Miért kérdés az hogy az anyuka vagy a baba élje túl?
Filmekben szokott lenni, tipikus jelenet, hogy szül az anyuka de valami komplikáció lép fel és az apukának kell döntenie, hogy a feleség vagy a baba életét mentsék meg.
Szerintem (nem akarok durvának tűnni), de mindenképpen az anyuka maradjon életben. Hisz kisbaba talán lehet még később is, de az anyukát nem pótolhatja senki... főleg nem a babó számára...
lehet az apuka nem tudna mitkezdeni egyedül a gyerekkel... és rossz életük lenne.
ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.
Nagyon gonosz vagyok amiért ezt így látom?:S Szerintetek mi a helyes?
(persze ez csak feltevés, a filmekre visszautalva)
a férfi szempontjából nézve szerintem nincs olyan, aki ne a feleségét/párját választaná.
milyen dolog már gyermekünk édesanyját feláldozni azért a kis porontyért, aki még egy napot sem élt?
a nagy szeretetre sem lehet hivatkozni, főleg férfiaknál, egyetértek azzal, aki azt írta, hogy csak később alakul ki, addig max. anyai, apai ösztönök vannak.
egyis férfi ismerősöm is mondta, hogy ő a gyerekei iránt kötődést csak kb. 2-3 éves koruktól kezdve érzett igazán, addig nem. azt mondta, hogy addigra érezte azt, hogy úgy megszerettették magukat.
09:52-esnek igaza van. Tegnap én is valahol az ő írása környékén reagáltam. Én már eléggé 30 vagyok és mégsem akarok gyereket. És ismerek egy csomó párt akik 30-35-40-45 stb évesek és szintén nem akarnak és nem bánták meg. Vannak ilyen emberek is. Persze olyanok is vannak akik megbánják, de azok rendszerint más okok miatt nem szültek (karrier-mint pl valamelyik színésznőnk, nem volt apajelölt) és ők nem fogták fel olyan komolyan ezt a döntést mint mi és nem szenteltek neki sok időt.
Én is természetesnek tartom hogy az apát nem szereti kevésbé az anya mint a gyereket. Van egy ismerősöm akinek az apukája meghalt. Utána az anyuka szépen megszülte az ismerősömet, tisztességesen felnevelte, dolgozott, stb. De szegény gyereket már korán bölcsibe adták pedig lett volna aki vigyázzon rá, az anyját a keresztnevén szólítja, úgy élnek egymást mellett mint két felnőtt ember holott nemrég még gyerek volt az illető de már akkor sem nagyon foglalkozott vele az anyja, mindent megának kellett megoldani és kb mint két szomszéd úgy beszélgettek. És szerintem ez azért volt mert az anyja nagyon szerette a férjét és most őt látja benne és ez rossz neki vagy valami ilyesmi, mert azóta is gyógyszert szed...
ma 09:52 Nem tudom, mit vettél "cseszegetésnek", de nem annak szántam. Nyilván továbbra sem gondolom, hogy egy huszonegynehány éves ember nagyon bölcs lehetne, de egy szóval sem bántottalak, csak leírtam, hogy mit gondolok. Nem vagy te kicsit túl érzékeny?
05:22 voltam
mit vettem cseszegatésnek? sok embernek szokása időnként bedobni ezt a "te még fiatal vagy, majd később másképp fogod gondolni..." dumát. ha épp nincs semmi meggyőző érvük, akkor jöhet ez a szöveg, kihasználva azt hogy ők az "idősebbek" ebből adódóan nyilván a "bölcsebbek" is, ahapersze -.- elcsépelt gagyi duma. ha nem tudsz érvelni a véleményed mellet, hát nem tudsz, nembaj ez mindenkivel megesik olykor.. van akivel gyakrabban.
nem vagyok túlérzékeny. sokan azt hiszik hogy a feltett kérdésre nincs "helyes válasz", hanem csak szubjektív vélemények. pedig nem, a pszichológia és a filózófia megadják és alátámasztják a "helyes választ".
aki akar mehet az ösztönei után.
Megbékélni nem lehet egy baba halálával.
Volt már rá példa a történelemben, hogy az apuka egyedül maradt a gyerekkel. MIért ne tudna vele mit kezdeni?A gyerekével?
És azt babát lehet pótolni? Számomra NEM! Ha nálunk ilyen szituáció lett volna első babával, akkor én utána megöltem volna magam. Nem tudtam volna úgy élni. Második babánál persze már más a szitu, ott nem tudnám, hogy mi legyen. Talán ott is a baba életét szeretném, ha megmentenék.
És kérlek, fogadd el a véleményemet.
Szerintem aki nem tudja a gyereket elengedni aki segítség nélkül úgysem élhetne az önző! Gyerekes hogy majd utána megölöm magam! Na ja, milyen király lesz attól a gyereknek, megtiszteled vele az emlékét! Az sem baj, hogy férjed életén kívül tönkreteszed apád, anyád, x testvéred, nagyanyád, nagyapád, barátaid, meglévő gyerekeid, unokatestvéreid stb. Érdekes kicsit a másik oldal felé billen a mérleg... De hát te tudod.
Kedves utolsó előtti én megértem mit vett csesztetésnek a másik válaszoló! Tudod nagyon idegesítő tud lenni amikor ismeretlen emberek idejönnek és közlik veled hogy a, beteg vagy b, meg fogod bánni és gyereket fogsz szülni pont. és ez így lesz... És ezt jogosnak érzik különböző buta indokoknál fogva, pl hogy nekik már van 10 gyerekük vagy 10 évvel idősebbek, meg amúgy sem lehet másként mivel az a helyes ahogy ők gondolkoznak. És ez nagyon idegesítő számtalanszor végig hallgatni, mert mindenki evvel jön... Szerintem lehetsz 30 évvel idősebb is engem, vagy őt ugyan nem fogod ismerni! Gondolom te sem örülnél neki ha közölném veled hogy te bizony meg fogod bánni. De én nem mert semmi közöm hozzá és nem a te életedben élek.
oké, ő nem mondta rám azt hogy beteg vagyok vagy bármi ilyen bántó jellegűt. csak leírta az ő látásmódját. én meg nem kötekedésből, csak megpróbáltam érvekkel meggyőzni hogy a másik döntés helyesebb és okosabb. de ettől függetlenül mindenkinek joga van ragaszkodni a saját véleményéhez, még ha legyen az bármekkora baromság is xD
a másik dolgot meg fenntartom, a bölcsességet nem lehet években mérni. és az emberek túl különbözőek ahhoz hogy meg tudjuk előre jósolni hogy ki milyen lesz x év múlva. ezek szerintem tények. aki nem hiszi járjon utána.
csak egy fórum ez, pont eszmecserére való és egy normális vita nem árt meg senkinek, aki nem vágyik rá, az max nem száll be.
azért nálam a pálmát itt az a válasz viszi, miszerint ha egy nő a párja és a gyereke közül a párját választja, akkor az a nő nem anya. ez durva de felőlem oké. csak örülök hogy én nem vagyok képes ilyen fura gondolkodásmódra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!