, érzelmileg nem mivel nem vagyok anyuka és még fiatal is lennék hozzá szóval csak majd később, de akkor mindenképp :)

De végülis ezt lezárhatjuk, való életben mai modern technológiával úgyis nagy esély van komplikáció esetén is arra hogy mindkettőjüket megmentsék :)

2010. febr. 9. 12:55
 40/69 anonim ***** válasza:
46%

szinte el sem hiszem hogy van itt még valaki aki képes értelmes észérvek alapján gondolkodni, de igen, a 11:57es válaszoló úgy tűnik hogy mégis képes.

és álszent dolog hogy általában ez az egész nagy önfeláldozásnak van beállítva ha egy anya a gyerekéért odaadná az életét. valójában ez egyáltalán nem önfeláldozás hanem pont hogy az ellenkezője, önzés. nem akrja átélni azt a fájdalmat amit az okozna neki ha elveszítené a gyerekét, ezért inkább a könnyebb utat választja, meghal. sok ember akik mit sem tudnak a világról és a szenvedésről, azt hiszik hogy a legrosszabb ami történhet az a halál. pedig a halál után már nem fáj semmi se testileg se lelkileg. a nemlétezés nem fáj. de valami nagy teherrel élni tovább és nem feladni, na az az igazán nehéz.

2010. febr. 9. 17:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!