Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan várja el a férjem...

Jogosan várja el a férjem exfelesége, hogy lemondjuk az utat hogy a férjem gyerekeivel legyünk?

Figyelt kérdés

2 fia van a férjemnek, 5 és 8 évesek. Úgy volt, hogy 31-ig nálunk lesznek, aztán este mi elutazunk a hosszú hétvégére a férjemmel.

Az ex tegnap eltörte a lábát, a héten műtik. Felhívta a férjem, hogy maradhatnak-e velünk a gyerekek még kb 2 hetet.

A férjem persze belement, így le kell mondanunk az utat.

Ez normális szerintetek?

2014. dec. 29. 14:20
 11/99 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, azt a két gyereket ketten csinálták. Anyuka, meg apuka. Nem a nagyszülők, nem a nagybácsik, hanem a férjed, meg az exfelesége.

Az egy dolog, hogy a bírósági döntés alapján a gyerekek felügyeleti joga anyukáé, ettől még apukának is ki kell vennie a részét a dolgokból.

Tekintve, hogy vis maior helyzet állt elő, jelen helyzetben az apától igenis jogos elvárás, hogy gondját viselje a 2 gyereknek, akit megcsinált. Hogy ezt te új feleségként hogyan éled meg, vagy mi erről a véleményed, az a te dolgod. Te mentél feleségül csomagos pasihoz, te ezt vállaltad. Az utólagos rimánkodásod nem jogos.

2014. dec. 29. 14:33
 12/99 anonim ***** válasza:
89%
Nézd, ő megkerdezte, a ferjed meg belement. ..pont..itt le is vsn zárva. .en egyebkent megprobalnam, h a gyerekeket vihetjuk-e a szallodaba magunkkal..szerintem is ez a világ legtermeszetesebb dolga, h az apjuk van velük. ..
2014. dec. 29. 14:36
 13/99 anonim ***** válasza:
34%

Nem tartom teljesen jogosnak, mert van más megoldás is. Egyrészt eddig nálatok voltak a gyerekek, tehát az apjuk törődik velük. Előállt egy rendkívüli helyzet, de nektek is befizetett utatok van. Nagyon fontosak a gyerekek, de itt van más megoldás is. Tudna addig más is vigyázni rájuk, mondjuk a nagymama, testvér, az ex párja.

Nektek is kijár a kikapcsolódás, az egymásra figyelés, majd utána még lesz idő és kell is foglalkozni a két kicsivel.

2014. dec. 29. 14:39
 14/99 anonim ***** válasza:
79%
Én ezt még csak nem is jogos elvárásnak mondanám. Nyilván a férj is meghallgatta az egyéb alternatívákat, és ő vállalta a gyerekeit. Ha számára ez egyértelműen fontosabb az utazásnál, akkor nem hiszem, hogy az exfeleségben kellene keresned a gaz hárpiát. Neked inkább az fáj, hogy számára fontosabbak a gyerekei, mint az utazás. Ha a te gyerekeid lennének, te sem passzolnád tovább őket.
2014. dec. 29. 14:39
 15/99 anonim ***** válasza:
88%

Miért csak az anyuka családja jöhet szóba?

A férjednek is van anyja, ennyi erővel ő is vigyázhatna rájuk ugyanúgy, mint a másik nagymama. Érdekes, anyósodat nem mered elővenni:)

A férjed szerintem örül a hirtelen jött lehetőségnek, hogy még több időt lehet a gyerekeivel, egy rendes szülő bizony nem utasítja el. Gondolj arra,h ez egy pozitívum a férjeddel kapcsolatban, ha lesz közös gyereketek, akkor vele is így fog viselkedni,h ő lesz a legfontosabb.

Azért egy nyaralás nem annyira nagy dolog, amit később ne lehetne pótolni. Viszont a gyerekekkel már nem tud foglalkozni,ha 20 évesek lesznek.

2014. dec. 29. 14:50
 16/99 anonim ***** válasza:
87%

Sehol nem írta kérdező, h befizetett útjuk van, csak h le van foglalva. Előfordulhat, hogy semmiféle anyagi veszteséget nem jelent, ha nem tudnak elmenni.

Igen, szerintem jogos. Én is a gyerekeim apjához fordulnék először segítségért ilyen esetben. Mégiscsak az apjuk, nem? Neked val.szeg nincs, ha úgy gondolod, hogy egy 1 éves mellé a két nagyobb már nem oszt, nem szoroz.

2014. dec. 29. 14:52
 17/99 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom,hogy honnan veszed,hogy az 5 éves teljesen ellátja magát.Igen is,hogy először a legközelebbi rokont,azaz az apukát kell megkérni arra,hogy figyeljen a gyerekekre.A két hét lehet,hogy sok,de az biztos,hogy jogos,hogy odaadja a volt férjének a közös gyerekeket.Egy 5 éves nem fog magának kaját főzni,de még talán a 8 éves sem.
2014. dec. 29. 15:00
 18/99 anonim ***** válasza:
48%

szerintem meg a Volt feleségek vannak olyan g-cik, hogy inkäbb eltöri a sajàt läbàt, csak te ne mehess el a férjeddel nyaralni :-))))

Kérdezö, sajnos ez van.a gyerek olyan aduàsz a volt nö kezében, amit sajnos bàrmikor kijàtszhat.és mi lenne, ha megmondanàd a férjednek, hogy elmész egy baràtnöddel a hosszu hétvégére?vagy az anyukàddal?:-)) én tuti ezt csinàlnàm.

2014. dec. 29. 15:10
 19/99 A kérdező kommentje:

Jó, főzni nem tudnak maguknak nyilván. De esznek, öltöznek, játszanak, fürdenek egyedül.

Persze hogy igent mondott a férjem, mert elhitte az exfeleségének hogy nincs más megoldás.

2014. dec. 29. 15:12
 20/99 anonim ***** válasza:
63%

Teljesen jogosan várja el az exe szerintem. Mégiscsak ő a gyerekei APJA! Én is a gyerekeim apját kérném meg hasonló esetben.. igaz, én nem váltam el, és egyelőre hálistennek a lábamat se törtem el.

De ha tudnám, hogy egy ilyen lelkivilágú nő van mellette, mint te, lehet hogy inkább bébisittert fogadnék... és nem a nagybácsikra, meg az egy éves rokongyerek családjára passzolnám rá a gyerekeimet.

2014. dec. 29. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!