Túlreagálom? Vagy jogosan haragszom a barátnőmre?
Igaz, nem családi kapcsolatról van szó, de nem tudtam, milyen más egyéb kategóriába sorolhattam volna a kérdést, ezért előre is elnézést kérek.
A barátnőm pár hónapja jár egy fiúval, akivel elég sokszor szoktak veszekedni. Ilyenkor a lány mindig hozzám fordul és én végighallgatom őt. Azt hiszem, barátként ez kötelességem. Ami viszont már komolyan kezd bántani, az az, hogy mostanában amikor beszélgetni szoktunk, akkor mindig a barátjáról kezd el beszélni, pontosabban a beszélgetéseink már jórészt csak abból állnak, hogy ő panaszkodik nekem a barátjáról és a veszekedéseikről mesél. 2 hete beszéltünk utoljára, akkor volt a születésnapom. Aznap egyből üzenetet küldött nekem, azt hittem, boldog születésnapot kíván, de kiderült, megint összevesztek a barátjával, a születésnapomról pedig elfeledkezett. Nem az bánt, hogy elfeledkezett róla, tudom, hogy elég feledékeny ilyen szempontból, mégis az fáj, hogy fontos momentuma volt az életemnek, és ő akkor is csak panaszkodni tudott nekem.
22/L
Nem reagálod túl. Mond el neki amit ide leírtál, hát ha észre veszi magát.
A legközelebbi tanácsod pedig az legyen neki, h szakítsanak a pasival. Ha mindkettőtöknek jót akarsz.
Két olyan barátnőm van, akikkel ha találkozom, folyton a problémáikról beszélnek. Szeretem őket, de éppen a héten sokalltam be, mert eljöttem az egyiktől, akit türelmesen végig hallgattam a bajairól, majd megjelent a lakásomban a másik, akit szintén türelmesen végig hallgattam, de már úgy éreztem magam, mint egy kitörő vulkán.
Mindkettőt próbáltam más témára terelni, de csak az első mondatig sikerült.
Elhatároztam, hogy bármennyire is szeretem őket, most egy időre más barátaim kapcsolatát helyezem előtérbe, mert teljesen lehúznak. Egyszerűen nem bírom már tovább, hogy ugyanazokat a dolgokat hallom ezredjére azért, hogy ők megkönnyebbüljenek, én pedig teljesen lemerüljek.
Szerintem a barátság minősége és mélysége is két emberen múlik. Mindkettőnek figyelembe kellene venni a másik véleményét, mondanivalóját, nem pedig lesöpörni a pályáról.
Miután én mindkettőnek mondtam, hogy tereljük a témát, de nem foglalkoztak vele, így egy időre hagyom őket, hátha észbe kapnak.
Más lehetőséget Nálad sem látok. Mondd neki, hogy Te is létezel, történnek Veled is dolgok, bármennyire hihetetlen is számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!