Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérdés az hogy az...

Miért kérdés az hogy az anyuka vagy a baba élje túl?

Figyelt kérdés

Filmekben szokott lenni, tipikus jelenet, hogy szül az anyuka de valami komplikáció lép fel és az apukának kell döntenie, hogy a feleség vagy a baba életét mentsék meg.

Szerintem (nem akarok durvának tűnni), de mindenképpen az anyuka maradjon életben. Hisz kisbaba talán lehet még később is, de az anyukát nem pótolhatja senki... főleg nem a babó számára...

lehet az apuka nem tudna mitkezdeni egyedül a gyerekkel... és rossz életük lenne.

ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.

Nagyon gonosz vagyok amiért ezt így látom?:S Szerintetek mi a helyes?

(persze ez csak feltevés, a filmekre visszautalva)

2010. febr. 8. 22:53
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
75%
Amig nem szültem, nekem is ilyen "egyszerűnek" tűnt volna a kérdés megválaszolása, mint az előttem írónak. De miután már megvan a gyermeke az embernek, minden átértékelődik és ő a legfontosabb. Még a szerelmemnél is fontosabb valamivel, hiszen a szerelmem már önálló életre is képes, de a pici baba az csak tőled függ egyedül, nélküled meghalna.
2010. febr. 8. 23:12
 12/69 anonim ***** válasza:
90%
Hát anya nem vagyok, de gyerek igen. Ha Anyu az életét adná értem, nekem akkora bűntudatom lenne, hogy talán meg is ölném magam. Mert igen, egy anya a gyerekét szereti a legjobban, de egy gyerek meg az anyukáját.
2010. febr. 8. 23:15
 13/69 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de a csecsemő vagy az újszülött nyilván nem a bánatba vagy a lelkiismeretfurdalásba halna bele (maximum éhen halna)
2010. febr. 8. 23:17
 14/69 anonim ***** válasza:
79%
AZ a furcsa érzés, amit érez a kérdés kiírója, nem véletlen; az egészeséges emberi ösztön azt diktálja, hogy az a szervezet élje túl, amelyik önállóan is képes életben maradni. Az anyuka képes, a gyerek nem. Ez a járt utat járatlanért effektus, és bármilyen kegyetlennek tűnik, evolúciós hozadék, meg kell vele békélni. Valószínűlgeg ti is az efféle kegyetlen evolúciós szabályoknak köszönhetően lehettek itt, illetve ott, és pontosan az ilyenek túlműködése mondatja veletek azt, hogy ez kegyetlen.
2010. febr. 8. 23:18
 15/69 anonim ***** válasza:
85%

23:03

valóban nincs gyerekem, de itt van most épp a nővérem, akinek már van gyereke, felolvastam neki a kérdést, nem mondtam semmit sem a válaszokról, és azt mondta, hogy szerinte akkor nem lett volna olyan bátor, hogy meghaljon. gyáva lett volna ehhez, mert hiába imádta már akkor is a picit, azért az életösztöne, az élni akarása is nagyon erős.

de most már képes lenne meghalni érte, azt mondja.

2010. febr. 8. 23:24
 16/69 anonim ***** válasza:
55%
23:03-as vagyok. Nálunk komoly komplikáció volt a szülés közben.. félig öntudatlanul (a dokim és a férjem mesélte később) azt hajtogattam, hogy a kislányomat mentsék meg, velem ne foglalkozzanak. Nem vagyunk egyformák.
2010. febr. 8. 23:25
 17/69 anonim ***** válasza:
89%

Én már beszélgettem erről a férjemmel, egyértelműen engem választana. Én is, a többi családtag miatt. Fel sem merült eddig, hogy az anyának lehetnek már további gyerekei is, akiknek szükségük van az anyjukra.

A Forsyte Sagában is volt ilyen szituáció, ott Forsyte úr a gyereket választotta, mivel nagyon vágyott már rá, a feleségét meg nemigen tisztelte (nem nagyon volt neki miért). Azért vette el, hogy szüljön. Fura felfogás.

Nekem most is van egy ismerősöm, aki asszonyt nem akar, csak saját gyereket. Férfiként ezt nehéz ugyebár megoldani...

2010. febr. 8. 23:31
 18/69 anonim ***** válasza:
100%
Férfiként is megoldható ha gazdag és külföldi az a férfi. Lásd Ricky Martin példáját. Pár éve béranya hordta ki az ikerfiait és Ricky neveli őket egyedül.
2010. febr. 8. 23:34
 19/69 anonim ***** válasza:
76%

Érdekes és elgondolkodtató kérdés.

Nekem azonban eszembe jutott valami (lehet, kicsit OFF, akkor elnézést).

Ha egy nőnek a férje és a gyereke között kellene választani, gyanítom, hogy nem azok az arányok jönnének ki, mint a férfi választása esetében.

Vagy rosszul gondolom? Szerintem egy nő egyértelműen a gyermekét választaná a férfi helyett. (Most tekintsünk el a szülés tényétől.)

2010. febr. 8. 23:41
 20/69 anonim ***** válasza:
65%
Nekem van férjem is és gyerekem is. Ha belegondolok, hogy "választanom" kéne?! Borzasztó. Persze jön a további kérdés, hogy miből kéne választani? Pld. hogy egyiket elvinnék egy távoli országba? Vagy egy mesterlövész lelőné az egyikőjüket? Mert azért nem mindegy.. Valószínűleg a 2. esetnél én sokkot kapnék és nem tudnék választani. Az 1. esetben persze a gyerekemet választanám.
2010. febr. 8. 23:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!