Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen hatása lesz szerinted...

Milyen hatása lesz szerinted a családodra a vasárnapi boltbezárásoknak?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
84%

" Egyébként meg igen idegesítenek az ilyen felszínes emberek, akiknek semmi más idotoltesuk nincs,csak programként használják a hétvégi vásárlást. És lehet megsertodni, nekem ez a véleményem."

Be kell tiltani! Maradjanak otthon, menjenek templomba, vagy kulturhazba.

Ehh, hanyok az arrogans fideszes fajtadtol, aki azt hiszi hogy joga van megszabni masok hogyan elhetnek es gondolkodhatnak.

2014. dec. 17. 14:41
 52/67 anonim ***** válasza:
82%

Minket valószínűleg rosszul fog érinteni. Mivel párom is és én is hétfőtől szombatig dolgozunk, sokszor 12 órát, így a nagybevásárlásra mindig csak vasárnap volt időnk.

Az a sok nagyeszű tirpák paraszt a parlamentben ilyenre nem gondol!!

Csak nehezítik az én és sorstársaim életét!

Ettől semmivel sem lesz jobb a családi életem!

2014. dec. 17. 15:39
 53/67 anonim ***** válasza:
89%
Akkor kapjátok ki én vasárnap is dolgozok termelésben, ami folyamatos műszak szóval lehet hőbörögni, de nálunk még az ünnepnap is munkával telik, de jó pótlékot adnak rá szóval nem nyavalygok a dupláját, mint ha csak egy sima munkanapról lenne szó. A kormány ne szóljon csak abba bele, h az ember milyen napon dolgozik, mert ahol kell vasárnap is dolgozni azt vagy elfogadod v nem. Nekem is közölte a munkáltatóm, h ez folyamatos műszak szóval ünnepnap meg szombat vasárnap is kell dolgozni ha olyan a műszak beosztás annyit engedtek hogy havi egy vasárnap szabadon kell, h teljen. Igen nem mondom azoknak a kollégáimnak akiknek gyerekük van azoknak ez nem jó, de könyörgöm fel is lehet mondani hiszen mint írtam közlik veled, h már pedig vasárnap ünnepnap dolgozni kell tetszik? nem tetszik? elfogadod? nem fogadod? senkihez se tartott pisztolyt a munkáltató, hogy fogadja el. Szóval ne nyavalyogjon nekem senki a vasárnapi munkavégzés miatt, mert tudja, h ez ezzel jár. Én pl kifejezetten szeretem, hogy sokszor hétköznapra esik a pihenőm, mert mindent el tudok intézni míg vasárnap könyörgöm be tudom fizetni a csekkeket v bármi? NEM!!!!!!!!!!!! Márpedig ha éjszakás vagyok akkor elég szívás, mert ha délután 4-kor felkelek hát leshetem, h itt falun mit tudok elintézni szóval én kifejezetten szeretem, h vasárnap dolgozok és menjen a kormány oda ahova akar, de ő ne akarjon az emberek helyett dönteni, mert mint hangsúlyoztam az elején a munkáltató nem találja ki hanem rögzíti a szerződésben, h ünnepnap is dolgozni kell stb szóval a döntés a te kezedben van. Ennyit erről!!!!!!!
2014. dec. 17. 16:31
 54/67 anonim ***** válasza:
6%
Hányj nyugodtan, nem vagyok sem Fideszes, sem másmilyen.
2014. dec. 17. 17:57
 55/67 anonim ***** válasza:
53%
De ha te nem tartozol közéjük (ergó nem is vagy a bevásárlókban vasárnap) akkor hogy tud idegesíteni?
2014. dec. 17. 18:04
 56/67 anonim ***** válasza:
71%

A férjeméknel vagy leépítés lesz, vagy fizetéscsökkentés, szerencsére őt közvetlenül nem érinti.

Engem sem érint a munkámban, vagyis valőszínűleg én emiatt minden vasárnap dolgozom majd( emberekkel foglalkozom kötetlen munkaidőben, tehát az emberek vasárnap fixen rá fognak érni, így nekem az rggeltől estig munka lesz, ha belegondolok)

Eddig csak egyedül vasárnap jártam bevásárolni, mert az az egy szabadnapom volt, meg nem tudom hogyan fogom átszervezni a heten, valőszínűleg nekem a hétfő lesz a masok vasárnapja.

2014. dec. 17. 18:19
 57/67 anonim ***** válasza:
50%

Mint bolti dolgozó én is hozzászólnék a témához.

Van előnye és hátránya is, Előnye a bolti alkalmazottak is többet tudnak a családdal lenni. Az "elbocsájtások" részéről: Ha egynapos ünnep van én előtte 2 nappal veszek 1 kiló kenyérrel/tésztával többet meg talán még félkiló húst zöldséget, ellenben ha most az átlagot vesszük: egy nap nem nyit ki a bolt már világvége hangulat uralkodik. Ezek a vasárnapok a bolt forgalmából adódóan szombatra fognak esni.Vagyis több ember kell egy szombati napra. A " Ha nem elég jaj leugrok a boltba" ennek vége. Ha már úgyis annyira nagyon keresztény mentalitásban élünk akkor vasárnap szünnap! Ausztriában nem mennek a tüntetések hogy legyenek nyitva vasárnap a boltok.

Viszont itt megy az őrjöngés a témában, mit szólnának a kedves látogatók ha a bankok, irodák, stb. is vasárnap 8-18 ig nyitva kellene tartani pótlékok minden nélkül? Ugyan ekkora háborgás.

Az árny oldala: Igen valóban kevés fizetésből élünk sokan hitelek, kölcsönök mellett, és ahogy bizonyos multikat ismerek fognak kapni az alkalmon hogy megvonják a pótlékokat, nem az első eset lenne de biztos vagyok benne hogy nem is az utolsó. Viszont hogy jaj nem lesz reggel friss kenyér erre csak annyit? süssön! Kevesebb bent a tartósítószer, egészségesebb. Ha valaki egy héten keresztül munka után vagy munka előtt szombat éjfélig nem jut el a Tesco-ba az megérdemli hogy éhen haljon. (mellesleg a kisboltok nyitva lesznek,a tulajdonos dolgozhat). Anyukák én éveken és éveken át vittem pénteki zsemlét suliba, és élek!!!

Én vasárnap elvből nem megyek boltba, kivéve ha valami valóban nagyon fontos nem jött közbe, 2014-ben ezek számát egy kezemen megtudom számolni.

2014. dec. 17. 19:10
 58/67 anonim ***** válasza:
71%

Én nem örülök. Otthonról 100 km-re járok suliba, vasárnap szoktam elmenni otthonról, majd ott veszek valamit vacsira meg inni a hétre. Most hurcolhatom a másnapos péksütit meg az innivalót magammal, mikor eddig is megszakadtam olyan nehéz cuccom szokott lenni. De mindegy, még én ilyen kevéssel beérem.

Én inkább csak rohadt gusztustalannak tartom ezt a rendeletet. Takarodjon ki az életemből a kormány! Mondják meg mennyi adó kell, aztán kész, ne szóljanak már bele, mit nézek, mit netezek, mit eszek, mikor vásárolok.

Btw mi együtt szoktunk bevásárolni, otthon meg mindenki a saját dolgát csinálja, szóval nálunk inkább családi program a nagybevásárlás, mint az otthon ülés.

2014. dec. 17. 19:39
 59/67 anonim ***** válasza:
67%

" Ha már úgyis annyira nagyon keresztény mentalitásban élünk akkor vasárnap szünnap!"

Na de nem elunk. Csak KDNP nevu parlamenti minoritas szeretne ezt.

2014. dec. 17. 21:59
 60/67 anonim ***** válasza:
31%
Fulladjatok már bele a kétnapos péksütibe. Életképtelenek! Ja amúgy boltban dolgoztam és vicces volt mikor a vasárnapi menü a családoknál a péksüti volt. Én utáltam vasárnap dolgozni. Minden barátom, meg párom kirándult,strandolt,állatkertezett stb én meg folyton melóztam. A hétköznapi szabadnap meg egyedül dekkoltam.Ott is hagytam a kereskedelmet meg a vendéglátást is. Inkább ücsörgök az irodában h-p 8-4.
2014. dec. 17. 23:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!