Tényleg túlreagálom, vagy jogosan haragszom a férjemre?
Férjem nővérének van 2 gyereke, nekünk is 2. Jövő hétvégén a sógórnőmék elutaznak kettesben, így péntek délutántól vasárnap estig nálunk lesznek a gyerekek.
A férjem most bejelentette, hogy az egyik barátja hazajön Amerikából, és szombat délután elmennek kicsit beszélgetni, este meg sörözni. Nem szokott sokat inni, de ha hajnalban ér haza, akkor vasárnap délelőtt használhatatlan lesz. Vagyis lényegében egyedül leszek a 4 gyerekkel.
A gyerekek 1,5; 2; 3 és 5 évesek.
Szerintem ez nagyon nem fair tőle. Mi a véleményetek?
Nem az a kérdés, hogy meg lehet-e csinálni, mert meg. Én is vigyáztam a nyáron a szomszédok gyerekeire, úgy, hogy az én legkisebbem még pár hónapos csecsemő volt. Közben még az ebédet is nekem kellett megfőzni.
A gyerekek igaz, kicsik, de lefoglalják egymást, legalábbis kis időre. Pakolj el minden felesleget, nem baj, ha kicsit szétrobbantják a házat.
Ebédre készíts valami nagyon egyszerűt, pl. krumplipüré halrudacska vagy fasírtgolyó, esetleg rántott husi. Ezeket előre is el lehet készíteni. Vacsira rendelj pizzát. Vegyél pár kis dobozos gyümölcslevet, kevesebbet koszolnak velük. Beszerezhetsz papírtányérokat is és csinálhatsz "bulit", még mosogatni sem kell.
Szervezd össze a fürdést, kezdjék a kicsik. Amíg a kicsiket fürdeted, a nagyok nézhetnek mesét. Készíts ki előre mindent, pizsama, pelus, cumisüvegben tej/tápszer stb. Utána fürdenek a nagyok. Az altatás is mehet ebben a sorrendben (vagy abban az időben, ahogy elalszanak, mert lehet, hogy a 3 éves korábban kidől, mint a 1,5 éves).
Az öt éves már elég nagy, segítőkész, még segíthet is a kicsik terelgetésében.
Hívj át gyerekszerető barátnőt, aki segít neked, játszik a gyerekkel.
Amúgy tényleg nem fair, én is ki lennék bukva, főleg azért, mert másnap is használhatatlan. A munkanap még oké, a baráti összejövetel sem a legjobb időben van, ez így jött össze, de akkor legalább ne igyon annyit, hogy másnap felkelni se tudjon.
Ha már megy, ez az egy kérésem lenne, hogy ne vedeljen annyit és lehetőleg ne reggel tántorogjon haza. Mondjuk én tennék a másnaposságára, kirángatnám az ágyból, ha már cserben hagyott.
Ne idegeskedj ezen, mert a jövő héten is ezen fogsz pörögni, még jobban felhúzod magad, hétvégére totál ki leszel készülve és az idegességgel csak a saját helyzetedet nehezíted, mert a gyerekek így is, úgy is ott lesznek neked.
Lehet, hogy tényleg túlaggódom... attól félek, megsérül az egyik gyerek, míg az egyik másikkal foglalkozok. Galériánk van, a lépcső nincs lezárva.
A naggyal nem lesz gond - remélem - ő szépen elfesteget, rajzol, szereti ha olvasok neki stb. De a három kicsi...
A sógornőmnek nem fogok szólni nyilván, már lefoglalták az utat, nagyon várják hogy elmenjenek.
Szerintem meg jogosan van kiakadva a kérdező. Ha két hetet itthon van a barát, a férj pedig saját maga vállalta be a saját estvére gyerekeit, akkor az a minimum, hogy a bulit kihagyja. Mert itt nem az Amerikából hazatért barát a lényeg, hanem a buli.
Az óvónőket meg nagyon bírom amikor okoskodnak és büszkék arra, hogy egy direkt kisgyermekek részére kialakított, biztonságos csoportszobában képesek vigyázni a gyerekekre úgy, hogy a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonnát a dada betolja az étkezőkocsin, segít etetni, majd kitolja a kocsit. Ja, és a dada pelenkáz. De még ha az óvónőnek is kell esetleg pelusozni, akkor is bátran bent hagyhatja a többi gyereket a biztonságos szobában. Azt meg felesleges ide írni, hogy foglalkozásokat is lehet tartani, mert mint óvónő bizonyára tudja, hogy 3 év alatt bölcsődei rész van és nincsen foglalkozás. Felügyelet van.
ma 15:33
Írtam, hogy nem Magyarországon vagyok, itt van bölcsődében is foglalkoztatás, óratervvel. Énekek, mondókák, versek, sőt, rajz, festés, kézimunka, karácsonyi szerep is.
Nem olvastam végig a kommenteket.
De hiába van Magyarországon két hétig a barát,de ha csak most tudják egyszerre összehívni az egész társaságot, akkor a férjednek is ott a helye!
Ha nem engeded, mit mondjon a többieknek? Nem enged az asszony, mert nem bír a gyerekekkel? Mit kellene ezért hallgatnia a többiektől? Ne akard megalázni a férjed. Egy estét kibírsz te is a gyerekekkel.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából én mennék el és hagynám itthon a gyerekeket a férjemre.
Köszönöm az ötleteket és a biztatásokat, megmutatom neki :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!