Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen hatása lesz szerinted...

Milyen hatása lesz szerinted a családodra a vasárnapi boltbezárásoknak?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
41%

Jó általánosságban értettem, ha koránt mormogsz és hajlongsz az a te egyéni véleményed. Nem zavar. De itt Magyarországon, európai régióban a kereszténység az általános. 90 es évek közepétől lett ez itt divat.

Én személy szerint nembánom hogy fixen tudok vasárnaponként programokat tervezni magamnak. Meglátogatni a családom, mert tudom mindenki otthon lesz. Már amikor bejelentették biztos voltam benne hogy megszavazzák, volt időm beletörődni. A pénz része aggaszt igen, de legalább vasárnap nem kell aggódnom hogy mennyi böszme jön ma is a boltba piknikezni.

Amúgy meg vicces nézni hogy mindenki agonizál, hogy: Jaj éhen fogunk halni. Meg pontozgatnak összevissza mindenkit lefelé mert leszarja/nem érinti, siralmas XD

Helyette inkább mennyetek bevásárolni. :D

2014. dec. 18. 01:45
 62/67 anonim ***** válasza:
83%

Nem az en egyeni velemenyem. Magyarorszag nem kereszteny orszag.

Magyarorszag kereszteny kulturkorbe tartozo orszag, es a ketto nagyon nem ugyanaz. Ezert felhaborito ha egy vallasi tortvenyt akarnak az emberekre eroltetni a megkerdezesuk nelkul, akaratuk ellenere.

"A pénz része aggaszt igen, de legalább vasárnap nem kell aggódnom hogy mennyi böszme jön ma is a boltba piknikezni. "

Oke, csakhogy nem a penzrol van szo elso sorban, hanem arrol hogy lesz-e egyaltalan allasod vagy nem.

2014. dec. 18. 06:56
 63/67 anonim ***** válasza:
80%

56 vagyok

Akpi azzal jön a mellét verve hogy huh ő minig dolgozik vasárnap.. Stb, az nem tudom mire van fel.

Valószínűleg ezután is fog( ugye a törvényben már eddig is meghatáropzott volt,hogy egy dolgozónak hány hétvégi napot kötelező biztosítani, ha igénye van rá )

Tudom, mivel egyébket én is dolgoztam úgy. Imádtam a vasárnapot, az volt a nyugis nap, a könnyű nap..

Nagyon szerettem, hogy a heti szabadnapom hétköznapra esik, mert mindent el tudtam intézni, nem voltak ezren a boltban.

Aki azt mondja menjünk munka után ..

Igen, nem vagyunk hülyék, meg fogjuk oldani...mindenki nagyra van abtesco éjféllel.. Köszi, eddig nem Bp- en éltem, a legközelebbi tesco is csak 10-ig volt nyitva, és a is 25 km-re volt tőlünk. Autő nélkül.. A szombat a családé volt, a vasárnap 2 hetente a bevásárlásé.

Jelenleg van a közelben tesco, de minden nap este 8 ra érek haza, meg megfőzök 2 naponta... Vásárolni nem nagyon van időm, mert az min1,5 óra oda-vissza. Megvolt a bevett szokás, vasárnap reggel összeültünk, átbeszéltük a heti menüt,més elmentünk vásárolni.. Aztán megfőztünk..

Nem esem kétségbe, csak baromságnak tartom az egészet.

Nincs értelme..

Nem vagyunk vallásosak, vagyis nem templombajárősak, ezután sem teszem be a lábam csak emiatt vasárnap. Képmutatás, hogy emiatt nem járnak az emberek.

Ezt is megszokjuk, mint a dohanyboltot és az italboltot is meg fogjuk..ami nekem sem tetszik,maz a irányítás...lassan azt is megmondják mikor mehetünk wcre

2014. dec. 18. 07:32
 64/67 anonim ***** válasza:
74%

"Én személy szerint nembánom hogy fixen tudok vasárnaponként programokat tervezni magamnak. Meglátogatni a családom, mert tudom mindenki otthon lesz"

LOL mert a bevásárlás az egyetlen dolog amit el lehet/kell intézni vasárnap? :D

Nálunk vasárnap így is házimunka van látástól mikulásig, nem lesz meghitt otthon ücsörgés.

Egyébként igen. Engem hidegen hagy a vallás, és elég gusztustalannak tartom hogy le akarják nyomni a torkomon a keresztény normákat vagy minek promózzák ezt az agyrémet..

Még jó, hogy a szlovák határon lakunk, így mehetünk külföldre vásárolni, nem baj, majd ott fizetjük az áfát, ügyes húzás Magyarország :)

2014. dec. 18. 19:09
 65/67 anonim ***** válasza:
25%
Én nem értek egyet a dologgal, de ez a kétnapos kenyér/zsemle stb elég vicces. A pékségek nyitva lesznek vasárnap is friss pékáruval.
2014. dec. 19. 12:20
 66/67 Juliusz48 ***** válasza:
100%
A forgalom vasárnap abból adódott, hogy vannak néhányan akik más napokon csak problémával tudtak volna bevásárolni, meg abból az évi néhány alkalomból mikor a többinek kellett hirtelen valami. Persze ilyen alapon a pap sem dolgozhatna mert vasárnap van, és nem lehetne semmilyen programot csinálni, mert nincs közlekedés vendéglátás benzinkút st. Sőt sötétben kéne ülnünk TV és telfon nélkül, és mint írta elöttem valaki, mentő sem lenne, és meghalni sem szabadna. Annyian dolgoznak még a kereskedelmen kívül vasárnap, sőt még ünnepnap is, amikor a kereskedelemben eddig nem kellett, hogy nem is értem miért volt fontos a folyamatosan dolgozók kb 10%-át megkülömböztetni egy törvénnyel. Én mér kezdek is félni, hogy hetente egyszer leolvad a mélyhűtőm, mert vasárnap nem lessz villany, egy meglévő törvény módosítása miatt. Már csak a kört kell tágítani. Azt meg pláne nem értem, hogy aki csak saját magát zsákmányolja ki, az miért vállalná a vasárnapi munkát, mikor a többi kereskedelemben dolgozót eltiltották tőle. Én már tudom milyen az mikor március 15.-én megy tönkre valami és külföldre kell menni, hogy cserélhessem. Nem kívánom ezt vasárnapra is.
2014. dec. 19. 16:00
 67/67 József 1956 válasza:
Ügyes,körültekintő törvény! Autóbuszvezetőként várom,hogy mikor tiltják meg nálunk is a vasárnapi munkát???
2014. dec. 21. 19:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!