Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen hatása lesz szerinted...

Milyen hatása lesz szerinted a családodra a vasárnapi boltbezárásoknak?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
82%

Minket érint, mi munka/egyéb elfoglaltság miatt mindig vasárnap intéztük a heti nagyobb bevásárlást.

Nekem felháborító az új rendelet, és hihetetlen hogy ilyen marhaságokat találnak ki, mert kínjukba nem tudnak már mást kitalálni. Azt hiszem lennének ettől fontosabb dolgok is, mint ez a törvényt megalkotni, gratulálok a "nagykutyáknak"!

2014. dec. 17. 11:22
 32/67 anonim ***** válasza:
8%
Nem tudom emiat miért rúgnának ki bárkit?! Eddig se lehetett heti 7 napot dolgozni. És tuti nem volt olyan munkavállaló, aki csak vasárnap dolgozott, ezért ki kell rúgni, mert hyper nem lesz nyitva ezentúl vasárnap. B..rok mennyi hülye van. Heti 2 szabadnap eddig is járt. Egyébként Angliában is ez van, még se rokkan bele senki. Amikor kiköltöztem, nem is selytettem és mivel pont vasárnap érkeztem megleődtem. De ott is ez a bevett gyakorlat, mégse jut eszébe senkinek, hogy ne lehetne 1 olyan nap a héten amikor tuti h a család legalább aznap gyütt tud lenni. Amúgy meg a kisebb oltok nyitva lesznek, szóval anyát se értem aki szerint emiatt nem jut friss pékárúhoz. Micsoda életképtelen emberek?! NEm hioszem el h valakinek nem elég 6 nap bevásárolni!!!
2014. dec. 17. 11:24
 33/67 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó, olyan nem volt aki CSAK vasárnap, de olyan aki csak p-szo-v dolgozott, az igenis volt/van. És hidd el, nem azért dolgoztak így, mert a cég pisztolyt nyomott a fejükhöz, hogy márpedig ekkor dolgozzanak, hanem mert csak így tudták megoldani.
2014. dec. 17. 11:32
 34/67 anonim ***** válasza:
90%
És a kisebb bolt is csak úgy lehet nyitva, ha a tulaj áll a pult mögött. Az ő családja nem család?
2014. dec. 17. 11:34
 35/67 anonim ***** válasza:
86%

"Nem tudom emiat miért rúgnának ki bárkit?! Eddig se lehetett heti 7 napot dolgozni."

Kevesebb munkaorahoz kevesebb munkaero kell. Mit nem lehet ezen erteni?

Az hogy Angliaban meg Nemetorszagban hogy van az magyar szempontbol teljesen irrelevans.

A tiltas senkinek sem jo, legfeljebb nehany embert nem erint, de sokan elvesztik majd az allasukat. Raadasul nem is talalkozik a tarsadalom szandekaival. tehat teljesen ertelmetlen, diktatorikus es karos.

Angliaban letezik meg kiralysag, ha azt is bevezetnek akkor arra is csak bologatnal mert van mashol is?

2014. dec. 17. 11:39
 36/67 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a két lányom otthonról 100km-re jár iskolába, már hatodik éve. Eddig úgy csináltuk, hogy vasárnap visszavittük őket, és bevásároltunk nekik (meg magunknak is) egész hétre. Most fogalmam sincs, hogy ezután hogyan tudnánk megoldani. És nem, nem igazán tudjuk másik napon elintézni, mert rengeteget dolgozunk, emellett falun lakunk, ahol aztán óriási a választék. A férjem ráadásul a munkája miatt folyton úton van, nem nagyon szokott hazaérni este 8 előtt.
2014. dec. 17. 11:47
 37/67 anonim ***** válasza:
94%
A vasárnapi munkának van előnye. Egyrészt a pótlék, amit fizetnek, másrészt vannak olyan dolgok, amit csak hétköznap lehet elintézni, munkaidőben, így a szabadnapokon ez megoldható volt.
2014. dec. 17. 11:59
 38/67 anonim ***** válasza:
39%
Csak az a gond, hogy ezek a dolgozók nem kaptak eddig több pénzt azért, mert vasárnap is dolgoztak. Ha a munkáltató munkaidőkeretet alkalmaz, nem kell a vasárnapi munkáért fizetnie pluszban.
2014. dec. 17. 12:35
 39/67 anonim ***** válasza:
20%

Olyat úgysem lehet csinálni ami mindenkinek jó, mindig lesz akinek sír a szája valamiért. De hogy a nagy többséget nem érdekli és nem érinti, az tuti.

Lehet magyarázkodni az óriási elbocsátásokról, de nem hiszem h lesz belőle valami. Még ha valaki péntek szombat vasárnap is dolgozott, akkor is kelleni fog, mert nyilván pénteken és szombaton ugyanúgy kell dolgozni és az 5 munkanaposokra ugyanúgy nemlehet majd a 7 napot ráeröltetni. Ha meg valaki nem tudja szombaton elintézni, üljön le a gép elé ahogy most is meg tudta oldani amikor feljött a gyakorira és rendelje meg a tesco-ból amit akart. Nem kell ennyire kiszolgáltatottank teccelegni, legyen már más is egy kicsit kreatív :s Én is szoktam a párommal vasárnap vásárolni, de nem játszom el a hattyú halálát. Basszus, de jó annak akinek ez a legnagyobb gondja :)

2014. dec. 17. 12:47
 40/67 anonim ***** válasza:
93%
..és akik nem boltban dolgoznak,de vasárnap is megy a termelés folyamatos műszak miatt azok nem akarnának a családdal lenni??
2014. dec. 17. 12:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!