Milyen a kapcsolatod a párod előző házasságából született gyerekével/gyerekeivel?
9 éves volt, amikor megismertem, fiú volt, én most 39/F.
amikor szétváltunk, akkor ő már 14 éves volt, eleinte rossz volt a kapcsolatunk, mert a volt párom nagyszülei nagyon elkényeztették a gyerkőcöt, minden körülötte forgott, még a mai napig is. Nem tudom milyen gyerek lesz belőle, de hogy számítani nem lehet rá sosem majd, az biztos.
Az én páromnak nincs gyermeke, de nekem van. Arról tudok írni, hogy a kislányomnak (12) milyen a kapcsolata a volt férjem új élettársával.
Mivel a gyerek elég közvetlen, nyitott, csacsogós, (úgy neveltem, hogy ne féljen az emberektől, ne legyen szégyenlős), így hála neki (kislány) elég jól kijöttek. Örültem is neki, hogy néha el is viszik magukhoz, legalább utazik a gyerek, másik várost is megismer (javára válhat). Ez addig tartott, míg az egyik látogatás során a kislány a fürdőszobában meghallotta, mikor az új pár hisztizve szónokolt a volt férjemnek, hogy ha hozza haza a gyereket, ne próbáljon bejönni, és ilyenek, hogy "megint be fogsz menni mi? Hogy lásd őt." (mármint engem). A gyerek azzal jött haza, hogy "az a sárkány". Nem csoda. Megpróbáltam javítani a helyzeten, oldani a feszültséget. Ráírtam a hölgyre FB-on, hogy ha jönnek legközelebb a kislányért, jöjjön fel egy kávéra, legalább megismerjük egymást, nagyon szívesen látjuk az én új párommal (akivel 2 hónapos kisbabánk van- épp ezért sem értettem a féltékenységét.) Azóta már jöttek együtt a kislányért, akinek kivittem a táskáját, mert nehéz volt. A volt párom kiszállt az autóból, a barátnője nem, még csak nem is köszönt. Ott puffaszkodik a kocsiban, rám se néz. Párom ezt végig is nézte az ablakból, és mikor bementem mondta is, hogy "ez egy h...e pi..a! Velem ezt tuti nem csinálhatná egy nő, hogy megtiltsa, hogy bemenjek oda, ahol a gyerekem lakik, vagy felmenjek a dolgaiért."
Egyszerűen nem tudok mit tenni. A lánykám meg kineveti, nincs benne iránta már tisztelet, és félő, hogy ezt is majd az én számlámra fogja írni.
Utolsó:
Vannak ilyen helyzetek is. De a saját tapasztalatom miatt nem igazán tudom ezt neked elhinni. Én felhívtam a volt férjemet, mivel abban egyeztünk meg, hogy mindig ha bevásárolok a gyereknek ruhákat, akkor a felét kifizeti, szóval felhívtam, hogy vásároltam 30 ezer Ft értékben, de most nem kell elküldeni a pénzt, hanem nyárra vegyen a gyereknek egy rendes sportcipőt, és kvittek vagyunk. A volt férjem elmesélte ezt az új asszonynak, aki elment, vett a gyereknek sportcipőt, farmert, pólókat, és mindenkinek azt beszéli, hogy be kellett vásárolnia a kislányra, mert én nem vagyok képes, hogy én a pénzt magamra költöm, és rossz anya vagyok, és volt pofám telefonálni, hogy ők vegyenek a gyerekre holmikat.
13 volt, most 20. Jó a kapcsolatunk, bár olyan hűdesokat nem találkozunk.
Mindezt annak ellenére, hogy az anyja nagyon sokáig próbálta bujtogatni a gyereket - szerencsére már beleunt és vége ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!