Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hisztis nőt hogyan lehet...

Hisztis nőt hogyan lehet észre téríteni?

Figyelt kérdés

Nincs mit szépíteni rajta - feleségem ha kicsit is felhúzza magát valamin, legyen az mégoly jelentéktelen apróság is (pl. a szövegszerkesztő automatikus formázást tesz oda, ahova ő nem akarja, és egy-két próbálkozással nem tudja helyretenni utána), máris elmennek nála otthonról. Kiakad, kiabál, csapkod, és általában véve idegbajos. Ilyenkor persze segíteni se lehet neki, mert a saját tombolása jobban leköti, és arra se figyel oda, amit mondok neki, hogy hogy lehetne célszerűbb - vagy ha mégis, akkor is nyomban engem támad le, hogy de neki az úgy nem megy, vagy hogy csináljak már valamit, vagy magyarázzam már el... holott épp azt csinálom, csak ő meg a vak dühében nem fogja föl.

Próbáltam már az idők során mindent, ami csak eszembe jutott: kedvesnek, figyelmesnek, türelmesnek, megértőnek, segítőnek lenni, vagy épp elengedni a fülem mellett és hagyni, hadd puffogjon, vagy akár hasonlóan ingerülten reagálni rá, de eddig semmi nem vált be. Néha már tényleg viszket a tenyerem, hogy jól pofonüssem, hogy vegye már észre magát, de persze az értelmes felem mindig visszafog, szerencsére. Amúgy se vagyok verekedős típus (épp ellenkezőleg, ami azt illeti), nőt meg főleg nem, de már kib***ottul dühít, hogy egyszerűen nincs semmilyen eszközöm, amit alkalmazhatnék vele szemben, amitől végre észrevenné magát és lehiggadna.

Ha bárkinek van valami kipróbált és bevált eljárása ilyen esetekre, nagy örömmel és köszönettel olvasnám. :)

2010. jan. 31. 16:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
82%

"...Próbáltam már az idők során mindent, ami csak eszembe jutott: kedvesnek, figyelmesnek, türelmesnek, megértőnek, segítőnek lenni, vagy épp elengedni a fülem mellett és hagyni, hadd puffogjon, vagy akár hasonlóan ingerülten reagálni rá, de eddig semmi nem vált be..."

Nem csodálom, mert ezek a módszerek az értelemre apellálnak az pedig nincs ebben az állapotban.

Ajánlom WS. Makrancos hölgyét.

Erősazk nem kell, de erős kéz és nulla toleracia a viselkedéssel szembe igen.

Erősebb kontrolt és írányítást kiván az ilyen hölgyemény.

2010. jan. 31. 16:34
 12/76 A kérdező kommentje:

16:28 - Igen, ez felmerült bennem is (már nem a válással fenyegetőzés, arra nem érzem képesnek magam, hanem az előbbi, hogy amíg ilyen, addig no gyerek). Az "otthagyni" megoldást alkalmaztam már többször is, és végül én faragtam rá: a dühét ugyanis napokon át is képes forrón tartani magában, és ha nyugit akarok, nekem kell bocsánatot kérnem akkor is, ha egyébként ő a hibás.

De az első javaslatod mindenképp jó, köszönetem.

16:30 - Ez az, igen... szerfelett kellemetlen lenne, ha nem maradna más megoldás. :(

2010. jan. 31. 16:36
 13/76 anonim ***** válasza:
78%
Az én hugom dettó ilyen,ordibál ,csapkod,csúnyán beszél,aztán még idegesebb lesz és még úgy se sikerülnek a dolgok.Pszichiáterhez jár és magántanuló lett,miatta hullt szét a családunk,mert közben manipulál és követelőzik.Hidd el csak az orvos tud segíteni,mert rosszabb lesz.
2010. jan. 31. 16:38
 14/76 A kérdező kommentje:

16:34 - "Annyira szeretem", igen. És bizony amikor eléggé felhúzott, gyakorlatilag ugyanezeket a szavakat használtam, mint te.

"Józanul" ő is belátja, hogy ez nem jó, és valamennyire próbálkozik is uralkodni magán, de bizony van még hova fejlődni.

2. 16:34 - Köszönöm az ajánlást, utánajárok. Úgyis el akartam már olvasni, épp ideje lesz, ezek szerint.

2010. jan. 31. 16:40
 15/76 anonim ***** válasza:
65%
Egy kicsit én is ilyen vagyok de sajna az hogy én eléggé kivagyok készülve idegileg!!Probálj vele beszélni higgadt állapotába hogy ha nem megy neki valami tőlled kérjen nyugodtan segitséget és akkor nem kell hisztiznie mondjuk én olyankor vagyok olyan ha megkérek valakit hogy segitesen és nem teszi és akkor sirok idegeskedek stb
2010. jan. 31. 16:42
 16/76 A kérdező kommentje:

16:38 - Mondjuk egyetlen reményteljes részlet van: nem romló, hanem javuló tendenciát mutat; legalábbis ahhoz képest, amilyen a kapcsolatunk legelején volt, valamennyire azért javult a helyzet. Apránként, kis lépésekben - de javult/javul. Csak talán kissé lassan. Vagy én vagyok türelmetlen...?

De mindegy, lényeg az, hogy szerencsére legalább romlani nem romlik a helyzet.

2010. jan. 31. 16:42
 17/76 anonim ***** válasza:
85%
na ez tipikusan az az eset amikor meg akarsz változtatni valakit. szerintem ő mindig is ilyen volt, mikor megismerted akkor is. nem sok esély van , hogy megváltoztasd vagy ha változik is valószínű csak ideig óráig. egy dolog lehetséges, ha ő maga belátja , hogy ez egy nagyon rossz tulajdonsága és próbálja kicsit kontrollálni de ha ő nem akar változni te nem tudod megváltoztatni.
2010. jan. 31. 16:43
 18/76 A kérdező kommentje:

16:42 - Igen, az idegi tényező kétségkívül bejátszik nála is. Kér is segítséget, (gyakran még a hiszti is csak ennek az erőszakos formája) csak ilyenkor ugye megadni is jóval nehezebb azt.

Szóval alapállásban nem tagadom én meg a segítséget, nem is ezen akad ki, hanem azon, hogy személy szerint ő maga tehetetlen az éppen aktuális helyzettel szemben.

2010. jan. 31. 16:45
 19/76 anonim ***** válasza:
78%
Erre mondják, hogy ezt a rózsát szakítottad, most már ezt is szagold! Értelmes nőt kellett volna feleségül venni, nem egy hisztis libát. Lehet benned valami született mazochizmus. :)
2010. jan. 31. 16:45
 20/76 A kérdező kommentje:

16:43 - Stimmel, teljesen igazad van, és pontosan ezt szeretném elérni én is, hogy ő maga belássa. Ami azt illeti, ezt saját bevallása szerint meg is tette már elég jó ideje.

Próbál is tenni ellene, valószínűleg ennek is köszönhető a fentebb említett apró lépésekben haladó javulás, csak még mindig nehéz kordában tartania saját magát.

2010. jan. 31. 16:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!