Tényleg túlreagálom, vagy jogosan haragszom a férjemre?
Figyelt kérdés
Férjem nővérének van 2 gyereke, nekünk is 2. Jövő hétvégén a sógórnőmék elutaznak kettesben, így péntek délutántól vasárnap estig nálunk lesznek a gyerekek.
A férjem most bejelentette, hogy az egyik barátja hazajön Amerikából, és szombat délután elmennek kicsit beszélgetni, este meg sörözni. Nem szokott sokat inni, de ha hajnalban ér haza, akkor vasárnap délelőtt használhatatlan lesz. Vagyis lényegében egyedül leszek a 4 gyerekkel.
A gyerekek 1,5; 2; 3 és 5 évesek.
Szerintem ez nagyon nem fair tőle. Mi a véleményetek?
2015. jan. 4. 10:25
11/51 anonim válasza:
nekem is az jutott eszembe, hogy hívjátok meg magatokhoz a barátot.
12/51 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez volt az első gondolatom, de nem ketten mennek. Ha meg itt lenne 8 férfi, az nem lenne segítség. Attól még egyedül kéne etetnem, fürdetnem stb.
2015. jan. 4. 11:14
13/51 anonim válasza:
Ez elég nehéz helyzet, hiszen a férjedtől sem lehet elvárni, hogy ne találkozzon a barátjával, és Tőled sem, hogy egész hétvégén egyedül legyél 4 ilyen pici gyerekkel. Próbáljatok kompromisszumot kötni, pl. munka után hazamegy, aztán csak a sörözésre megy, és egy másik alkalommal ül le a barátjával beszélgetni (gondolom nem egy napra utazott haza). Vasárnap meg szedje össze magát, mert délelőtt szükséged lesz a segítségére. És aki azt mondja, hogy nem nagy ügy 4 gyerekre vigyázni, az még nem vigyázott 4 gyerekre egyszerre. Főleg mikor mindegyik ilyen pici.
14/51 anonim válasza:
Hívjátok át a barátját, meg ha más haverokkal akarnak találkozni, akkor őket is. A gyerekek mellett nem fognak úgy berúgni és éjszakázni, ennyi.
15/51 anonim válasza:
Néhány hozzászólásból látszik, hogy miért van ennyi rossz kapcsolat, veszekedés, válás. Mert a partnerek ellenfelekként tekintenek egymásra, nem társként. Kinek van igaza? Hogy állj bosszút, stb... Így nem működik. Senkinek sincs igaza, ez most egy ilyen nehezebb helyzet, de 1 napról van szó, nem egy életről. Nála természetes, hogy a barátjával akar lenni, nálad természetes, hogy nehéz lesz a geyrekekkel. De nem egymást kéne kaszabolni, hogy kinek van igaza, meg ki van jogosabban megsértődve, hanem találni egy megoldást, ami jó mindenkinek. Ő is segíthet neked programokat kitalálni a geyrekeknek, mondd neki, hogy töltsön le nektek egy pár jó mesét, az se rossz ötlet, hogy valamennyit nálatok legyenek. A barát nem akarná megismerni a haverja gyerekeit? Reggel lehetnél te a gyerekekkel, mesét néztek, délután jönnek ők ketten, játszanak kicsit velük, estére ők elmennek sörözni, te mesét olvasol, tanultok egy mondókát, éneket, aztán lefekteted őket. Reggel meg térjen magához és segítsen neked. Ilyen egyszerű. 4 gyerek, persze sok, de nem a világ, én óvónőként egyszerre vigyázok 20 gyerekre és simán elvagyok velük, le tudom kötni őket.
16/51 A kérdező kommentje:
Az oviban a gyerekek szobatiszták és önállóan esznek. Ötletem sincs, hogy fogom megoldani a fürdetést pl.
2015. jan. 4. 11:30
17/51 anonim válasza:
Nem lesz semmi bajuk, ha kihagyod az esti fürdetést. Vagy rakd be mindet a kádba, biztos élvezni fogják:D
18/51 anonim válasza:
Off: én a három pici gyerekemmel (2, 3,5 és 5,5 évesek most) úgy szoktam megoldani a fürdetést, hogy lerakom őket játszani/tévézni, és egyesével gyorsan lezuhanyozom őket. Vagy mindhármat berakom a kádba, és a legnagyobbtól a legkisebb felé veszem ki őket, a két nagy már tud egyedül öltözni, felveszi egyedül a pizsamáját. És az se tragédia, ha egyszer kivételesen kimarad egy fürdés.
19/51 A kérdező kommentje:
Igen, de nálunk csak az 5 éves tud egyedül öltözni.
A 3 pelenkást mindenképpen kell fürdetni este.
2015. jan. 4. 11:38
20/51 anonim válasza:
És ha nektek lenne négy gyereketek, és ő reggeltől estig dolgozna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!