Ti mit gondolnátok ha a párotok exfelesége megkérne/felajánlaná, hogy a gyereketek nyaraljon a szüleinél az ő és párod gyerekével?
Remélem érthető, nem túl kacifántos a kérdés :)
Én lennék az exfeleség.
Egy 10 éves fiam van, nyáron lent szokott lenni a szüleimnél sokat vidéken, de már tavaly is unatkozott egy idő után. Amúgy meg ellene ott, csak nincs gyerektársaság. A voltférjemnek van egy ideje egy barátnője, neki egy hasonló korú fia van. Tudom hogy a szülei meghaltak, a voltférje nem az a tipikus apa, hogy finoman fogalmazzak. Nem vagyok nagyon szoros kapcsolatban velük, de nincs is harag, amennyit kell beszélek a volt férjemmel, futunk pár udvariassági kört. A barátnőjével szintén. A két gyerek jól kijön egymással, sokszor mondja a fiam milyen jó hogy lett egy "testvére"
SZerintetek meg lehet ilyet kérdezni? Nem venné tolakodásnak vagy abszurdnak, hogy mit akarok én? Ti mit szólnátok hozzá?
Szerintem teljesen normális dolog, tekintve, hogy a gyerekek sokat vannak együtt, szeretik egymást. Nem mindegy ilyenkor, hogy most ex, vagy nem?
Gyerekek mindentől függetlenül szeretnek a barátaikkal nyaralni.
Szerintem nagyon kedves tőle a felajánlás, és természetesen megengedném - amikor pedig lehet, visszahívnám azokat a gyerekeket.
Hasonló korú gyerekekkel, ilyen szerkezetben vagyok én az "újfeleség". Mondjuk nálunk nagyon korán így alakult a helyzet, 3-4 évesek voltak a gyerekek mikor összejöttünk
Nálunk "szokás" a nyarat így tölteni, máshogy nem is nagyon tudjuk megoldani. Szerencsére a nagyszülők partnerek, együtt tényleg jobban el vannak ők is. A volteleség szülei(mint nálatok a szüleid) pluszban Erdélyben élnek, így a lányom tényleg örömmel megy oda. Amúgy meg tündéri emberek, kevés velük hasonlóval találkoztam eddig. Szóval én örömmel engedem oda.
A voltférjem szüleihez nem szoktak lemenni (a lányom sem marad ott soha) viszont olyan volt már hogy a két lányt a voltférjem vitte el nyaralni:) A gyerekek tényleg jobban élvezik ha van gyerektársaság. A nyár meg szóljon a játszásról, kikapcsolódásról.
Az én és a férjem szüleihez pedig alapból együtt mennek, bár ez már azért egyértelműbb a kapcsolatból.
Köszönöm a válaszokat, örülök hogy mások szerint is normális ötlet.
A szüleim vállalnák, már tavaly mondták, hogy jövőre kerítsünk valami kisbarátot. Osztálytársát is hívhatnánk persze de úgy látom, most vele van a legjobban összenőve. És valamilyen szinten még kapcsolódik is a családhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!